5 octombrie 2018 ar putea fi declarată zi liberă pentru elevi

5 octombrie 2018 zi liberă pentru elevi

5 octombrie 2018 ar putea fi declarată zi liberă pentru elevi, după ce prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean suspendarea cursurilor în această zi în vederea definitivării pregătirii referendumului de pe 6 și 7 octombrie. Solicitarea acestuia a fost trimisă Ministerului Educaţiei Naţionale.

Conform www.a1.ro, Ioan Mihaiu susține că declararea zilei de 5 octombrie 2018 ca zi liberă este necesară întrucât sunt multe aspecte organizatorice care ar fi imposibil de rezolvat de vineri după-amiaza, după terminarea cursurilor, până sâmbătă dimineață. „La toate alegerile anterioare, care aveau loc duminica, exista o zi întreagă liberă, sâmbăta, şi de vineri după-amiază exista timp suficient. În aceste condiţii însă, timpul este extrem de scurt, de vineri de la prânz, când se termină cursurile, pentru amenajarea secţiilor, pentru distribuirea materialelor, pentru distribuirea buletinelor de vot, pentru asigurarea pazei. Sperăm că această problemă se va pune la nivel naţional şi că în cursul zilei de vineri vor fi suspendate cursurile astfel încât de joi după amiază să putem începe activitatea', a declarat Ioan Mihaiu, potrivit Agerpres.

Inspectorul şcolar general Alin Iuhas-Novac a fost în asentimentul prefectului, precizând că măsura ar fi cu atât mai bine-venită cu cât în unele şcoli sunt organizate chiar şi câte cinci secţii de votare.

5 octombrie, Ziua Mondială a Educației

Începând din anul 1944, elevii români sărbătoresc Ziua Mondială a Educației. În mod normal, în această zi nu s-ar fi ținut cursuri, însă elevii ar fi fost obligați să se prezinte la ore. Și asta deoarece cursurile ar fi fost înlocuite cu manifestări festive dedicate acestei zilei.

Anul acesta, însă, sunt șanse ca Ministerul Educației să declare liberă ziua de 5 octombrie în vederea definitivării organizării referendumului pentru familie, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie.

Citește și Mărturisire tulburătoare a jurnalistului Cristian Tudor Popescu despre familia sa

Sursa foto: libertatea.ro 
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie