3 idei de cadouri de casă nouă cu care nu vei da greș

Tocmai ce ai primit invitația la o petrecere de casă nouă și nu știi ce cadou este potrivit pentru această ocazie? Obiceiul de a dărui un cadou de casă nouă provine din Occident, fiind mai mult un gest simbolic prin care ajuți gazda să înceapă o nouă etapă din viața sa.

Ce factori sunt importanți în alegerea cadoului potrivit de casă nouă?

La fel ca în cazul oricărei aniversări sau ocazii, atunci când îți dorești să oferi un cadou potrivit trebuie să ții cont de mai multe criterii:

În primul rând, relația de prietenie 

În cazul în care petrecerea de casă nouă are loc la o persoană pe care abia ai cunoscut-o sau are loc la o cunoștință, cel mai bine ar fi să cumperi un cadou practic, cât mai impersonal. În cazul în care petrecerea are loc la un prieten apropiat, libertatea de alegere este mult mai mare – poți opta pentru cadouri amuzante, personalizate, care să marcheze relația strânsă pe care o aveți.

Gradul de rudenie

Pentru persoanele din familie poți opta pentru cadouri în bani sau piese de mobilier, electrocasnice sau electronice și chiar pentru o saltea pat, dacă nu au avut timp să își achiziționeze una. Dacă mergi în vizită la fini sau la nași, mai poți opta și pentru decorațiuni deosebite.

Hobby-uri, pasiuni și nevoi

Dacă știi persoana îndeajuns de mult încât să îi știi hobby-urile, cel mai bun cadou ar fi să îi oferi obiecte potrivite pasiunilor sale. Iar dacă în discuțiile anterioare ai aflat ce nevoi are sau ce își dorește pentru casă nouă și ai posibilitatea să îi oferi, go for it!

Cadouri de casă nouă pentru bărbați

În general, bărbații preferă să primească daruri practice, iar cadourile de casă nouă nu fac excepție. Gadgeturi, ceasuri de perete, deschizător de bere sau vin, suporturi de haine și pantofi, toate pot fi o bună idee.

Cadouri de casă nouă pentru femei 

În cazul doamnelor, bucuria este dată de decorațiunile și darurile personalizate, dar și de cele potrivite pentru prepararea și servirea mesei, dacă sunt pasionate de gătit: cutit de bucatarie, set de cești pentru cafea, un espressor etc.

Cadouri de casă nouă pentru cupluri

Dacă gazdele evenimentului formează un cuplu și abia s-au mutat în casă nouă, cel mai bine ar fi să iei în considerare cadouri utile pentru amândoi – lenjerii de pat, halate de baie, set de pahare pentru șampanie sau vin și chiar papuci de casă asortați.

Cadouri de casă nouă pentru familii

În cazul cadourilor de casă nouă pentru familii optează pentru obiecte practice, decorațiuni sau jocuri de societate, de care să se bucure și părinții, și copiii.

Top 3 idei de cadouri de casă nouă

Piese de mobilier

Dacă mobilierul esențial va fi achiziționat de proprietar, cel mai probabil va uita să achiziționeze piesele de mobilier mici, dar care își vor dovedi rapid utilitatea: cuier, măsuță de cafea, masă decorativă, scaune sau fotolii tip puf sau suporturi pentru flori.

Decorațiuni

Sunt cele mai frecvente daruri de casă nouă, dar pentru a ajunge la inima proprietarului trebuie să îl cunoști îndeajuns de bine. Iată câteva obiecte de care se va bucura orice gazdă: ceasuri de perete, rame foto, perne decorative, obiecte decorative în formă de instrumente muzicale, suport de chei și lumânări, tablouri, plăcuțe cu mesaje.

Obiecte pentru curte și grădină

Dacă locuiesc la curte și preferă să-și petreacă timpul în aer liber, vor aprecia cadourile pentru curte și grădină reprezentate de: hamac, balansoar, piscină gonflabilă (ideală dacă au copii), ustensile de grădinărit, scule de lucru, plante sau arbuști.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial