5 pași esențiali pentru a planifica un proiect de croitorie

Te pregătești într-un fel anume atunci când plănuiești un proiect de croitorie? Probabil, se întâmplă uneori să nu faci acest lucru, pentru că te grăbești să termini cât mai repede. Dar, dacă înveți să te pregătești pentru următorul tău proiect de croitorie, vei avea o șansă mai mare de a evita greșelile inutile și ca rezultatul final să fie peste așteptări.

Durata unui proiect de croitorie este diferită, de la caz la caz. Atunci când planifici proiectul de la început până la sfârșit, gestionezi mai bine fiecare etapă de lucru și ai o idee mai clară despre momentul final. Astfel, te asiguri că ai toate materialele necesare și că nu există riscul să rămâi de exemplu fără ața în culoarea potrivită când ți-e lumea mai dragă. 

Un proiect de croitorie poate dura o zi, o săptămână sau chiar mai mult, iar secretul pentru un rezultat pe măsură este să-l planifici cât mai bine. 

1. Decide ce vrei să faci

În unele privințe, a decide exact ce să faci este cel mai greu pas. Dar, aceasta este o întrebare atât de importantă la care trebuie să răspunzi, deoarece ajută la alegerea modelului și a țesăturii. Dacă ai o mașină de cusut pe care o folosești pentru uz personal atunci amintește-ți să alegi modele de articole de îmbrăcăminte care se potrivesc stilului tău personal.

Dacă în schimb, proiectul de croitorie este dedicat business-ului tău, atunci ține cont de cerere, de abilitățile tale în cusut și de materialele de care dispui. 

2. Caută inspirație

Odată ce te-ai hotărât ce să faci, următorul pas este să aduni câteva idei. Pentru fiecare persoană care lucrează în croitorie, aceste idei pot proveni dintr-o varietate de surse, inclusiv propria imaginație. Însă, există cărți și reviste de croitorie, bloguri, site-uri specializate unde oamenii își prezintă creațiile, precum Pinterest etc. 

Este important de subliniat aici că, dacă folosești designul altcuiva și apoi îl vinzi, acesta trebuie atribuit, altfel riști să ai probleme cu drepturile de autor. După ce ai fixat câteva aspecte despre ce îți doresc să creezi, o idee bună este să faceți câteva desene ale proiectului de cusut. Nu contează dacă nu ești un artist grafician sau designer vestimentar, este mai mult despre a-ți concentra ideile. 

3. Desenează modelul pe hârtie de creat tipare

Dacă ești începător în croitorie, cel mai bine este să alegi inițial proiecte cât mai simple. Este mult mai bine să ai ceva ușor și frumos făcut decât ceva complicat care ajunge să fie inutilizabil. Odată ce ai realizat câteva schițe ale proiectului de cusut, este timpul să începi să creezi piesele tiparului.

Desenează formele pe hârtie. Dacă este un proiect mic, este posibil să poți folosi hârtie de imprimantă, deși este adesea puțin cam groasă. Hârtia de creat tipare de croitorie este cea mai bună, și se găsește în role mari, la magazine de specialitate, precum CusutsiBrodat.ro.

Această hârtie pentru transcrierea tiparelor are o suprafață gradată și una mată care împiedică alunecarea și permite o așezare bună pe masă sau pe țesătură. Partea cu suprafața netedă este perfectă pentru a realiza desene fine sau semne cu creta de croitorie.

4. Decide ordinea în care vei coase

Înainte de a tăia și decupa bucățile, va trebui să te gândești de două ori înainte dacă ai inclus în măsurătorile tale și marja de cusătură. 1-2 cm în jurul fiecărei piese de model este de obicei suficient.

Ia în considerare dacă vei avea nevoie de interfață. Interfața va face ca articolul finit să se simtă mai robust, dacă asta este ceea ce dorești (de exemplu, cu o geantă), poate ajuta țesăturile instabile să-și mențină fermitatea.

De asemenea, decide asupra ordinii în care vei începe să coși. Lucrurile de luat în considerare includ:

  • Buzunare
  • Căptuşeală
  • Interfața
  • Fermoare și alte elemente de prindere
  • Cusături decorative sau broderie
  • Finisarea marginilor brute
  • Decorațiuni și podoabe

Ținând cont de aceste aspecte de la bun început, nu vei fi nevoit să anulezi ceea ce ai făcut pentru că ai descoperit un pas pe care l-ai ratat și care trebuia făcut mai devreme. Ținerea unei liste cu pașii proiectului de croitorie este o modalitate bună de a evita ca acest lucru să se întâmple.

5. Unește piesele și finalizează proiectul

Acum a venit momentul să coși piesele principale împreună pentru a finaliza proiectul de croitorie dorit. Odată ce ai decupat toate piesele și ai decis în ordinea în care trebuie făcute lucrurile, poți începe să coși.

Adaugă interfață fuzibilă acolo unde este necesar pentru a oferi materialului mai multă greutate, stabilitate și pentru a reduce uzura. Folosește cusături lungi dacă vor fi vizibile sau chiar alege cusături decorative mai speciale, dacă ai un model de mașină de cusut cu aceste opțiuni de coasere.

Ultimul lucru de făcut, ca în orice proiect de cusut, este să tai firele rămase, să coși manual orice elemente care au nevoie de acest lucru și să calci produsul cu fierul de călcat astfel încât să-i dai aspectul final rafinat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial