3 lucruri bune aduse de un animal de companie în viaţa oricărui cuplu

Începutul unei relații este o perioadă frumoasă pe care fiecare cuplu și-o amintește cu drag. Dacă veţi alege să adoptaţi un animal de companie, acesta va avea un impact pozitiv asupra sănătăţii voastre şi a stilului de viaţă. 

Nu puține sunt persoanele care decid foarte repede să se mute împreună. Traiul în comun este o probă foarte bună pentru a descoperi, de fapt, cât de compatibili sunteți. Dacă totul decurge bine, următorul pas important ar putea fi adoptarea unui animal de companie. Fie că este unul ce necesită mai puțin efort, precum o pisică sau sunteți pregătiți pentru un cățel, acesta va fi al treilea membru al familiei voastre pentru următorii ani. Dincolo de iubirea reciprocă dintre un animal de companie și stăpânii săi, acesta va avea un rol important în viața voastră: de a vă demonstra cât de responsabili sunteți. Majoritatea cuplurilor fac asta înainte de a decide să facă un copil, iar asta este ceva fantastic. Iată câteva motive pentru care este bine să adoptați un animăluț de companie atunci când vă mutați împreună: 

  1. Vă ajută să fiți mai responsabili

Asemenea unui copil mic, animalul de companie este 100% dependent de voi. Un cățel are nevoie de minim două plimbări pe zi. O pisică are nevoie să îi curățați litiera și să comandați mancare pisici. Aceste lucruri simple vor face parte din rutina familie voastre și este important ca fiecare dintre voi să aibă câte un task. Faceți cu rândul, în funcție de circumstanțe, dar trebuie să contribuiți amândoi, iar acest lucru vă va face mai responsabili. Desigur, pentru a vă aminti de data în care trebuie făcut un vaccin sau o deparazitare, vă puteţi folosi de calendarul digital. 

  1. Aduce numeroase beneficii sănătăţii voastre

Deţinerea unui animal de companie poate ajuta la reducerea stresului. Potrivit studiilor, petrecerea timpului cu animalul de companie poate declanșa un nivel crescut de oxitocină, cunoscut și sub numele de „hormonul iubirii'. Astfel, datorită animalului vostru de companie, este foarte posibil să descoperiţi o scădere a ritmului cardiac, a tensiunii arteriale şi chiar o depăşire mai uşoară a stărilor de anxietate. Acest lucru este foarte benefic pentru oricine, dar mai ales pentru cuplurile care trec prin perioada plină de provocări a unui început de relație. De asemenea, cercetările au arătat că a avea un animal de companie ajută la îmbunătățirea sănătății mentale generale. 

  1.  Crează o rutină echilibrată

În prezent, pentru majoritatea oamenilor, viaţa poate fi deseori haotică. Fuga constantă pentru a reuşi să duci la bun sfârșit tot ce ai planificat în fiecare zi a devenit o obişnuinţă. Însă, a avea un animal de companie poate ajuta la oferirea unui sentiment de stabilitate și rutină. 

Multe animale de companie, în special câinii, necesită un program regulat de hrănire, joacă și exerciții fizice. A avea o rutină consecventă menține un animal echilibrat și calm, lucru extrem de benefic și pentru tine sau partenerul tău. Indiferent ce stare de spiriti ai avea, privirea adorabilă a animalului tău de companie te va face să te ridici din pat pentru a-l hrăni, a face mișcare și a-i acorda atenţia necesară. Acest timp poate fi petrecut împreună cu partenerul, creându-vă astfel o rutină echilibrată.

Motivul pentru care începuturile relaţiilor sunt atât de frumoase constă în faptul că încercaţi să fiţi cea mai bună versiune a voastră. Fie că este prima întâlnire, sau primele luni în care v-aţi mutat împreună, sunt momente de care vă veţi aminti mereu cu drag. Un animal de companie va fi al treilea membru al familiei. Datorită lui veţi fi mai organizaţi, mai responsabili şi, mai ales, veţi simţi din plin iubirea necondiţionată. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat de Animaland.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial