5 lucruri pe care trebuie să le știi despre albirea dinților

Ne dorim un zâmbet perfect, iar albirea dinților a început să se numere printre cele mai cerute proceduri în cadrul cabinetelor stomatologice. Există multe motive pentru care dinții își schimbă culoarea, de la consumarea repetată a unor mâncăruri sau băuturi, până la fumat sau chiar trecerea timpului (pe măsură ce trec anii, smalțul dinților se subțiază, iar dentina începe să se vadă din ce în ce mai mult.

Dacă te gândești să îți albești și tu dinții, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoști:

  1. Albirea dentară nu afectează în niciun fel dinții, dacă este realizată corespunzător

Circulă anumite zvonuri care spun că albirea dinților dăunează sănătății danturii. Dacă această procedură este realizată la cabinetul stomatologic sau acasă, dar sub îndrumarea unui medic, ea nu îți va afecta în niciun fel dinții, ci îți va aduce zâmbetul mult dorit. Pentru albirea dinților se folosesc anumite ingrediente active care deschid temporar porii de pe suprafața dinților și îndepărtează petele.

  1. Tratamentul de albire a dinților trebuie repetat periodic

Este important să știi de la început că rezultatele tratamentului nu vor ține pentru totdeauna. În medie, persoanele care optează pentru albirea dinților se bucură de rezultate o perioadă între 1 și 3 ani, dacă urmează recomandările medicilor. Spre exemplu, după albirea dinților ar fi bine să ai o igienă orală corectă, cu periaj de 2 ori pe zi și folosirea aței dentare, să eviți fumatul și consumul de alimente care duc la îngălbenirea dinților. În momentul în care observi că zâmbetul tău nu mai ca la început, poți alege un tratament de întreținere și menținere care este mai ieftin și durează mai puțin.

  1. Albirea dinților este contraindicată anumitor persoane

Femeile însărcinate sau care alăptează nu pot opta pentru un tratament de albire a dinților pentru că substanțele pot afecta bebelușul. Nu se mai recomandă această procedură persoanelor care au proteze dentare, multe coroane sau fațete dentare, din motivele pe care le-am expus anterior. Bineînțeles, înainte de a urma un astfel de tratament, trebuie mai întâi să îți rezolvi toate problemele cu dantura – carii, afecțiuni ale gingiilor etc.

  1. Albirea dinților are efect doar asupra dinților naturali

Acest lucru îți va fi specificat și de medicul stomatolog. Dacă ai un implant dentar, coroane dentare sau fațete, ele își vor păstra culoarea inițială. După cum am mai spus deja, ingredientele acționează asupra porilor din dinți, iar în cazul dinților artificiali nu există pori. Așa că, dacă ai multe fațete sau coroane dentare, va trebui să discuți cu medicul tău despre soluțiile pe care le ai pentru un zâmbet perfect.

  1. Sensibilitatea dinților după tratament este normală

Sensibilitatea dinților pentru o perioadă de 24 ore după tratamentul de albire este normală. Medicul tău îți poate recomanda anumite calmante pe care le poți lua pentru a reduce această sensibilitate. Iritarea gingiilor este un alt efect advers la care te poți aștepta după o astfel de procedură.

Acestea sunt doar câteva lucruri importante pe care trebuie să le știi înainte de albirea dinților. Orice nelămurire sau întrebare pe care o ai ar trebui discutată împreună cu medicul care se ocupă de dantura ta și de obținerea zâmbetului perfect pe care ți-l dorești.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial