5 elemente de care să ții cont în amenajarea grădinii

Gradina este un spațiu care prinde viață odată cu instalarea sezonului cald, iar o amenajare corectă a acesteia asigură beneficii resimțite vară de vară, de toți cei care petrec timp împreună în acest loc. Dacă planifici un proiect de amenajare a grădinii, iată câteva sfaturi:

1. Amenajarea spațiilor destinate florilor 

Îți recomandăm să alegi varianta paturilor de flori pentru grădina casei tale, dispuse în diferite locuri: fie în zona centrală (în cazul plantelor iubitoare de soare), fie în zone mai umbroase (în cazul plantelor ce pot crește și fără prea multă lumină solară).

Modelul de aranjament depinde exclusiv de propriile tale preferințe. Poți amenaja paturile de flori sub formă de cascadă, sub forma unor modele geometrice, sau raportându-te la culorile acestora, pentru rezultate vizuale în ton cu design-ul și cromatica grădinii tale.

2. Îngrijirea corespunzătoare a solului

Pentru ca plantele care cresc în grădină să se dezvolte armonios, solul trebuie tratat corespunzător, cu nutrienți specifici. Se recomandă această tehnică nu doar pentru plante și arbuști, ci și pentru răsadurile tale de legume și zarzavaturi. 

Pentru irigarea sa, îți recomandăm să utilizezi o stropitoare, în cazul în care grădina măsoară doar câțiva metri pătrați. Pentru o suprafață mai extinsă, instalarea unui sistem automat de irigații reprezinta varianta câștigătoare, descrisă de viteză și confort în utilizare. 

3. Realizarea căilor de acces spre diferite zone

Căile de acces spre grătar, piscină, locul de joacă sau zona cu mobilier trebuie să permită un tranzit fluid, indiferent de numărul persoanelor aflate simultan în grădina casei tale. Așadar, îți recomandăm utilizarea pavelelor ecologice pentru delimitarea și întărirea solului. 

Aceste elemente ce dau formă rutelor de acces sunt disponibile într-o gamă variata de culori și se montează cu simplitate. Asigură avantajul de a putea fi montate nu doar pe plan drept, ci și pe suprafețe cu un unghi de înclinație de până la 15°. După montarea acestora, pavelele ecologice pot fi umplute cu nisip, pietriș, particule reciclate sau cu gazon.   

4. Utilizarea tuburilor de drenarea apei 

Gama de produse pentru drenarea apelor de la Standart Park propune soluții simplu de implementat, în zone cu grădini expuse inundațiilor periodice, sau în contextul în care solul nu este aerat periodic, iar căderile de ploi sunt frecvente. 

Tuburile pentru drenarea apei se pot monta în gradina, indiferent de spațiul avut la dispoziție. Sunt deosebit de utile, deoarece permit eliminarea excesului de apă ce stagnează. Acest proces asigură și protecția vegetației din curte, deoarece atât solul, cât și plantele, dezvoltă în timp o serie de probleme, ca urmare a expunerii excesive la apă.  

5. Amenajarea unui iaz artificial 

Dacă spațiul o permite, poți include în proiectul de amenajare și construirea unui iaz artificial, deoarece un astfel de loc transformă în mod radical aspectul întregii grădini, mai ales dacă este populat cu pești exotici, sau dacă pe suprafața de apă cresc nuferi. 

Pentru a putea fi racordat la sistemul de electricitate, astfel încât pompele și filtrele sale de apă să funcționeze la parametri optimi, iazul trebuie construit cât mai aproape de casă (1-2 metri). Din punct de vedere al elementelor estetice, poți opta pentru mușchi și piatră de râu, astfel încât întregul decor să genereze un plus de naturalețe. 

Dacă te-au inspirat ideile de astăzi, asigură-te că achiziționezi online produse pentru drenarea apelor de la Standard Park, precum și pavele ecologice, borduri, separatoare, ghivece, stropitori sau plase de umbrire. Toate din același loc și la prețuri avantajoase! 

Amenajarea propriei tale grădini presupune un proces complex de lucru, dar care poate surprinde prin rezultate uimitoare. Așadar, în cazul în care bugetul îți permite, merită să apelezi cu încredere la o companie specializată în peisagistică și amenajări exterioare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial