3 PUNCTE pe care trebuie să le bifezi dacă mergi la Sibiu

Sibiul este una dintre cele mai vizitate destinații din România, dar de multe ori nu este explorat de turiști la adevărata sa valoare. Pe lângă Piața Mare și Podul Minciunilor, Sibiul oferă și multe puncte culturale celor dornici să le exploreze și să descopere lucruri noi. Găsește în acest articol 3 puncte relevante pe care ar trebui să le ai în vedere dacă plănuiești să petreci câteva zile în minunatul oraș din inima țării.      

Iată care sunt cele 3 PUNCTE must-see atunci când treci pe la Sibiu:

 1. Muzeul ASTRA

Un loc ideal de petrecut o sâmbătă sau duminică în familie sau alături de prieteni. Muzeul s-a aflat sub aripa Asociaţiei Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român și și-a deschis pentru prima oară ușile publicului în anul 1905.  Prin vernisajele sale, acesta păstrează viu spiritul etnic al zonei și al populației noastre, fiind un punct bogat din punct de vedere istoric și cultural. Muzeul ASTRA are 4 mari zone pe care le poți vizita:

 • Muzeul în aer liber
 • Muzeul Civilizației Transilvane
 • Muzeul Emil Sigerus
 • Muzeul Franz Binder 

Sibiul reprezintă o variantă foarte bună pentru cei ce vor să aducă un plus de cultură în viața lor, orașul fiind împânzit de locuri bogate în detalii din vremurile de demult. Dacă drumul de la București până acolo pare o bătaie de cap, atunci un bilet de avion București-Sibiu de pe air-connect.com rezolvă rapid această problemă, pentru a te putea bucura de un weekend plăcut departe de agitația capitalei. 

 1. Muzeul Național Brukenthal

La fel ca punctul anterior, și Muzeul Brukenthal cuprinde un lanț de mai multe muzee. Muzeul are la bază colecțiile de artă ale baronului Samuel von Brukenthal, care pot fi admirate în clădirea ce îi poartă și numele – Palatul Brukenthal. Pe lângă colecțiile impresionante ce pot fi admirate în interior, exteriorul clădirii este și el unul spectaculos, fiind chiar sediul lanțului de muzee ce stă sub acest nume. Construcția palatului a început în anul 1778  și este inspirată din arhitectura barocă. Principalele puncte din acest complex de cultură sunt:

 • Galeriile de Artă Brukenthal (Artă Europeană, Românească și Contemporană)
 • Biblioteca Brukenthal
 • Muzeul de Istorie Casa Altemberger
 • Muzeul de Istorie Naturală
 • Muzeul de Istorie a Farmaciei
 • Muzeul de Vânătoare „August von Spiess'
 • Sala cu Frescă
 1. Muzeul Locomotivelor cu Abur

Dacă îți dorești o vizită la muzeu ceva mai diferită, atunci acest obiectiv este exact ce aveți nevoie. În cadrul muzeului sunt expuse multe modele de locomotive cu abur, dar și o serie largă de alte obiecte ce au legătură cu sfera transportului feroviar. Această colecție este una impresionantă, care cuprinde multe elemente istorice și este potrivită pentru a fi vizionată de oameni de toate vârstele. 

Așadar, acestea sunt câteva dintre sugestiile ideale pentru un weekend cultural la Sibiu, în special pentru iubitorii de istorie care vor să descopere mai multe din minunățiile trecutului ascunse între zidurile orașului transilvănean. Este o destinație ideală pentru cupluri, familii, dar și prieteni, fiind un oraș versatil, plin de variante potrivite tuturor gusturilor. 

Sursă foto: unsplash.com.                                                  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial