3 beneficii oferite angajaților ce pot duce la creșterea eficienței acestora

Beneficiile despre care în urmă cu doar câțiva ani citeam în presa internațională că le sunt oferite angajaților din străinătate au intrat treptat și în atenția angajatorilor români. Inițial, cei ce lucrau în IT au cunoscut printre primii beneficiile oferite de angajatori de top, urmând ca exemplul să fie luat treptat și de companiile din alte domenii. 

Existența unor beneficii adiționale salariului competitiv și a grilei de bonusare a devenit un element important pentru tot mai mulți angajați. Conform reprezentanților companiilor de recrutare a forței de muncă, joburile postate ce includ mai multe beneficii pentru angajați atrag un număr semnificativ mai mare de CV-uri depuse decât cele fără. 

Scopul beneficiilor este de a încuraja și recompensa performanțele unui angajat, fapt ce s-a dovedit a duce în timp la o creștere semnificativă a productivității acestuia. 

Iată care sunt trei dintre beneficiile pe care angajații le apreciază la un loc de muncă:

  1. Vouchere de vacanță

Indiferent dacă vorbim despre vechile tichete de vacanță ce au devenit acum vouchere de vacanta în sistem electronic sau despre vouchere cadou de la o agenție de turism din România, acest beneficiu este extrem de apreciat de către majoritatea angajaților.

Diferența constă în faptul că voucherele de vacanță cunoscute inițial de către bugetari au câteva condiții clare ce trebuiesc respectate. Acestea au fost create pentru ajutarea dezvoltării turismului intern, putând fi utilizate doar pentru rezervarea unui sejur în România și unde titularul rezervării trebuie să coincidă cu angajatul ce le-a primit. Conform O.U.G. nr.8/2009, voucherele de vacanță pot fi utilizate pentru pachete ce includ, pe lângă cazare (minim 1 noapte de cazare obligatoriu de achiziționat), și un serviciu adițional precum: transport, servicii de masă,  tratament balnear și alte servicii oferite de unitatea de cazare. 

Pentru a impulsiona mediul privat în a achiziționa astfel de vouchere pentru personalul său, contravaloarea acestora poate atinge până la 6 salarii minime, spre deosebire de limita de 1450 lei impusă pentru bugetarii ce dețin astfel de carduri. 

Suma poate fi utilizată total pentru o rezervare sau parțial, însă trebuie acordată o mare atenție termenului de valabilitate a sumei existente. Exceptând perioada pandemiei când valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită, cele emise în anul acesta sunt valabile un an de zile. Cu toate acestea, cardurile au o valabilitate de max. 4 ani, acestea fiind alimentate anual cu suma stabilită. 

Sunt un bun prilej de a descoperi frumusețile patriei noastre, existând în continuare persoane care au călătorit în majoritatea țărilor din Europa, dar neajungând să descopere Maramureșul sau Bucovina. 

  1. Abonamente la teatru sau la sala de sport

Cu toții știm că o minte sănătoasă are nevoie de un corp sănătos. Un alt beneficiu iubit de mulți angajați este abonamentul oferit de angajator la o sală de sport sau chiar la cinema sau la teatru. Par detalii mici, dar sunt extrem de apreciate de toată lumea. 

Menținerea unui corp sănătos și alimentarea sufletului nostru cu piesele de teatru jucate deseori cu casa închisă sunt o bună modalitate de a crește încrederea de sine a fiecăruia, lucru ce se traduce ulterior într-o eficiență la locul de muncă.

  1. Asigurări de viață, medicale și pensii private 

Sănătatea este mai importantă decât toate. Dacă, în copilărie, aceste cuvinte nu aveau prea mare însemnătate, odată ajunși la maturitate suntem obligați să învățăm care sunt lucrurile cu adevărat importante și le prețuim. Descoperim că nimic nu ne este garantat și că trebuie să apreciem fiecare parte bună din viața noastră. 

Sănătatea și familia sunt în viața noastră dintotdeauna, însă abia când ajungem să avem responsabilități multiple realizăm că trebuie să acordăm mai multă atenție protejării lor. Așa au luat naștere asigurările private (medicale și de viață) și pensiile private ce acum sunt apreciate de tot mai mulți dintre noi.

Cu toții avem în noi dorința de a fi apreciați la justa valoare, element comun atât la angajați, cât și la angajatori. Un flux prea mare de angajați nu este pe placul niciunui angajator, acesta dăunând semnificativ businessului său și ducând la demotivarea staff-ului existent. O relație bazată pe comunicare și transparență este cheia unei colaborări profesionale de lungă durată, fapt ce aduce beneficii ambelor tabere. 


Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Edenred

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial