5 joburi part-time în Cluj, care-ți oferă echilibrul carieră-familie

Dacă ai în plan să faci o relocare, într-un oraș cu multe oportunități atât pentru carieră, cât și pentru familie, Clujul poate o alegere potrivită. Cu cea mai bună calitate a vieții din țară, o economie în continuă creștere și locuri de munca Cluj, în domenii variate precum call-center, back-office, vânzări, imobiliare, îți oferă o energie bună pentru o schimbare. Fie că vrei să deprinzi experiență într-un domeniu nou, fie că vrei să-ți completezi veniturile, ai la îndemână joburi part-time, care-ți permit să ai un program flexibil și timp pentru familie.

Text: Steluța Năstase-Lupu

Oportunități în Cluj pentru carieră și familie

Industria IT este evident cel mai prosperă, întrucât Cluj Napoca găzduiește companii multinaționale, precum Emerson, Endava, UiPath. Dar excelează și în alte industrii precum call center/BPO, industria alimentară, imobiliare, construcții de mașini, industria chimică, prelucrarea lemnului, sticlărie, textile. Vei găsi aici joburi și în companii românești precum Farmec, Napolact, Ursus.

Clujul este recunoscut și pentru calitatea vieții. Un studiu realizat de NUMBEO, cea mai mare bază de date din lume privind costul vieții, arată ca orașul Cluj-Napoca are cel mai ridicat indice al calității vieții din România. Potrivit studiului, realizat la nivel mondial, în care au fost analizate date din 8.788 de orașe, provenite de la peste 412.000 de oameni și instituții, Cluj-Napoca este pe locul 29, cu 26 de poziţii mai sus decât Bucureştiul. Punctele forte ale orașului Cluj sunt siguranța cetățeanului, serviciile medicale, poluarea redusă și transportul.Și într-adevăr excelează la categoria transport în comun și grija pentru calitatea aerului. Este primul oraș din România în care au intrat în circulație autobuze cu emisii poluante zero și tot în inima Ardealului s-au luat benzi din bulevarde pentru a le dedica exclusiv transportului în comun. Iar în fiecare zi de vineri, transportul public este gratuit, prin programul „Vinerea Verde – Stop! Azi mașina stă pe loc!', care are ca scop îmbunătăţirea calității aerului, dar şi diminuarea nivelului de zgomot.
Orașul este prietenos pentru locuitorii săi, fiind gândit după reguli simple și eficiente. De exemplu, orice bloc nou construit trebuie să respecte regula celor 20 de minute pe jos. Practic, de acolo unde stai, să ai la 20 de minute o școală, creșă, grădiniță, centru financiar, magazin, adică acele utilități de bază necesare.

Grădinițele, scolile, liceele, facultățile din oraș sunt printre cele mai bune din țară și chiar din Europa. Ai astfel ocazia de a asigura copiilor o educație potrivită vremurilor actuale, dar și un nivel ridicat de cultură, prin accesul la spectacole de teatru și la expozițiile muzeelor (de ex. Muzeul Etnografic al Transilvaniei Muzeul Farmaciei, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei).

Joburi program part-time în Cluj, pe eJobs.ro

1.      Operator call center

Poate una dintre cele mai mari dificultăți pe care le întâmpini atunci când îți cauți un loc de muncă este lipsa experienței. În Cluj, găsești posturi de operatori call-center unde poți începe de la zero, companiile fiind dispuse să investească în formarea ta la job, prin traininguri. Contează să fii o persoană punctuală și responsabilă în tot ceea ce faci. Să-ți placă oamenii, dar mai ales să-ți placă să vorbești la telefon. Și să fii deschis să primești feedback.

Beneficii: salariu fix și bonus în funcție de performanțe, zilnic vei ști exact ce salariu ai în urma vânzărilor. De asemenea, companiile organizează concursuri săptămânale, unde poți câștiga diferite premii.

2.      Operator Back-Office

Cunoști o limba străină la nivel mediu sau avansat și ai abilități de operare calculator (Office, Excel)? Îți place să comunici, fiind orientat către nevoile clientului? Poți alege să aplici pentru un job de back-office într-o companie multinațională care este în căutarea unor oameni curajoși, cu dorință de învățare continuă și proactivitate.

Beneficii: curs de formare adecvat, posibilitate de a lucra în smartworking (hibrid) după primele 6 luni și de a avansa spre middle-management, în funcție de rezultate.

3.      Consilier Vânzări în retail

Îți dorești să-ti dezvolți abilitățile pe partea de vânzări și să înveți mai multe despre domeniul fashion? Companii cunoscute în acest domeniu, prezente în mall-ul din Cluj, recrutează consilieri vânzări. Contează să ai studii medii, experiență operare PC, entuziasm și pasiune pentru modă, abilități de comunicare pentru a consilia clienții și a găsi o soluție pentru ceea ce își doresc. De asemenea, contează atitudinea responsabilă, atenția la detalii, dar mai ales dorința de a învăța și de a te dezvolta.

Beneficii: pachet salarial format din: salariu fix, comision din vânzari, bonuri de masă, decont transport, training specializat, prime anuale și de performanță, oportunitatea de a avansa în cadrul companiei.

4.      Agent Vânzări

Îți place să lucrezi cu oamenii, să le cunoști poveștile și să le poți oferi ajutor atunci când au nevoie? Dacă îți dorești un job cu program flexibil care să-ți ofere ocazia de a-ți începe cariera în vânzări sau de a-ți suplimenta veniturile, poți aplica la companiile specializate în creditare. Principalele tale responsabilități vor fi să promovezi serviciile companiei, să gestionezi portofoliul de clienți, să oferi suport clienţilor pentru a alege cea mai bună ofertă de creditare, adaptată nevoilor lor.

Beneficii: salariu fix plus bonus de performanţă, abonament de servicii medicale și asigurare în caz de accident, decont de transport, acces la programe de pregătire și dezvoltare.

5.      Broker Imobiliar

Dacă vrei să îți creezi singur agenda zilnică și să deprinzi tehnicile specifice vânzărilor imobiliare, dacă vrei să ai independență financiară pe timpul facultății sau să faci o carieră în brokeraj, în Cluj găsești agenții imobiliare unde ai ocazia să înveți, dar să ai și un mediu plăcut de lucru. Contează să îți placă strategia și provocarile, să vrei sa fii cel mai bun, să ai o fire veselă și prietenoasă, spirit antreprenorial și bune abilităţi de comunicare și relaţionare.

Beneficii: venitul lunar poate fi cuprins între 1.500 și 10.000, în funcție de vânzări și comisioane.

Ce ar trebui să știi despre salarii și cheltuieli în Cluj

Orașul se află pe locul 4 în țară (după București, Sibiu și Timișoara), cu un câștig mediu salarial net de 3.750 lei, dar câștigurile pot varia de la 2.500 lei la 15.000 lei. Așteaptă-te însă ca prețurile în Cluj să fie adaptate pentru un oraș dezvoltat. De exemplu, o masă în oraș pentru două persoane, la un restaurant costă în medie 100-150 de lei. În ultimul an, chiriile au crescut odată cu anunțarea relaxării măsurilor de răspândire Covid. Astfel, prețul mediu pentru o chirie se ridică la valoarea de 328 de euro, iar în comuna Florești, de lângă Cluj, chiria este în medie 209 euro. Prețurile apartamentelor au scăzut în ultimul an cu aproximativ 3,66%, prețul mediu al metrului pătrat la nivelul Clujului fiind de 1.499 de euro, potrivit estimărilor agențiilor imobiliare din zonă.

Pe eJobs.ro sunt peste 5.000 de locuri de muncă disponibile în acest moment în județul Cluj. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun, îți suntem alături în realizarea CV-ului și aplicarea la pozițiile careți se potrivesc! Curaj! Sună cu încredere la 021.9124 (tarif normal), de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial