4 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să vinzi un telefon

Piața de telefoane second hand este în plină creștere. Iar vestea asta nu e decât una cât se poate de bună! De ce spunem asta?

În primul rând, pentru că vorbim de un trend care susține economia. Iar când spunem „economie', nu ne referim la cea a statului. Ci chiar la a ta. La sensul propriu al ideii de a face economie, pentru că telefoane second hand înseamnă mai puțini bani cheltuiți, pentru cine le cumpără, și mai mulți bani în buzunar, pentru cei care le vând. 

În al doilea rând, pentru că cei care preferă să cumpere un telefon ca nou, dar care a fost utilizat în prealabil, reduc cât se poate de mult tendința de consumerism. Cu alte cuvinte, industria telefoanelor la mâna a doua nu doar că va contribui la diminuarea poluării, altfel realizată din fabricarea noilor telefoane, an de an. Ci va susține și reintroducerea pe piață a modelelor de telefoane, după ce acestea au fost recondiționate. 

Așa că dacă ai decis să-ți vinzi vechiul telefon, fie pentru că nu-l mai folosești și l-ai uitat printr-un sertar sau ai făcut un upgrade la acest capitol, ai luat cea mai bună decizie! Înainte de a-l valorifica, îți recomandăm să treci rapid peste ideile pe care ți le-am pregătit mai jos, care îți vor face întreg procesul unul mult mai simplu, dar și mai sigur. 

Iată, deci, care sunt cele patru lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să vinzi un telefon.

Stabilește câți bani ai putea obține pe telefon

O evaluare a dispozitivului, înainte de a-l pune la vânzare, este foarte benefică și indicată. Asta pentru a evita posibilele dezamăgiri care ar putea apărea ulterior, în cazul în care ofertele pe care le-ai primi nu ar fi cele la care te-ai fi așteptat.

Iar dacă nu ești specialist în tehnologie, deci nu te pricepi foarte bine la evaluarea unui smartphone, cel mai simplu pentru tine ar fi să intri pe Flip și să apeși pe butonul Vinde. 

Înainte de toate, vei fi invitat să alegi marca și modelul telefonului de vânzare. Imediat după aceea poți începe să răspunzi la câteva întrebări simple legate de aspectul și starea de funcționare a telefonului pe care vrei să-l valorifici. 

Culoarea, capacitatea de stocare internă și operatorul la care e înregistrat smartphone-ul vor fi doar câteva dintre criteriile pe care va trebui să le stabilești. Urmează să menționezi și câteva detalii legate de felul în care arată dispozitivul sau dacă acesta a avut ori nu contact cu lichide. 

În câteva minute poți ști câți bani ai putea recupera, dacă îți vinzi vechiul telefon pe platformă. Însă nu uita, e important să reții că toate răspunsurile trebuie date cât se poate de sincer. Altfel, e posibil ca prețul estimativ, primit la auto-evaluarea pe site, să fie mai mare decât cel pe care l-ai putea primi după ce telefonul va trece prin peste 30 de teste realizate de specialiști, în cazul în care ai omis vreun detaliu sau ai supraevaluat dispozitivul. Ceea ce ar putea avea ca efect o frustrare. 

Fă un backup pe telefon

Probabil nu vei vrea să-ți pierzi toate datele pe care le-ai stocat în telefonul pe care acum te pregătești să-l vinzi. Poze, clipuri video, contacte, documente sau orice alte informații care ar putea fi importante pentru tine sunt fie la un backup distanță de a fi stocate în propriul cloud, fie la un pas distanță de a fi șterse pentru totdeauna.

Și pentru că metoda prin care poți face backup telefonului depinde foarte mult de marca și modelul pe care l-ai ales, poți căuta pe Google „cum fac backup la / how to backup', urmând să completezi numele și tipul smartphone-ului tău. 

Oricum, poate te ajută să știi că procesul e unul cât se poate de simplu și nu necesită decât parcurgerea unor pași ușor de înțeles, pe care oricine îi poate urmări și pune în aplicare, fără a avea tangență cu domeniul tehnologic anterior.

Dă o resetare din fabrică

După ce backup-ul a fost finalizat și te-ai asigurat că toate pozele, clipurile, contactele și documentele sunt în perfectă siguranță pe cloud, poți trece la ștergerea tuturor datelor și a setărilor de pe telefonul pe care vrei să-l vinzi.

În acest fel, te asiguri nu doar că informațiile tale personale vor fi păstrate acolo unde îți dorești, ci și că viitorul proprietar al telefonului va primi un dispozitiv cu o memorie fresh și își va putea configura meniul smartphone-ului după bunul plac. 

Poți da un Factory data reset (sau o resetare din fabrică) dacă parcurgi pașii următori:

  • intră la Settings și alege System;
  • dă click pe Reset options, apoi pe Erase all data (factory reset);
  • optează pentru Erase all data, introducând codul PIN, parola sau folosind deblocarea prin amprentă, în funcție de setările făcute pe telefon anterior; 
  • confirmă că vrei să ștergi toată memoria telefonului, dând click pe Erase all data.

(simularea de mai sus este valabilă pentru telefoanele cu Android)

Fă poze cu diferite unghiuri ale telefonului

Dacă ai decis să nu folosești platforma Flip de care îți spuneam mai sus și vrei să vinzi telefonul în regim propriu, nu-ți mai rămâne de făcut decât un singur pas important pentru a finaliza tot acest proces și a lua contact cu cât mai mulți posibili cumpărători. 

Înainte de a posta anunțul de vânzare, îți recomandăm să îți rezervi puține momente pentru a trage câteva cadre cu telefonul pe care vrei să-l înstrăinezi. Și cum aspectul contează, asigură-te că ai șters cu o cârpă uscată smartphone-ul înainte să-l fotografiezi. Praful și amprentele nu sunt binevenite în astfel de situații.

Așază telefonul într-o zonă în care lumina, fie ea artificială sau naturală, este suficientă pentru a scoate în evidență dispozitivul. Alege un fundal neutru, de preferat alb sau negru, pentru ca centrul atenției să îi revină smartphone-ului.

Nu ascunde starea telefonului, Chiar dacă device-ul prezintă anumite zgârieturi sau chiar fisuri, surprinde asta în cadrele pe care le vei folosi ulterior la postarea anunțului. Nu edita pozele, pentru că vrei ca viitorul cumpărător al telefonului să aibă încredere în produsul pe care vrei să i-l vinzi, nu să intre la bănuieli.

Tot ce mai ai de făcut înainte să postezi anunțul de vânzare este să cauți informații despre specificațiile telefonului, pe care să le menționezi în descriere. Și asta e tot! 

Acestea sunt toate cele patru lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să vinzi un telefon. Îți dorim să găsești rapid un cumpărător pentru vechiul tău dispozitiv!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial