4 reguli pe care fiecare femeie-antreprenor ar trebui să le urmeze

Numărul afacerilor deținute de femei a crescut cu 3.000% din 1972 până azi, potrivit unui studiu intitulat „2018 State of Women-Owned Businesses Report' publicat de American Express. Femeile reprezintă astăzi 40% din totalul de antreprenori, iar numărul celor care își lansează o afacere este acum mai mare ca oricând.

În aceste condiții, este important să vorbim și despre cheia succesului afacerilor conduse de femei și de regulile pe care o antreprenoare ar trebui să le respecte pentru a asigura profitul, sustenabilitatea și longevitatea businessului ei. 

Nu te teme să îți asumi deschis succesul

Potrivit Business Collective, sunt câteva lucruri pentru care o femeie nu ar trebui să își ceară scuze niciodată, iar primul pe listă este succesul binemeritat. Multe antreprenoare au tendința de a scuza subtil atunci când sunt felicitate pentru succesul lor și să invoce faptul că „au avut noroc'. De fapt, atunci când un business se bucură de succes, meritul este al oamenilor care au lucrat pentru a-l pune pe picioare, al unui antreprenor cu viziune și al multor nopți nedormite și zile începute devreme.

Atunci când ești felicitată de colegi, de cunoscuți sau de parteneri de afaceri pentru succesul businessului tău, îmbrățișează cu grație toate complimentele și fii încrezătoare. Se spune că norocul ni-l facem și singuri, iar acest lucru este adevărat în special când vorbim de o afacere pusă pe picioare cu multe eforturi și sacrificii. 

Gândește mereu în perspectivă

Oricât de mare ar fi succesul de care se bucură businessul tău, dacă vrei să îl menții va trebui să fii întotdeauna cu un pas înainte și să gândești o strategie pe termen lung. În România, Liviu Tudor, cel mai mare proprietar de spații de birouri de la noi din țară, și-a dezvoltat afacerile extinzându-se pe nișe pe care competitorii săi nu le acopereau. Astfel, antreprenorul a reușit să se diferențieze de concurenți și să le ofere clienților săi facilitățile pe care și le doreau și pe care nu le găseau în altă parte.

Un antreprenor bun, indiferent că este femeie sau bărbat, nu se lasă sedus de micile sale victorii și este capabil să se mențină întotdeauna cu un pas înaintea celorlalți, devenind astfel un inovator sau un vizionar în domeniul în care activează și securizându-și poziția în piață. În schimb, un business care încearcă mereu să țină pasul cu competiția, imită ce fac concurenții și aleargă mereu să ajungă la același nivel cu ei, va fi mereu un pas în spate și nu va reuși să își creeze o poziționare de lider. 

Strânge în jurul tău o echipă de oameni talentați și de încredere

Un articol publicat în Harvard Business Review arată că jumătate dintre directorii de companii se simt singuri în poziția pe care o ocupă, iar 61% dintre aceștia cred că acest lucru le afectează performanțele. Sentimentul de singurătate pe care îl resimt liderii și antreprenorii este strâns legat de procesul de dezvoltare personală și profesională pe care îl forțează o astfel de poziție.

Însă cei care sunt înconjurați de o echipă performantă, formată din oameni capabili și de încredere, se bucură de faptul că pot fi mentori pentru o nouă generație. „Înainte de a fi un lider, succesul constă în a te dezvolta personal. Când devii lider, succesul înseamnă să îi ajuți pe alții să se dezvolte', spune Jack Welch, fostul CEO al companiei General Electric.

Păstrează-ți autenticitatea și onestitatea

Autenticitatea te poate diferenția de competiție, dar și de restul oamenilor de afaceri cu care interacționezi. De altfel, un lider onest și autentic îi va inspira și pe cei din jurul lui. Oamenii vor să fie conduși de o persoană sinceră, care nu se ascunde în spatele unei măști și pe care pot conta să fie mereu corectă cu ei. De altfel, adeseori, personalitatea CEO-ului unei companii se extinde și spre compania pe care acesta o conduce, indiferent că vorbim de modul în care este realizată comunicarea cu clienții sau cu partenerii de afaceri sau de cultura organizațională a companiei. 

Material realizat cu sprijinul topantreprenori.ro

Sursa foto: Jopwell from Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Cariera