4 idei de afaceri profitabile în mediul rural

Contrar convingerii unora, care cred că afacerile de succes se fac doar la oraș, mediul rural este ideal pentru o serie de afaceri profitabile. Ne referim în special la afacerile din domeniul agricol, însă perspectivele nu se rezumă doar la atât. Există nenumărate exemple de afaceri de succes derulate în mediul rural, iar dacă te tentează ideea, îți oferim câteva sugestii.

Magazin de piese pentru utilajele agricole

Cu o astfel de afacere nu poți spera să ai mare succes la oraș, însă în mediul rural există toate șansele de reușită. Majoritatea fermierilor folosesc utilaje agricole, iar piesele acestora se uzează sau se defectează. Înlocuirea lor trebuie să se facă rapid, pentru că orice zi pierdută poate afecta producția, iar existența în localitate unui magazin specializat este mai mult decât binevenită. Poți vinde o gamă variată de tiranți pentru tractor la prețuri accesibile, curele, rulmenți și alte piese care trebuie înlocuite la un moment dat.

Pe măsură de dezvolți afacerea, poți deschide și un service pentru utilaje agricole, în care să asiguri reviziile și reparațiile necesare, folosind piese din propriul magazin.

Atelier de confecții textile

Închirierea unui teren pe care să construiești hala de producție te costă mult mai puțin la țară decât în oraș, nemaiputând la socoteală faptul că aici  este mai ușor de găsit spațiul necesar. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că vei găsi mai ușor și forță de muncă, dat fiind că, în mediul rural, rata șomajului este mult mai ridicată decât la oraș.

Nu contează deloc unde produci ci, calitatea produselor și numărul de comenzi, așa că funcționarea atelierului în mediul rural nu constituie un impediment. O idee inspirată ar fi ca atelierul să se axeze pe confecțiile din lână, pentru că la sat poți găsi mai ușor materie primă la prețuri accesibile, însă poți produce și alte materiale textile. Foarte profitabile sunt în ultima vreme și atelierele  care execută broderii textile dar și cele care produc steaguri de diferite dimensiuni.

Pensiune agroturistică

Dacă ai moștenit o casă bătrânească la țară sau ai găsit una la un preț foarte bun, poți profita de ocazie pentru a deschide o pensiune agroturistică. Vei avea un avantaj în plus dacă pensiunea se află într-o zonă pitorească, sau o regiune cu potențial turistic.

Mai întâi, este necesar să renovezi și să modernizezi casa, păstrând stilul rustic dar completându-l cu utilități moderne. Ideal ar fi să oferi clienților servicii complete, de cazare și masă, așa că va fi nevoie să amenajezi și o bucătărie profesională. Aceasta trebuie să vină la pachet cu o zonă de servire a mesei, care poate fi folosită  și ca spațiu pentru organizarea de evenimente. De asemenea, trebuie să pui un accent deosebit pe zonele de relaxare, pentru că asta doresc în primul rând cei care se cazează la pensiuni.

Fermă de produse bio

Oamenii sunt tot mai interesați să mănânce sănătos și natural, așa că produsele bio au ajuns la mare căutare. Știm cu toții că aceste produse sunt mai scumpe, așa că poți spera la profit fără a produce la scară industrială. De regulă, fermele de produse bio sunt ferme mici, pentru că este foarte dificil să cultivi în regim ecologic sute de hectare sau să crești mii de animale.

Așadar, nu au nevoie de o suprafață foarte mare, iar în funcție de preferințe te poți axa pe creșterea animalelor, pe producția vegetală sau pe ambele. Trebuie să respecți cu strictețe normele pentru produsele bio, asta însemnând că nu poți folosi îngrășăminte și tratamente chimice. Animalele crescute în regim bio trebuie hrănite doar cu furaje netratate, fiind interzisă administrarea de antibiotice și alte tratamente pentru accelerarea creșterii.  

După cum vezi, mediul rural îți oferă o serie de oportunități pentru porni o afacere de succes, în multe situații, beneficiile fiind mult peste cele oferite de mediul urban.

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial