3 rețete sănătoase și cum să le prepari fără stres
Sursă: Unsplash.com
Calitatea alimentelor pe care le consumăm are un impact semnificativ asupra stării generale pe care o resimțim. De fapt, nu este vorba doar despre conținutul nutritiv al mâncării, ci și despre modul de preparare al acesteia. Spre exemplu, există alimente care, în urma preparării termice, își pierd cantități importante dintre micronutrienții și vitaminele conținute. Din aceste motive, cele mai sănătoase mâncăruri sunt cele care sunt foarte puțin preparate termic.
Descoperă 3 idei de rețete sănătoase și cum să le prepari fără stres!
1. Salată mexicană cu avocado și porumb
Etalonul mâncărurilor sănătoase este reprezentat de salată. Motivele sunt evidente: conține foarte multe legume bogate în fibre vegetale și vitamine, dar și proteine, fie că ne referim la brânză, carne de pui, ouă sau ton. În general, salata poate fi pregătită în foarte multe moduri, motiv pentru care există câte o rețetă potrivită fiecărui gust.
Pentru rețetă, ai nevoie de ulei, unt, porumb, usturoi, ceapă roșie și avocado, brânză feta sau telemea, iar după gust se poate adăuga și ardei iute sau jalapeño. Pentru a face dressing-ul cremos ai nevoie de un robot de bucatarie care să amestece ingredientele până la obținerea texturii dorite. Se amestecă ingredientele, iar dressing-ul se face din suc de lime și alte ierburi.
2. Piept de pui la grătar și ciuperci umplute cu brânză
Pieptul de pui este un aliment foarte sănătos, deosebit de bogat în proteine. De asemenea, poate fi integrat cu ușurință în foarte multe tipuri de rețete, în special pentru că nu este un tip de carne grea. Spre deosebire de carnea de porc sau de vită, carnea de pui este mult mai moale și ușor de preparat termic. Are un conținut foarte mic de grăsimi, în comparație cu alte tipuri de carne.
Pentru a pregăti pieptul de pui, vei avea nevoie de gratar electric. Ciupercile se vor coace la cuptor (sau tot pe grătar) până se rumenesc puțin. După aceea, se adaugă brânza care, între timp, poate fi amestecată cu diferite tipuri de ierburi aromate sau chiar cu fructe oleaginoase (nuci, migdale, alune). Rezultatul este o masă completă și deosebit de gustoasă.
3. Somon la cuptor cu legume
Somonul este un pește a cărui carne este bogată în proteine și, de asemenea, are un conținut limitat de grăsimi. De altfel, grăsimile conținute în uleiul de pește sunt deosebit de sănătoase, fiind reprezentate, în principal, de Omega-3 și Omega-6, esențiale pentru buna funcționare a organismului și pentru sinteza hormonilor.
Somonul la cuptor, dincolo de a fi un deliciu culinar, este foarte ușor de preparat. Tot ce trebuie să faci este să îl stropești cu puțin ulei, să adaugi câteva felii de lămâie deasupra lui, legumele dorite (ciuperci, cartofi, morcovi), iar apoi să îl așezi în cuptor pentru a se prepara termic. În general, nu durează foarte mult timp, însă este important să urmărești schimbarea culorii.
Nu este deloc greu să mănânci sănătos, însă este deosebit de important să faci acest lucru. Ceea ce mâncăm influențează foarte mult starea generală de sănătate a organismului, din aceste motive, pe cât este posibil, trebuie să facem alegeri culinare cât mai sănătoase!