4 dintre cele mai cunoscute forme sub care se găsește argintul

În rândurile ce urmează, vă voi prezenta cele mai cunoscute tipuri de aliaje de argint folosite în bijuterii. Ce diferențiază diferitele tipuri de aliaje? Ce este argintul tibetan? În urma acestui articol, cel mai probabil veți deveni experți în ceea ce înseamnă bijuterii din argint.

Există multe tipuri de argint disponibile astăzi pe piață. Este important să fiți familiarizați cu varietatea de metale existentă pentru a putea în deplină cunoștință de cauză atunci când achiziționați o bijuterie din argint. Standardele de calitate diferă, tocmai de aceea există o oarece urmă de ezitare la achiziționarea argintului.

În primul rând, toată lumea trebuie să înțeleagă că argintul utilizat în bijuterii este, de obicei, un aliaj – acest lucru înseamnă un amestec metalic dintre două sau mai multe elemente din tabelul periodic. Argintul este un element. Alte elemente metalice pot compune aliaje cu argintul din motive pe care urmează să vi le prezint.

În al doilea rând, foarte multe bijuterii finite din argint vor avea o „ștampilă a calității' – cunoscută sub numele de ștanță – undeva pe piesă. Acest mod este cel mai rapid pentru a stabili calitatea bijuteriei. Au existat de-a lungul timpului cazuri de marcare falsă, dar pe lângă faptul că au fost foarte rare, posibilitatea unui astfel de eveniment este aproape nulă atunci când cumpărați dintr-un magazin care se respectă.

Cu toate acestea, sunt bijuterii sau piese ale bijuteriilor care nu dispun de spațiu suficient pentru ștanțare, din acest motiv nefiind înscrise. Asta nu înseamnă că nu sunt confecționate din aliaje de calitate – sunt menționate calitățile materialului în eticheta sau broșura care însoțește bijuteria.

Argintul 999

Acest tip de argint este cel mai apropiat de elementul chimic pur. Este ștanțat cu .999, ceea ce indică o puritate de 99.9%. Restul de 0.1% constă din oligoelemente, aflate în cantitate nesemnificativă. Acest tip de argint are o strălucire foarte fină și are o culoare mai cenușie.

Argintul pur este însă destul de moale și se va zgâria, se va fărâma sau își va schimba forma destul de ușor. Din acest motiv, este mai puțin întrebuințat la bijuterii, deoarece articolele nu pot fi purtate în condiții optime pentru perioade lungi de timp.

Cu toate acestea, are și beneficii, cum ar fi faptul că este ușor de modelat, fixându-se fără lipire. Având în vedere că este un metal moale, își găsește cel mai bine locul în confecționarea colierelor și a cerceilor, care sunt piese de bijuterie mai puțin supuse loviturilor și zgârieturilor.

Argintul 925

Argintul Sterlin (sau „Sterling', cum este cunoscut internațional) este standardul de calitate a bijuteriilor  în majoritatea piețelor din lume. Este un aliaj de argint de 92.5%, fiind completat, de obicei, cu 7.5% cupru (există posibilitatea completării cu nichel în loc de cupru).  Celelalte metale sunt adăugate la aliaj pentru a crește duritatea, astfel că metalul va rezita mai mult timp, creându-se și culoarea și strălucirea atât de apreciate de consumatori.

Argintul 925 este cea mai cunoscută nuanță de argint. Este foarte luminos și strălucitor, dar își poate pierde din lustru cu timpul. Această pierdere poate fi amânată folosind produse speciale ăentru îngrijirea argintului.

Un avantaj al argintului 925 este faptul că poate fi lipit și reformat în cazul în care bijuteria se rupe sau zgâriată. Cel mai probabil, bijuteriile dumneavoastră din argint sunt confecționate chiar din acest aliaj!

Placarea cu argint

Acest procedeu presupune un produs metalic de bază care este acoperit cu un strat extrem de subțire din argint, aplicat pe suprafață. Chiar și atunci când bijuteriile sunt descrise fac fiind placate cu argint, conținutul total de metal prețios este o mică parte din procent. Bijuteriile placate cu argint au, în general, costuri accesibile.

Partea negativă la acestea este faptul că, în timp, stratul de argint se va uza și va lăsa expus metalul de dedesubt. Aceste bijuterii nu vor avea o ștanță de calitate, ci doar sigla producătorului ca garanție a produsului.

Argintul tibetan

Argintul tibetan și multe alte aliaje care sunt descrise ca argint tribal sunt, de fapt, aliaje de metale de bază care doar au aparența argintului. Conținutul aliajelor variază foarte mult și multe dintre ele nu conțin nicio urmă de argint veritabil.

Unele dintre aceste importuri conțin metale periculoase, cum ar fi plumbul. Se recomandă atenție sporită atunci când achiziționați astfel de bijuterii. Este recomandat să nu fie date sub nicio formă copiilor.

Bijuteriile tribale pot fi frumoase, dar rețineți că valoarea acestora constă în designul lor, nicidecum în valoarea materialului.

Ariki este un magazin online care oferă bijuterii din argint 925, împodobite cu pietre precum Paua Shell, Chihlimbar, Jad sau Perle. În cazul lor, nu trebuie să vă faceți griji în privința calității aliajului – doar alegeți ce vi se potrivește și bucurați-vă de frumusețea bijuteriilor din argint oferite de Ariki!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial