3 greșeli vestimentare pe care le fac femeile, fără să știe

Oricât de mult ai fi adepta principiului conform căruia “nu haina îl face pe om”, trebuie să admitem faptul că elementele vestimentare spun un mesaj despre noi. Este important să transmită mesajul corect și să ne pună în valoare, nu să ne dezavantajeze.

Când vine vorba despre modă, multe femei se raportează la marile podiumuri internaționale pe care defilează modele trase prin inel, purtând pe ele ținute scumpe și, unele dintre ele, dificil de integrat în cotidianul unei femei obișnuite, cu activități normale, fără prezențe la gale și festivități pe covorul roșu de la Hollywood.

Ei bine, un astfel de concept este greșit. Moda ar trebui să reprezinte nu ceea ce se poartă, ci ceea ce ne place și mai ales ni se potrivește. Desigur, putem să ținem cont de câteva elemente pe care le promovează designerii, mai ales dacă ne dorim să impresionăm cu faptul că suntem la curent cu tendințele, dar ideal este să ne identificăm singure stilul și să știm foarte bine ce croiuri, culori, materiale și texturi ne fac să ne simțim bine și ne pun într-o lumină care arată fix ceea ce vrem să transmitem.

Din nefericire, multe dintre femei fac alegeri vestimentare complet neinspirate. Bineînțeles că nu ai întotdeauna timp să-ți gândești ținute complete, să-ți analizezi dinainte o apariție în public, pe stradă, la job sau la un eveniment, dar există câteva reguli de care trebuie să ții mereu cont.

Dacă le vei învăța și te vei deprinde cu ele, îți va fi întotdeauna ușor să-ți alcătuiești o ținută, fără timp pierdut și mai ales fără un buget foarte mare. 

Iată, deci, 3 greșeli vestimentare ce trebuie evitate:

Pantofi decupați la vârf, în sezonul rece

Atunci când afară este foarte frig și porți în partea superioară a corpului o haină groasă, precum un palton de lână, este nepotrivit să optezi pentru un pantof decupat la vârf.

Tocmai de aceea, în sezonul rece, toamna sau primăvara, când vremea este încă foarte capricioasă, optează pentru acest tip de ghete de piele de la ePieleNaturală.ro. Sunt proiectate pentru a oferi susținere, dar și confort, chiar și pe o perioadă îndelungată de timp și au avantajul de a fi versatile, ușor de integrat în ținute pentru diferite tipuri de evenimente.

Îmbinarea mai multor tipuri de imprimeuri

Este dificil să reușești, dacă nu ai studiat desgin-ul vestimentar, să combini în aceeași ținută mai multe tipuri de imprimeuri. Granița dintre spectaculos și neinspirat este foarte fină, dacă vrei să folosești, simultan, dungi, buline și floricele imprimate pe haine.

Optează ca, din toată ținuta, o singură piesă să aibă anumite motive. Poate fi, de exemplu, bluza. În rest, ai grijă să eviți imprimeurile, cu atât mai mult pe cele colorate sau cu paiete.

Haine prea strâmte

Hainele prea strâmte nu doar că nu mai sunt de mult timp la modă, dar pot fi și un real pericol pentru sănătate, cauzând probleme sistemului circulator. 

De asemenea, purtate perioade îndelungate de timp ne pot deforma anumite părți ale corpului, cum ar fi cea abdominală, mai ales dacă vorbim despre pantaloni cu talie foarte joasă și care ne sunt și puțin cam mici.

În cele din urmă, nu uita că trebuie să te simți bine în hainele tale, ele sunt o extensie a personalității tale, ele vorbesc lumii din jur despre tine, fără să fie nevoie ca tu să te prezinți sau să scoți măcar vreun cuvânt. Prin urmare, dacă ai ceva frumos de spus în viață, asigură-te că hainele pe care le porți nu îți sabotează felul minunat de a fi.

Sursă foto: freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial