4 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți pui un implant dentar

Ai auzit că implantul dentar este cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților lipsă? Îți dorești să apelezi la acest tratament pentru a-ți recăpăta sănătatea dentară și zâmbetul, dar mai ai întrebări înainte de a lua o decizie?

Iată 4 lucruri pe care este important să le știi înainte să apelezi la un implant dentar și află cum te poate ajuta această procedură să-ți recapeți viața socială în timp record.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o soluție sigură, rapidă și fără durere, care te va ajuta să ai o dantură completă și o sănătate orală bună. Acest șurub din titan joacă rolul rădăcinii naturale a dintelui și este biocompatibil cu organismul. Astfel, riscurile legate de posibila respingere a implanturilor de către organism sunt doar un mit. Pentru ca un implant dentar să țină locul unui dinte natural i se atașează o coroană dentară, care are rolul atât de a reda funcționalitatea, cât și aspectul estetic. Poți opta pentru procedura care are la bază un ghid chirurgical despre care poți afla citind acest interviu.

Avantajele implantului dentar

Spre deosebire de punțile dentare și protezele mobile, implantul dentar are un grad ridicat de confort. După cum menționează Medical News Today, principalul avantaj este faptul că implantul dentar se comportă și arată ca dintele natural. Asta te va ajuta să mănânci tot ceea ce îți dorești, să capeți mai multă încredere în tine, să zâmbești și să vorbești.

Totodată, faptul că implantul dentar îți va completa dantura te va ajuta să mesteci corect mâncarea și să ai o digestie bună. Ceea ce înseamnă că sănătatea întregului organism se va îmbunătăți.

Un alt avantaj al implanturilor dentare este că limitează pierderea osoasă. Faptul că ai un dinte lipsă poate determina în timp o deteriorare a structurii osoase, deoarece zona nu mai este stimulată de un dinte. Important de reținut este faptul că implantul dentar menține sănătatea osului și a gingiei, iar aspectul feței se va păstra normal, fără modificări fizionomice ori aspect îmbătrânit.

Ce persoane își pot pune implant dentar și în ce condiții?

Pentru a beneficia de un tratament cu implant dentar, în primul rând trebuie să te prezinți la medicul implantolog pentru un consult. Atunci îți va fi comunicată strategia terapeutică potrivită situației tale clinice. Pentru ca implanturile dentare să fie inserate în os, medicul va realiza o incizie la nivelul gingiei. În cazul în care osul este atrofiat, acesta va recomanda adiția osoasă, astfel încât implantul să aibă suportul necesar pentru a se menține pe arcadă. De menționat că întreaga procedură este realizată sub anestezie, prin urmare, nu vei simți durere și te vei bucura de confort maxim.

Tratamentul cu implant dentar se recomandă atât persoanelor care au un singur dinte lipsă, cât și celor care au nevoie de o reconstrucție totală a danturii și doresc să renunțe la proteza mobilă pentru un confort mult mai mare.

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni generale, precum diabetul sau osteoporoza, pot fi și ele candidați pentru implantul dentar. Înainte de intervenția cu implant dentar se recomandă efectuarea unui set de analize generale. Acestea vor fi prezentate medicului stomatolog, care va stabili împreună cu medicul curant dacă stadiul clinic al pacientului este optim pentru intervenția chirurgicală cu implant dentar.

Recuperarea după implant dentar

Fie că vorbim despre inserarea unui singur implant sau reconstrucția totală a danturii, este foarte important să respecți indicațiile medicului pentru o recuperare rapidă și ușoară. În primul rând, medicul implantolog îți va recomanda un tratament medicamentos, pentru a reduce gradul de disconfort postoperator. Totodată, este esențial să respecți indicațiile ce țin de alimentație. Se recomandă o dietă semilichidă, fără alimente tari ori picante, fără alcool sau băuturi carbogazoase și fără produse lactate, precum lapte, brânză, iaurt.

Pentru o recuperare rapidă este necesar să acorzi o atenție sporită și igienei orale, astfel încât să păstrezi cavitatea orală cât mai curată, fără risc crescut de infecții.

De asemenea, nu uita de controlul la 7-10 zile după intervenție, în cadrul căruia medicul va verifica dacă locul în care a fost inserat implantul dentar s-a vindecat corect.Vizitele periodice la stomatolog, din 6 în 6 luni, te vor ajuta să menții rezultatele obținute și să prelungești cât mai mult durata de viață a implantului, dar și a coroanei dentare.

Vara aceasta fă o schimbare în viața ta cu ajutorul tratamentului cu implant dentar. Este o procedură sigură, nedureroasă și îți va aduce numeroase beneficii. Vei zâmbi mai mult, te vei bucura de o dantură sănătoasă, iar calitatea vieții tale va crește.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial