5 idei pentru amenajarea băii în stil minimalist

Baia nu mai este de multă vreme doar spațiul în care te pregătești dimineața de plecare. A devenit, mai degrabă, un sanctuar în care te poți bucura de puțină pace și liniște după o zi plină sau te poți relaxa în weekend. Pentru ca baia să devină oaza ta de relaxare, trebuie să știi cum să o amenajezi, cum să îmbini culorile, lumina și texturile pentru a obține efectul dorit.

Desigur, baia ta trebuie să fie o combinație între aspectele practice, funcționale, și cele estetice. Noi îți aducem cinci sfaturi și idei numai bune pentru a-ți amenaja baia într-un stil minimalist, elegant și care te va încânta vizual.

Folosește mult alb

Albul este o culoare ce definește simplitatea. Iar simplitatea este sinonimă cu stilul minimalist. Așadar, se recomandă folosirea obiectelor sanitare, precum și a pieselor de mobilier de culoare albă.

Chiar dacă vei vrea ca albul să primeze în designul băii tale, nu este de neglijat ideea de a crea puțin contrast. Poți merge pe ideea de contrast între alb și negru, sau poți adăuga o pată de culoare care să reflecte personalitatea ta, însă nu în mod ostentativ. O idee ar fi ca acest contrast să fie introdus în alegerea gresiei sau a faianței.

Optează pentru un singur model de gresie și faianță

Stilul minimalist nu presupune doar alegerea unei singure culori dominante – de preferință albul, ci și un singur model de gresie și faianță. Din nou, această alegere va asigura păstrarea simplătății, naturaleței și eleganței, fără să încarce vizual încăperea. Modelul predominant ar trebui să fie unul cât mai simplu, fără imprimeuri sau decorațiuni complexe.

Asigură iluminatul corespunzător

Iluminatul este un element cheie în designul oricărei încăperi și indiferent de stil. Și în cazul amenajării băii în stil simplu, minimalist, iluminatul este extrem de important. Mobilierul de culoare albă deja contribuie la efectul de spațiu luminos. Lumina naturală poate fi pusă în valoare și cu ajutorul oglinzilor, așa că se recomandă folosirea unei oglinzi mari deasupra chiuvetei.

În cazul iluminatului artificial te poți juca cu o combinație între lumina principală și cea de accent. Astfel, completează lumina ambientală de la aplica amplasată pe tavan cu aplica de baie LED pe care o poți pune deasupra oglinzii, pentru un plus de funcționalitate și o iluminare mai bună a camerei.

Adaugă textură

Dacă nu optezi pentru o pată de culoare, atunci poți evita ca baia ta complet albă să pară plictisitoare jucându-te cu texturi. O idee ar fi să optezi pentru o faianță mozaic sau faianță decorativă pe care să o folosești pe unul dintre pereți, preferabil cel pe care montezi cabina de duș. Ca variantă alternativă, poți alege o gresie marmorată.

Și, de ce nu, optează pentru un obiect de decor simplu pe fundalul alb, precum o plantă în ghiveci, care să dea un aer prietenos, fără să încarce designul.

Folosește doar mobilierul strict necesar

În amenajarea unei camere în stil minimalist primează utilitatea, ceea ce înseamnă că nimic nu este așezat la întâmplare sau doar „să fie'. De aceea se recomandă alegerea cu atenție a pieselor de mobilier. Introdu doar strictul necesar. Dacă nu ai nevoie și de un dulap de baie și de etajere, atunci optează doar pentru una dintre variante.

Dacă ai o baie suficient de spațioasă, atunci etajerele amplasate pe un perete liber au un efect vizual foarte plăcut. În cazul în care spațiul este restrâns, poți opta pentru spațiu de depozitare sub chiuvetă sau un mic dulăpior de baie.

Stilul minimalist cucerește prin simplitate și eleganță, punând totodată accent pe utilitate. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Așa că bifează sfaturile și ideile de pe listă pentru o baie minimalistă superbă!

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial