5 ponturi ca să fii mai productiv în timpul zilei

Asociată adesea cu performanțele obținute la serviciu, productivitatea reprezintă raportul dintre resursele investite de fiecare persoană (timp, energie) și rezultatele obținute. Așadar, dacă la finalul zilei sunt bifate majoritatea sarcinilor propuse spre rezolvare, înseamnă că ai lucrat eficient. 

În ultimul timp, procrastinarea câștigă teren în fața productivității, din pricina faptului că este mai ușor să-ți amâni termenul limită de predare, în loc să îndeplinești anumite sarcini legate de serviciu. Din aceste considerente, am selectat o serie de tehnici pe care le poți aplica zilnic pentru îmbunătățirea randamentului.

Stabilește o rutină

Concepută pentru a crea ordine și disciplină, rutina necesită un program bine fixat, care să includă o varietate de activități, atât de lucru, cât și recreative. În mod cert, productivitatea urmărește perfecționarea calității sarcinilor efectuate, în detrimentul cantității. 

Astfel, trezește-te devreme și începe înviorarea în cabina de dus. Specialiștii recomandă un duș cu apă rece dimineața pentru menținerea stării de sănătate, arderea mai rapidă a grăsimilor și îmbunătățirea circulației sanguine.

Alocă 20 de minute pentru organizarea timpului, moment în care trebuie stabilite prioritățile de peste zi. Fii realist atunci când întocmești lista și evită să îți încarci programul, lucru ce poate duce inevitabil la frustrare și burnout.

În plus, ai grijă să integrezi pauze recreative, de cinci sau zece minute între întâlniri sau activități. 

Servește întotdeauna micul dejun

Considerat cea mai importantă masă a zilei, micul dejun vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru sănătatea întregului organism. Pe lângă faptul că te vei concentra mai bine, o masă consistentă servită dimineața oferă un plus de energie. 

Pentru o masă cât mai variată, poți consuma: 

  • cereale integrale cu lapte sau iaurt natural — o sursă importantă de magneziu, fibre și Omega 3;
  • fructe sau legume proaspete — bogate în antioxidanți, fibre și vitamine;
  • ouă — bogate în proteine și vitamine. 

Începe cu sarcinile dificile

Chiar dacă suntem tentați să începem cu activitățile mai ușoare, în speranța că vom termina mai repede sarcinile de lucru, riscăm să ne aglomerăm programul spre seară. 

Din acest motiv, profită de perioada zilei în care ești mai productiv și rezolvă majoritatea punctelor de lucru care solicită un grad sporit de atenție și răbdare. În schimb, lasă activitățile mecanice și repetitive pentru final. 

Ascunde lucrurile care îți distrag atenția

De cele mai multe ori, concentrarea la locul de muncă devine o provocare, din pricina factorilor care te pot distrage cu ușurință. Telefonul mobil se află în fruntea clasamentului când vine vorba de gadgeturi responsabile pentru procrastinare. Încearcă să oprești notificările în timp ce lucrezi, lasă telefonul pe modul silențios și verifică-ți mesajele doar în pauzele stabilite. Nici rețelele sociale nu se lasă mai prejos. Întrucât majoritatea interacțiunilor cu prietenii sau familia se realizează prin aceste canale, ești tentat să verifici cât mai des notificările.

Multitasking

În general, suntem obișnuiți să facem mai multe lucruri în același timp, gândindu-ne că toate se vor rezolva mai repede. Ei bine, la sfârșit vei realiza că te-ai înșelat. În schimb, încearcă să faci fiecare activitate pe rând, astfel încât vei controla mereu fiecare situație cu succes. 

Un program bine pus la punct, disciplină și voință se numără printre factorii care întrețin un nivel sporit de productivitate. Lasă gândurile personale deoparte, ia-ți pauze regulate și respectă rutina impusă! 

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial