4 obiceiuri la modă, dar foarte nesănătoase

4 obiceiuri la modă, dar foarte nesănătoase

La serviciu trebuie să ai un anumit look, în oraș trebuie să te îmbraci altfel, iar la ocaziile speciale este obligatoriu să arăți deosebit. E plăcut să arăți bine în fiecare zi, însă corpul tău are de suferit în multe dintre cazuri. Iată de ce:

obiceiuri-moda

Tocurile înalte

Cu siguranță ți s-a mai spus că nu e sănătos să porți tocuri mereu și nu doar de dragul degetelor de la picioare, pe care le forțezi să stea în pantofii prea strâmți. Coloana vertebrală are mult de suferit din cauza lor: atunci când mergi pe vârfuri ai tendința să te lași pe spate, pentru că în mod natural te-ai apleca în față. Tensiunea asupra coloanei îți presează discurile vertebrale în timp. Efectele nu le simți imediat, ci poate dura ani întregi procesul.

Geanta mult prea grea

Foarte multe femei aleg să poarte genți mari și încăpătoare, fie că sunt la modă, fie că s-au obișnuit să care pe umăr zi de zi numeroase obiecte care nu le sunt de folos chiar în fiecare zi. Pentru că nu ai cum să porți geanta în mod egal pe ambii umeri, se formează dezechilibre musculare, spun experții – adică unii mușchi se dezvoltă mai mult pe o parte decât pe cealaltă. Poți suferi dureri de gât, umeri și coloană din cauza genții la modă. Mai mult de atât, gențile grele îți pot da o postură deformată, te lași mai mult pe o parte. O soluție bună în acest caz este ca din când în când, două sau trei zile pe săptămână, să renunți la geanta grea și să optezi pentru una mai ușoară, în care să ții numai și numai strictul necesar.

Te răsfeți de fiecare dată

Nu este un lucru rău să îți oferi lucrurile care îți plac, însă nu uita că… ce e prea mult strică! Astăzi ai poftă de o prăjitură dulce și o cumperi, mâine vezi în vitrină o pereche de pantofi fără de care nu poți trăi și așa mai departe – este frumos să te bucuri de fiecare moment din viața ta, însă alegerile pe care le faci nu sunt întotdeauna cele mai potrivite pentru sănătatea corpului tău, a minții tale sau a portofelului tău.

Diete peste diete

Cele mai multe reviste pentru femei afișează o imagine ireală a femeilor. Nu cele normale, pe care le întâlnești peste tot, apar în reviste, ci modelele care au fost înzestrate cu multe calități fizice de mama natură – dar și ele modificate cu programele de editare fotografică. Este sănătos să îți menții o greutate normală și chiar să dai jos câteva kilograme când este cazul, dar să ții o dietă continuă nu duce decât la mai multe kilograme în plus pe termen lung. Cel mai bine este să mănânci sănătos și totul cu moderație, astfel te vei simți bine și vei arăta bine.

Foto moda Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda