3 pași pentru o relaxare reușită, după serviciu

Programul la serviciu, oricât ar fi de flexibil sau de redus, tot aduce o serie de factori de stres și de oboseală persoanelor nevoite să fie un anumit număr de ore concentrată pe anumite activități, adesea foarte solicitante, fie din punct de vedere psihic și cognitiv, fie din perspectiva forței fizice.

În ultima perioadă, autoritățile internaționale și naționale propun din ce în ce mai intensiv promovarea unor valori, obiceiuri, legi, principii și reguli care să ajute persoanele angajate să reușească să separe atribuțiile profesionale de cele personale.

Oricât ar părea de bizar pentru noi, neobișnuiți poate cu această temă de discuție, adevărul este că în era în care trăim a devenit foarte dificil și anevoios să fii capabil să separi cu o linie de demarcație foarte precisă timpul dedicat muncii și cel dedicat ție, familiei, prietenilor și pasiunilor tale.

Deși a început să apară un cadrul legislativ prielnic pentru angajați, iar companiile introduc valori tot mai sănătoase în cultura lor organizațională, depinde și de tine însuți să reușești să separi timpul de muncă și de relaxare și, mai ales, să profiți de timpul liber desfășurând activități constructive, menite să-ți refacă resursele interioare pentru noi provocări ce vor veni în viața ta.

Iată, deci, cum te poți relaxa cu succes, după ce termini munca:

1. Schimbă mediul 

Fie că muncești de acasă sau de la birou, după terminarea programului schimbă mediul în care ești. Astfel, creierul tău va trece mai ușor de la starea de alertă și atenție, la cea de relaxare. Poți, de exemplu, să mergi la un restaurant din București cu terasă cei de la BerariaH.ro au o serie întreagă de programe dedicate publicului larg, menite să aducă bună dispoziție și energie pozitivă celor ce iau parte la ele.

2. Apelează la relaxarea activă

Relaxarea este, conform psihologilor, efectul unor acțiuni active sau pasive. Când vorbim despre acțiunile pasive ne referim, de exemplu, la somn.În schimb, relaxarea activă presupune desfășurarea unor activități care te ajută să capeți o stare de bine, deși nu dormi. 

Este mai indicat să ai parte de relaxarea activă, fiindcă este una dintre metodele principale prin care-ți poți dezvolta pasiunile. Prin urmare, găsește-ți un hobby și alocă-i timp din orele tale libere de peste zi. Chiar dacă nu vei lenevi pe canapea, te vei simți mult mai odihnit și motivat.

3. Ai toleranță față de tine

Cu toții ne dorim să profităm de fiecare oră din zi și să atingem anumite obiective, dar trebuie să ne dăm voie să nu fim întotdeauna în forma cea mai bună. Nu există ideal și perfecțiune, iar omul are momentele lui în care este absolut firesc să ia o pauză și să nu se ridice din fotoliu.

Nu trebuie să te blamezi pentru că ai o zi de acest tip, cât timp nu vorbim despre un comportament repetitiv, care poate duce la izolare socială și stări de anxietate și frustrare. În schimb, este omenește a nu fi întotdeauna plin de energie și dornic de a face activități.

În concluzie, pentru a te relaxa după ce ți-ai terminat treaba la locul de muncă, trebuie doar să schimbi mediul, să alegi un restaurant bun unde să ai parte de experiențe culinare și sociale de neegalat, să te relaxezi activ prin dezvoltarea unei pasiuni și, în cele din urmă, să admiți faptul că uneori tot ce ai nevoie este un somn bun pe canapeaua din living.

Sursă foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial