5 întrebuințări ale unei orteze pentru coloană vertebrală

Există mai multe tipuri de orteze, astfel se poate ca medicul să va sugereze purtarea unei orteze lombare, a uneia toracice sau a uneia toraco – lombare. În cazul altor pacienți poate să fie nevoie de o orteză dorsolombară, lombosacrală sau pentru claviculă. Este important de reținut faptul că aceste dispozitive ortopedice sunt utile pentru mai multe condiții medicale, printre care și recuperarea în urma unei intervenții chirurgicale sau a unui traumatism mai mult sau mai puțin grav.

Persoanele cărora medicul le recomandă să folosească orteze pentru coloana vertebrală au nevoie de aceste dispozitive medicale în situația în care coloana trebuie imobilizată, dacă este nevoie de o mai bună susținere a musculaturii sau pentru a corecta diverse deformații și pentru a menține corecțiile respective. De asemenea, ortezele pentru coloana vertebrală favorizează o mai bună circulație sangvină, sunt utile pentru a diminua durerile din zona spatelui și mențin căldura în această regiune a corpului.

Beneficiile utilizării ortezelor pentru coloana vertebrală

De foarte multe ori, medicii recomandă purtarea ortezelor în cazul persoanelor care au suferit accidentări în timpul serviciului sau în timp ce desfășurau anumite activități cu caracter sportiv. Se poate ca ortezele să fie utile și în situația pacienților care suferă de boli reumatice în faza inflamatorie sau a celor cu anumite afecțiuni neurologice. De asemenea, puteți folosi orteze și în cazul în care aveți nevoie de tratament corectiv pentru deficiențele spatelui, ca de exemplu în cazul persoanelor cu cifoză, lordoză sau scolioză, precum și în al celora cu cifoscolioză sau cifolordoză.

Durerile musculare și cronice, precum și cele lombare acute, pot să fie ameliorate cu ajutorul ortezelor pentru coloana vertebrală (denumite uneori și „brâu medicinal pentru spate'). Este important ca înainte de achiziționarea unei orteze pentru coloana vertebrală să mergeți la un consult medical și să urmați întocmai recomandările specialistului în legătură cu dimensiunile și purtarea acesteia. În caz contrar, utilizarea ortezei poate să nu rezolve problemele pentru care ați cumpărat-o – ba chiar există posibilitatea să le agraveze.

Mențin căldură în zona spatelui

Unele dintre ortezele pentru coloana vertebrală sunt proiectate și fabricate în așa fel încât să asigure un efect de încălzire. Ortezele care mențin căldura în zona spatelui sunt confecționate dintr-o țesătură elastică premium și, prin acest efect de încălzire, calmează durerile. Acest tip de orteză este utilă în situația pacienților care suferă de reumatism, radiculită sau nevrită. De asemenea, poate să fie folosită și pentru a preveni unele afecțiuni, ca de exemplu sciatica, litiaza renală sau prostatita.

Ortezele ajută la imobilizarea coloanei, la susținerea corpului și a musculaturii

Datorită purtării acestui dispozitiv medical, utilizatorul se simte mai în singuranță atunci când desfășoară anumite activități și este nevoit să execute unele mișcări specifice. De foarte multe ori, în situația persoanelor care resimt dureri la nivelul spatelui, ortezele ajută la anticiparea și ameliorarea respectivelor dureri prin capacitatea de a limita cât mai eficient unele mișcări dificile.

Asigura o circulație sangvină optimă

Datorită felului în care sunt concepute, unele dintre ortezele pentru coloana vertebrală au și capacitatea de a îmbunătăți circulația sangvină. Prin purtarea unei astfel de orteze este favorizată relaxarea musculară, ceea ce ajută la calmarea durerilor de la nivelul spatelui. Datorită faptului că ortezele mențin căldura corporală în zona afectată, vasele de sânge se dilată iar circulația sângelui se îmbunătățește.

Ajută la corectarea deformatiilor și la menținerea corecțiilor

Unele orteze au rolul de a corecta poziția vicioasă și anumite deformații ale coloanei vertebrale, precum și de a menține aceste corecții. Este vorba despre ortezele recomandate persoanelor care suferă deformări degenerative, așa cum este cazul pacienților cu sciatică sau spondiloză, precum și acelora care au trecut recent printr-o intervenție chirurgicală.

Ortezele sunt utile pentru diminuarea durerilor

Durerile care apar în zona spatelui, la nivelul coloanei vertebrale, pot să fie adesea foarte intense și să împiedice persoana afectată să își desfășoare în bune condiții activitățile de zi cu zi. Ortezele au rolul de a susține și de a stabiliza zona care este afectată, datorită barelor rigide și a suporturilor elastice pe care le înglobează, limitând astfel durerile. Pentru ca efectul să fie cel dorit și pentru ca durerile să fie ameliorate, este important să achiziționați o orteză potrivită dumneavoastră atât din punct de vedere al dimensiunii, cât și al gradului de rigiditate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial