5 mituri despre albirea dentară – Tu știai asta?

O dantură albă ca laptele a devenit, mai nou, un standard fixat de societatea modernă și nu e de mirare că tot mai multe persoane apelează la sfatul specialiștilor pentru a-și transforma zâmbetul în unul perefct decupat din revistele cu celebrități.

Ținând cont că un astfel de tratament a devenit deja un must have, mai ales pentru tinerii dornici să impresioneze privirile tuturor, suntem aproape convinși că și tu ai căutat de câteva ori informații legate despre albirea dinților. Și acest lucru este perfect normal, însă trebuie să-ți reamintim un aspect de care s-ar putea să fi uitat: nu toate informațiile pe care le găsești online sunt și adevărate. Din acest motiv, pe internet apar tot felul de mituri care te pot pune pe gânduri. Înainte de a demonta cele mai importante 5 astfel de informații eronate, trebuie să-ți reamintim cât de important este să comunici deschis cu medicul stomatolog și să-i asculți sfaturile. Dacă, spre exemplu, cauți albire dentara Valcea și ajungi pe scaunul dentistului, iar acesta te sfătuiește să nu apelezi încă la acest tratament, atunci ar fi cazul să asculți de această recomandare.

Albirea dentară se poate face la orice vârstă – fals

Așa cum spuneam, este foarte important să discuți cu stomatologul înainte și să urmezi sfaturile acestuia. În ceea ce privește vârsta, probabil este lesne de înțeles că acest tratament nu este recomandat pentru copii. Dinții lor sunt în plină dezvoltare și e evident că nu e normal ca evoluția acestora să fie perturbată.

Dinții rămân albi pentru totdeauna – fals

E important să știi că procesul de îngălbenire este unul constant. Asta înseamnă că dantura ta nu va rămâne perfect albă pentru totdeauna. Efectul variază de la o persoană la alta, în funcție de tipul de smalț dar și de rutina de igienizare zilnică. În principiu, cel mai scurt efect ar putea dura doar 6 luni, însă te poți bucura de o dantură perfectă cât mai mult timp dacă adaugi în rutina ta atât ața dentară, cât și apa de gură.

Nu ai voie să bei cafea sau vin roșu – fals

Sigur că alimentele sau băuturile puternic colorate îți pot îngălbeni dinții mult mai rapid, însă nu trebuie să renunți definitiv la ele. Tot ce trebuie să faci e să fii echilibrat și să îți clătești gura cu apă de fiecare dată. De altfel, nu uita să-ți speli dinții de cel puțin două ori pe zi și să conștientizezi cât de importantă este o igienă orală corectă.

Albirea dentară sensibilizează dinții – fals

Într-adevăr, acest tratament îți poate sensibiliza dinții, însă vorbim despre o perioadă scurtă de timp. În plus, într-o astfel de situație medicul îți va prescrie un tratament personalizat. Pe de altă parte, e important de știut că, în general, pacienții nu resimt sensibilitate dentară în urma albirii, iar în acest sens am vorbit doar despre mici excepții.

Dinții închiși la culoare nu pot fi albiți – fals

Dacă dinții tăi sunt închiși la culoare ar trebui să mergi cât mai urgent la medic. Sigur, dacă îți dorești un zâmbet strălucitor. În plus, te asigurăm că atunci când dinții sunt închiși la culoare, rezultatele sunt mult mai spectaculoase.

Așadar, dacă și tu îți dorești o dantură albă ca laptele, încearcă să deosebești informațiile false de cele adevărate și, mai mult, discută cu medicul tău și ține cont de sfaturile acestuia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial