5 pași pe care trebuie să îi urmezi înaintea începerii tratamentului ortodontic

Un zâmbet frumos și sănătos poate fi obținut și cu ajutorul unui aparat dentar. Foarte multe persoane aleg să își corecteze dantura și spun că este cea mai bună decizie pe care au luat-o pentru sănătatea lor. Dacă și tu ai nevoie de aparat dentar și te temi de tratament, vrem să îți prezentăm câteva informații esențiale despre tratamentul ortodontic, mai exact despre ce să faci înaintea montării aparatului. 

Este bine să discuți cât mai mult cu medicul tău și să afli cât mai multe informații, începând de la cat costa un aparat dentar și până la cum poți păstra o igienă corectă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi înaintea începerii tratamentului ortodontic. 

Extracții 

Probabil ai auzit de foarte multe cazuri când înainte de montarea aparatului dentar este nevoie de extracții. Trebuie să știi această decizie nu se ia atât de ușor și nu oricine va avea nevoie ca anumiți dinți să fie îndepărtați. În principiu, extracțiile se realizează numai în cazurile în care nu există suficient spațiu pentru a permite dinților să se îndrepte și să fie corectată și mușcătura. De regulă, se extrag măselele de minte, dacă există. Nu trebuie să îți faci griji în această privință, deoarece fericirea de la final nu se compară cu nimic. 

Tratarea cariilor 

Înainte de tratamentul ortodontic este necesar să tratezi toate cariile pe care le ai pentru a evita durerile și alte neplăceri. Tratamentul cariilor în timp ce porți aparat este mai dificil și ar trebui evitat pe cât posibil, va trebui să faci o radiografie panoramică pentru a putea fi observate cariile incipiente și cariile interdentare care la un simplu control sunt mai greu de reperat. 

Desensibilizarea dinților 

În cazul în care suferi de sensibilitate dentară, este bine să îi spui medicul stomatolog pentru a ști exact care este tratamentul ideal pentru tine. De asemenea, trebuie să menționezi exact simptomele, deoarece sensibilitatea poate avea diferite cauze. Dacă doar unul sau doi dinți sunt sensibili, este posibil să fie vorba despre carii incipiente sau interdentare. De asemenea, placa bacteriană poate da sensibilitate, așa că se poate rezolva cu un simplu detartraj. În cazul în care este o sensibilitate la nivelul întregii danturi, vei primi un tratament personalizat, astfel încât să scapi de neplăceri. 

Detartraj 

Igiena este extrem de importantă atât pe parcursul purtării aparatului dentar, dar și înainte. Astfel, înainte de montarea aparatului, vei beneficia de o igienizare completă. Este important ca dinții să fie curați pentru a nu exista riscul ca placa bacteriană să se transforme în tartru sau să provoace vreo carie. 

Folosește produsele speciale pentru igienă pentru a te obișnui

Nu în ultimul rând, este bine să folosești produse speciale pentru igienă, astfel încât să te obișnuiești cu ele. Un astfel de produs, de mare ajutor este dușul bucal. Dacă vrei să te asiguri că aparatul dentar este în permanență curățat și că nu vei avea probleme, dușul bucal va deveni cel mai bun prieten al tău, înlocuind cu succes ața dentară. 

Sperăm ca aceste sfaturi să îți fie de folos, iar dacă vrei mai multe informații, programează-te la Smile Ambassador!

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial