5 lucruri pe care probabil nu le știai despre epilarea definitivă

Epilarea definitivă devine din ce în ce mai populară în rândul femeilor și al bărbaților care își doresc o îngrijire corespunzătoare a corpului. Iată cinci lucruri bine de știut dacă vrei să inițiezi această procedură.

  1. Tratamentul de epilare definitivă se poate face și pe pielea bronzată

Tratamentul de epilare definitivă se poate face fără probleme pe pielea bronzată, atât timp cât aceasta nu a fost expusă la soare în ultimele 72 de ore. Acest lucru este valabil și în cazul bronzului artificial. Astfel, dacă intenționezi să începi tratamentul de epilare definitivă, evită să stai la soare timp îndelungat, să mergi la solar sau să folosești creme autobronzante cu minimum 72 de ore înainte de ziua tratamentului.

Cu toate acestea, tratamentul de epilare definitivă se poate face doar pe pielea sănătoasă. Din acest motiv, pielea agresată de soare sau solar nu va putea fi supusă unui tratament de epilare definitivă deoarece prezintă un risc crescut de apariție a efectelor secundare. 

Dacă, de exemplu, ai fost în concediu și ai stat mult timp la soare fără factor de protecție solară, este posibil ca pielea ta să fi suferit mici arsuri. În această situație, este recomandat să aștepți cel puțin patru săptămâni înainte de a începe tratamentul de epilare definitivă.

  1. Poți începe tratamentul de epilare definitivă în orice anotimp

Acest tratament de îndepărtare a părului nedorit nu este unul sezonier, deci se poate iniția oricând. Durata unei ședințe depinde de zona tratată și de tehnologia pentru care optezi. 

În timp ce, de exemplu, epilarea definitivă cu laser diodă în zona picioarelor durează între 20 și 40 de minute, prin tehnologia IPL, procesul inițiat în aceeași zonă va dura aproximativ 60 de minute.

Ambele metode de epilare sunt populare în România și indiferent de tehnologia pe care o preferi, poți beneficia de acest tratament în mai multe orașe ale țării. Astfel, poți să optezi pentru numeroase centre specializate în orașe precum Timișoara, București, Sibiu sau poți să apelezi la epilare definitiva cluj. 

  1. Epilarea definitivă poate trata foliculita

Este cunoscut faptul că epilarea definitivă este cel mai popular tratament împotriva foliculitei, deoarece rădăcina părului este distrusă și nu vor mai exista foliculi de păr tratați. Totodată, pielea se regenerează în urma tratamentului, iar semnele rămase de la foliculită vor dispărea.

  1. Sunt necesare câteva pregătiri atunci când începi tratamentul de epilare definitivă

Pe lângă faptul că trebuie să eviți expunerea la soare câteva zile înainte de începerea tratamentului de epilare definitivă, este necesar să treacă minimum 21 de zile de la epilarea cu ceară. De asemenea, odată ce începi tratamentul de epilare definitivă, este recomandat ca între ședințe să folosești doar lama, trimmerul sau crema depilatoare.

Persoanele care apelează la tehnologia IPL vor trebui să îndepărteze părul cu lama de ras cu cinci zile înainte de ședință dacă au pielea deschisă la culoare, respectiv cu o zi înainte, dacă au un pigment deschis al pielii. În ceea ce privește persoanele care apelează la epilarea definitivă cu ajutorul laserului diodă, părul va trebui ras cu o zi înainte de ședință.

Totodată, în ziua programării nu trebuie să consumi medicamente fotosensibilizante și nici să folosești ulei de corp sau orice alte produse de îngrijire în zonele care urmează să fie supuse tratamentului.

  1. Există posibilitatea apariției unor efecte secundare care dispar în 48 de ore

Efectele adverse în urma tratamentului de epilare definitivă sunt de obicei minore și nu afectează activitatea obișnuită a persoanelor tratate. Concret, există posibilitatea apariției unei inflamații în jurul foliculilor de păr după tratament, însă această reacție dispare în 48 de ore de la tratamentul de epilare definitivă.

Iată câteva recomandări pe care le poți folosi pentru a evita apariția efectelor secundare:

  • evită să porți haine mulate pe corp după tratament;
  • evită dușurile fierbinți;
  • evită exercițiile fizice cel puțin 48 de ore după tratament;

Respectă indicațiile oferite de specialiștii la care apelezi și, indiferent că optezi pentru tratamentul de epilare definitivă cu IPL sau cu laserul diodă, te vei putea bucura de o piele fină timp îndelungat!

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Nomasvello

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial