3 tipuri de preparate sofisticate pe care le poți prepara în propria bucătărie

Cu siguranță ți-a rămas gândul, măcar o dată, la un preparat sofisticat pe care l-ai savurat într-un restaurant. Ai crede că nu îl poți pregăti și acasă, însă cu ingrediente bine alese și prin urmarea unor pași esențiali, obții chiar la tine în bucătărie acel preparat impresionant. Descoperă, în acest articol, trei astfel de preparate, dar și modul lor de pregătire. 

  1. Caracatiță la tigaie

Când este gătită corespunzător, caracatița este fragedă și gustoasă. Secretul acesteia este să o gătești încet, indiferent dacă este baby caracatiță sau tentacule. Fierberea la foc mic îi va oferi acea textură pe care o regăsești doar la restaurant. 

Iată câteva sfaturi pentru a prepara caracatita cu un rezultat spectaculos:

  • este important ca înainte de a o găti să o congelezi, pentru a obține un preparat fraged;
  • încearcă, pe cât posibil, să nu o gătești prea mult;
  • un alt secret ar fi fierberea acesteia în vin roșu și legume, pentru o aromă profundă. 

Mod de preparare:

  • spală, curăță și taie în bucăți caracatița;
  • pune bucățile într-o tigaie cu apă și lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 40 de minute acoperită cu un capac;
  • după adaugă puțin ulei de măsline și mai lasă la fiert 20 de minute cu capacul pus;
  • stinge cu vin roșu și mai lasă încă 15 minute la fiert;
  • când a trecut timpul de fierbere, taie caracatița în bucățele și stropește-o cu puțin sos din tigaie. 
  1. Lava Cake

Un desert pe cât de gustos, pe atât de atent gătit, pentru a avea textura specifică. Urmărește sfaturile următoare, pentru a obține un rezultat așa cum ți-l imaginezi:

  • folosește întotdeauna ciocolată de bună calitate, minimum 70% cacao;
  • pentru a obține acea textură aerată, nu amesteca excesiv aluatul;
  • coace la 200 de grade, maximum 8 sau 10 minute.

Ingredientele pentru Lava Cake sunt următoarele:

  • 150 g ciocolată neagră;
  • 100 g unt;
  • 2 ouă întregi;
  • 2 gălbenușuri;
  • 60 g zahăr pudră;
  • 40 g făină;
  • un praf de sare;
  • unt și cacao pentru forme.

Mod de preparare:

  • unge formele (ingredientele de mai sus sunt suficiente pentru 4 porții) cu unt și cacao;
  • topește ciocolata cu untul la bain-marie și lasă amestecul să se răcească ușor;
  • bate ouăle întregi cu zahărul, până obții un amestec cremos și deschis la culoare;
  • adaugă ciocolata topită și omogenizează bine, iar apoi cerne făina în reprize și amestecă ușor;
  • nu uita de praful de sare, iar după acest pas, toarnă compoziția în forme și dă-le la frigider timp de 30 de minute;
  • când au trecut cele 30 de minute, coace-le pentru 10 minute;
  • rezultatul obținut trebuie să aibă marginile coapte, dar interiorul ușor moale. 
  1. Mușchi de vită cu foie gras și trufe

Este un preparat specific franțuzesc cu un gust aparte, datorită frăgezimii cărnii și a combinației dintre aroma trufelor și a foie gras-ului. 

Dacă vrei să gătești acest preparat acasă, descoperă trucurile pentru reușită:

  • alege întotdeauna un mușchi de vită premium și gătește-l mediu-rare, pentru a obține acea textură perfectă;
  • pentru câteva secunde, la foc mare, prăjește foie gras-ul pe fiecare parte;
  • pentru un plus de eleganță, servește-l cu o reducție de vin roșu. 

Pentru două porții, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 bucăți mușchi de vită;
  • 2 felii de foie gras;
  • 50 ml vin;
  • trufe negre rase sau ulei de trufe;
  • 1 cub de unt și 1 lingură de ulei de măsline;
  • 100 ml supă de vită.

Scoate carnea din frigider cu 30 de minute înainte de gătire și condimentează bucățile de vită cu sare și piper. Încinge uleiul într-o tigaie și adaugă mușchiul de vită. Prăjește-l 3-4 minute pe fiecare parte, pentru textura mediu-rare. Pune și untul și stropește carnea cu el. Scoate vita și acoper-o cu o folie de aluminiu pentru cinci minute. 

În aceeași tigaie, adaugă feliile de foie gras. Prăjește-le 30 de secunde pe fiecare parte și scoate-le pe un șervețel de hârtie. Acum, pentru un gust sofisticat, pregătește și sosul, adăugând vinul în tigaie, pe care îl lași să se evapore 30 de secunde. La final, pune și supa de vită și lasă totul să fiarbă, până se reduce la jumătate. 

Îți mai rămâne să așezi carnea, peste care torni sosul și, la final, trufele sau câțiva stropi de ulei de trufe. 

Așadar, dacă îți dorești preparate sofisticate pregătite la tine în bucătărie, urmărește detaliile și pașii de pregătire din acest articol. 

Sursa foto: Shutterstock

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial