4 lucruri pe care le poate face un frigider nou pentru binele planetei

Probabil că știți deja că păstrarea unor frigidere vechi este o economie falsă. Ca o persoană care se străduiește să adopte un stil de viață sustenabil, probabil că sunteți conștient că frigidere mai vechi de 10 ani absorb mult mai mult decât partea lor de energie și, în esență, dăunează zilnic planetei. Ar fi greu să nu fi observat faptul că înlocuirea unor frigidere vechi cu un nou model poate economisi bani în costuri de energie pe durata de viață a acestuia.

Modernizarea este pasul responsabil pe care trebuie să-l faceți. Progresele în tehnologia de refrigerare nu numai că au crescut eficiența acestor dispozitive esențiale pentru viața modernă, dar vă vor face și viața mai ușoară. Dacă au trecut mai mult de 10 ani de când nu v-ați mai uitat la frigidere Bosch , iată câteva lucruri pe care un frigider nou le poate face și care vă vor îmbunătăți amprenta sustenabilă (ca să nu mai spunem că vă vor face viața mult mai ușoară):

1. Distribuitoare de apă

Distribuitoarele de apă și gheață prin ușă sunt un element de bază în majoritatea modelelor de frigidere moderne de tip side-by-side și cu ușă franceză. Beneficiile sunt numeroase, inclusiv apă rece proaspăt filtrată la robinet, care ajută la promovarea unui stil de viață sănătos, plus că elimină necesitatea de a cumpăra apă îmbuteliată. Frigiderele mai noi sunt prevăzute cu „centre de distribuție” alungite, astfel încât să puteți umple sticle mari de apă reutilizabile și chiar oale cu care să gătiți. Unele modele pot chiar să detecteze automat dimensiunea recipientului pe care îl umpleți, astfel încât să îl puteți lăsa în ușa frigiderului, să apăsați un buton și să vă întoarceți când este plin.

Singurul dezavantaj ecologic al dozatorului este că acesta întrerupe etanșarea dintre aerul rece din interiorul frigiderului și aerul cald de afară, ceea ce poate face ca frigiderul să lucreze mai mult. Cu toate acestea, întreruperea este minimă în comparație cu ceea ce se întâmplă atunci când deschideți și închideți ușa frigiderului (lucru pe care îl veți face mai rar atunci când puteți accesa gheață și apă din exterior).

2. Păstrați alimentele mai proaspete pentru mai mult timp

Compresoarele duble au înlocuit în mare parte compresoarele simple în tehnologia frigiderelor. Concepute pentru a păstra alimentele mai proaspete pentru mai mult timp decât un singur compresor, mai puțin eficient, compresoarele duble înseamnă că fiecare compartiment, frigider și congelator, este operat de un sistem de refrigerare independent, permițând un control mai precis al temperaturii, ceea ce duce la o durată mai mare de viață a alimentelor.

Sertarele cu umiditate reglabilă înseamnă că puteți controla mai precis modul în care sunt depozitate fructele și legumele proaspete, ajutând la prelungirea duratei lor de viață și la reducerea risipei. (Amintiți-vă că umiditatea ridicată menține sertarul mai umed, ideal pentru depozitarea legumelor cu frunze; umiditatea scăzută ține afară umezeala pentru o mai bună păstrare a fructelor).

3. Depozitați mai multe alimente, mai eficient

Frigiderele din ziua de azi țin mult mai mult în interior, fără a crește neapărat amprenta totală a aparatului. Cum reușesc acestea să facă acest lucru? O izolație mai subțire. Un frigider născut în urmă cu 20 de ani va fi izolat grosier cu freon sau alte CFC-uri similare, lăsând doar puțin spațiu pentru depozitare. Dacă deschideți un frigider modern, benzile groase de plastic din jurul marginilor au dispărut, fiind înlocuite de panouri izolatoare foarte subțiri, eliberând spațiu pentru mai multă depozitare.

Deși este important să alegeți dimensiunea potrivită pentru nevoile dvs., nu rezultă neapărat că frigiderele mai mici sunt mai eficiente; mini-frigiderele, în special, au o izolație mai mică. De asemenea, un frigider mic supraaglomerat consumă mai multă energie, deoarece nu are spațiu pentru a face să circule aerul rece și trebuie să lucreze mai mult pentru a menține totul la rece. 

Una dintre cele mai bune caracteristici ale frigiderelor moderne este designul lor interior. S-a petrecut mult timp și cercetare și dezvoltare pentru a înțelege modul în care folosim frigiderele și, în consecință, acestea sunt pline de spații de depozitare utile, de la coșuri de depozitare foarte adânci în ușă pentru a depozita articole mari – oferind mai mult spațiu de depozitare în ușă și eliberând spațiu pe rafturi – la rafturi glisante și recipiente de unt, veți găsi modalități convenabile de a depozita toate alimentele în cel mai accesibil mod (ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil ca alimentele să fie uitate și irosite).

4. Reduceți risipa de energie

Unele modele de frigidere side-by-side din oțel inoxidabil încorporează un sistem door-in-door pentru a reduce pierderea de aer rece atunci când ușa este deschisă.

Un frigider consumă aproximativ 13% din energia unei case, dar nu doar dimensiunea unui frigider determină cât de multă energie consumă; tipul de model pe care îl alegeți afectează, de asemenea, factura de energie. Un frigider cu congelatorul în partea de sus este cel mai eficient model, folosind cu 10-25 la sută mai puțină energie decât celelalte modele. Dar, având în vedere că deschiderea ușii unui frigider reprezintă 7 la sută din consumul total de energie al acestuia într-o casă, există un nou model care a apărut în ultimii doi ani și care merită luat în considerare. Conceptele de ușă în ușă și sertar exterior vă permit să accesați băuturi, condimente și alte articole utilizate frecvent fără a deschide compartimentul principal pentru alimente proaspete. Acest lucru reduce cantitatea de aer rece pierdută atunci când ușa este deschisă, reducând astfel cantitatea de energie pe care o utilizează.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial