5 metode să îți micșorezi porii singură, acasă

Tenul arată mult mai bine când porii sunt închiși – și nu e vorba doar de estetic, ci e de preferat să ai porii închiși, astfel tenul rămâne curat în profunzime. Descoperă mai departe 5 metode să îți micșorezi porii, la tine acasă:

pori-mariti

 foto pori măriți via Shutterstock

Exfoliază tenul

Chit că alegi exfolierea mecanică – adică să folosești un scrub delicat care îndepărtează celulele moarte – sau unul chimic (acidul este cel care îndepărtează celulele moarte de pe ten, fără ca tu să-l masezi), exfolierea este un pas important ca pielea să arate bine în fiecare zi. Potrivit specialiștilor, un exfoliant acid poate intra și în pori, curățându-i în profunzime.

Tenul trebuie să fie mereu curat

Un ten arată bine atunci când este curat, iar porii rămân închiși dacă pielea este curată. Poți avea la îndemână șervețele umede demachiante sau acid salicilic. Este bine să le folosești și după ce faci sport și transpiri.

Folosește tonic

Și soluția tonică este foarte bună pentru micșorarea porilor. Folosește-o de fiecare dată după ce te demachiezi și înainte să te dai cu cremă hidratantă. Folosit astfel, tonicul îndepărtează resturile de farduri și machiaj de pe față, dar și închide porii, astfel că alte impurități nu mai pot pătrunde.

Folosește cremă cu factor de protecție solară

Când pielea este expusă la raze UVA și UVB fără protecție, radicalii liberi pot îngreuna regenerarea pielii, ceea ce înseamnă că pielea nu își revine la fel de ușor după ce este expusă la soare, iar porii vor apărea măriți și obosiți.

Spală-te pe față cu apă rece

Una dintre cele mai rapide metode să micșorezi porii este să folosești apa rece atunci când te speli pe față. Poți face asta după ce îți faci o mască facială care îți curăță porii în profunzime sau după ce deschizi porii la aburi, îi cureți și apoi vrei să revii la normal.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete