(P) 3 lucruri de care să nu uitați în alegerea mașinii de spălat

(P) 3 lucruri de care să nu uitați în alegerea mașinii de spălat

Este minunat să aveți o mașină de spălat rufe în casă. Indiferent dacă preferați să aveți un model integrat într-un dulap sau o mașină de mare capacitate, veți aprecia confortul spălatului rufelor acasă. Desigur, atunci când cumpărați o mașină de spălat nouă, doriți să fiți sigur că faceți alegerea corectă.

Majoritatea oamenilor cumpără mașini de spălat și uscătoare în seturi, dar nu trebuie neapărat să îi urmați. Am făcut o listă cu 3 lucruri importante de care să țineți cont, pentru a vă ajuta să vă selectați mașina de vis. Când sunteți în sfârșit pregătit să cumpărați, fie că înlocuiți o mașină de spălat veche, fie că echipați o nouă casă, veți fi echipat cu toate informațiile .

Viteza de centrifugare

Opiniile privind viteza de centrifugare ale mașinilor de spălat variază considerabil.

Unora le plac mașinile cât mai rapide, deoarece reduc timpul de uscare; alții ar prefera mai degrabă o viteză mai lentă și o spălare mai ușoară decât cutele pe care le are tendința de a le produce super viteza.

Cu cât viteza de centrifugare este mai mare, cu atât mașina mai zgomotoasă va fi mașina – și cine nu a avut acel moment de teamă când mașina de spălat se clatină la viteza maximă, făcând un sunet de parcă ar fi pe cale să se deplaseze pe podea?

Vitezele de centrifugare standard variază de la 800 la 1200 rpm – deși există mașini și de 1800 rpm, iar cele de 1400 rpm devin din ce în ce mai frecvente. Teoretic, cu cât viteza de centrifugare este mai mare, cu atât ar trebui scoasă mai multă apă din haine.

Alți factori, cum ar fi proiectarea mașinii sau modul în care a fost instalată, pot afecta cantitatea de apă evacuată. De exemplu: dacă designul tamburului sau o țeavă încovoiată înseamnă că apa nu se poate scurge repede, nu contează cât de bine funcționează ciclul de centrifugare – de îndată ce mașina începe să încetinească, o cantitate de apă va pătrunde înapoi.

Rețineți, de asemenea, că odată ce depășește 1200 rpm, prețurile încep să crească considerabil, iar mașina este probabil mai puternică.

Unele mașini vin, de asemenea, cu o opțiune de centrifugare mult mai lentă, care este utilă pentru a elimina mai multă apă din țesături mai delicate decât este posibil utilizând setarea de scurgere.

Eficiența energetică

Din decembrie 2013, toate masinile de spalat rufe  trebuie să aibă un rating energetic A sau mai mare, până la un maxim A +++.

Litera corespunde unui număr numit Indicele Eficienței Energetice (EEI). Aceasta este o măsură a cantității de energie electrică utilizată anual de mașină, inclusiv orice energie utilizată în timpul modurilor de oprire și de așteptare.

Cifra de utilizare este calculată pe baza a 220 de cicluri de spălare, dintre care 42% sunt cicluri complete de bumbac de 60° C, 29% dintre acestea sunt cicluri de bumbac cu sarcină parțială de 60° C, iar restul de 29% sunt cicluri de bumbac cu încărcare parțială de 40° C.

Toate mașinile noi ar trebui să aibă un EEI de 68 sau mai mic. Mașinile A +++ au un EEI sub 46.

Opțiunea A +++ ar trebui să fie cea mai eficientă din punct de vedere energetic și să utilizeze cea mai puțină apă și, prin urmare, cea mai ieftină de rulat – dar asta nu înseamnă că sunt cele mai bune la spălarea hainelor.

Luați în considerare costul suplimentar al detergentului, spălările repetate și uzura hainelor, iar o mașină „mai eficientă' ar putea ajunge să coste mult mai mult.

Se consideră că înlocuirea unei mașini vechi – de dinainte de 2010 – cu una dintre cele mai eficiente mașini ar putea reduce factura medie de energie – atâta timp cât fac o treabă bună de spălare a hainelor.

Dimensiunea tamburului are un impact mai mare asupra costului de funcționare al mașinii per utilizare – și permite efectuarea mai multor spălări pe ciclu – deci luați în considerare acest lucru mai întâi.

Eticheta energetică a mașinii va include, de asemenea, informații despre:

  • Consumul de apă pe ciclu în litri
  • Performanță de uscare a centrifugării
  • Volumul mașinii în ambele cicluri de spălare și de centrifugare, în decibeli

Integrare

Acesta este un aspect important pentru persoanele cu băi sau bucătării frumoase montate; majoritatea dintre noi nu va trebui să o ia în considerare.

Mașinile de spălat integrate sau încorporate sunt proiectate pentru a se potrivi în dulapuri în băile sau bucătăriile complet echipate – unele au panouri de ușă mari care se atașează la ușa principală a dulapului, în timp ce altele sunt pur și simplu mult mai plate și mai înguste decât mașinile independente.

Gama de mașini de spălat integrate este, însă, redusă, în comparație cu mașinile de spălat standard, așa că merită să vă întrebați care este cel mai important aspect – o mobilă elegantă sau caracteristicile disponibile cu un aparat neintegrat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial