3 idei pentru a-ți transforma casa cu ajutorul plintei și profilelor decorative

Sursă: Unsplash.com

Nu trebuie să fii o persoană pasionată de arhitectură sau design pentru a-ți da seama că, indiferent de stilul pentru care optezi, detaliile vor face întotdeauna diferența. De asemenea, în orice locuință există îmbinări inestetice care, de cele mai multe ori, sunt deosebit de greu de ascuns. Din acest punct de vedere, trebuie să găsești întotdeauna o modalitate prin care să îmbină estetica elementelor de decor cu posibilitatea ca acestea să mascheze diferitele imperfecțiuni dintr-o locuință. În această situație, plintele și profilele decorative reprezintă soluția ideală.

Descoperă 3 idei pentru a-ți trasnforma casa cu ajutoril plintei și profilelor decorative!

1.    Maschează îmbinările inestetice și cablurile

În orice locuință există țevi suspendate sau întinse pe jos care, din păcate, deși sunt esențiale, sunt deosebit de inestetice. În aceeași măsură, pot fi destul de greu de mascat, iar de cele mai multe ori pot compromite aspectul estetic al unei încăperi. Din acest punct de vedere, plinta alba poate fi folosită atât în scop estetic, cât și pentru mascarea cablurilor de interior.

De altfel, plintele decorative pot fi folosite cu încredere pentru a masca îmbinările dintre pereți și pardoseală. Faptul că pot fi montate cu ușurință și nu necesită intervenția unei echipe specializate reprezintă un plus. Datorită rezistenței la umiditate, pot fi montate atât în bucătărie, cât și în baie. Rezultatul final va fi cel scontat, estetica încăperii fiind mult îmbunătățită.

2.    Înlocuiește decorațiunile clasice

Pentru a fi în pas cu tendințele în materie de design interior, poate ar trebui să iei în considerare inlocuirea decorațiunilor obișnuite cu altele mai moderne și de actualitate. De obicei, majoritatea oamenilor folosesc tablouri atunci când vine vorba de decorarea pereților. Totuși, pentru un plus de originalitate, poți opta pentru profile decorative perete.

Nu doar că-i vei da încăperii un plus de personalitate și autenticitate, dar investiția va fi și una mult mai practică. Profilele decorative sunt rezistente, ușor de întreținut, putând fi vopsite fără nicio problemă cu lavabilă de interior. Dincolo de faptul că au și funcționalitatea practică de a masca micile imperfecțiuni (crăpături, fisuri), au un aspect estetic deosebit de frumos.

3.    Minimalismul și simplitatea

În ultimii ani, conceptul de „minimalism' a început să fie adoptat de foarte multe persoane. Nu este vorba doar despre implicațiile sale în domeniul design-ului interior, ci despre minimalism, în sine, ca un stil de viață: încercarea de a limita, pe cât este posibil, consumul, și de a optimiza spațiul de lucru prin optarea pentru cât mai puține lucruri – utile, practice și absolut esențiale.

Așadar, când vine vorba despre aspectul unei locuințe, fie că vorbim despre exterior sau interior, se mizează pe simplitate. Îmbinările plăcute, armonia culorilor, obiectele de mobilier esențiale pot fi ușor integrate într-un design cât mai simplu, dar luxos. În această privință, optarea pentru profile decorative interior reprezintă o investiție cu un rezultat estetic impecabil.

Este mult mai ușor decât ai crede să-ți reîmprospătezi aspectul general al locuinței. Uneori, nu este nevoie decât să apelezi la mici trucuri care te pot ajuta să schimbi în totalitate aspectul general al unei locuințe, fie că vorbim despre interiorul sau exteriorul acesteia. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial