3 avantaje pe care le ai ca antreprenor

Sursa: Shutterstock

Există măcar un moment în viața fiecărui angajat în care acesta se gândește dacă oare ar fi mai bine să dețină propria afacere, în loc să lucreze pentru business-ul cuiva. O parte dintre aceștia iau acțiune și demarează diverse proiecte personale, unele dintre ele în domeniul pe care deja îl stăpânesc sau de care sunt pasionați, altele într-o nișă cu totul nouă. 

Printre cei care rămân există și un procent considerabil de oameni care au idei de afaceri cu potențial mare de dezvoltare, dar care din diverse motive, ezită să acționeze. Desigur, provocările și răspunderea propriului start-up sunt de luat în considerare, dar la fel și sunt beneficiile. Unele dintre avantajele care ar trebui să atârne greu în luarea unei decizii sunt:

  1. Posibilitatea de a genera venituri nelimitate

Atunci când „ești propriul tău șef', salariul pe care îl poți obține este, într-o bună măsură, direct proporțional cu nivelul, calitatea și profesionalismul cu care îți desfășori activitatea zilnică. Dacă în cadrul unui job obișnuit există posibilitatea să nu fii remunerat în funcție de volumul de muncă pe care îl depui, atunci când este vorba despre afacerea personală, acest lucru se schimbă. 

Pot exista și perioade cu dificultăți financiare, în special în stadiul de debut al întreprinderii, însă ai posibilitatea de a apela la diverse împrumuturi rapide pentru firme care să te scoată din impas. Dacă ai grijă să îți gestionezi capitalul în mod corespunzător și îți ridici produsul sau serviciul la standardele impuse de piață, veniturile pe care le poți genera devin nelimitate. Cu alte cuvinte, nimeni nu îți va impune cât poți câștiga – tu vei controla acest lucru prin intermediul acțiunilor tale. 

  1. Asumarea responsabilității pentru acțiunile tale 

 Un lucru este cert: atunci când ești antreprenor, ești responsabil de ceea ce se întâmplă. Bineînțeles, anumite situații generate de schimbări legislative, accidente sau alte lucruri obiective nu pot fi împiedicate, însă parcursul pe care îl ia firma ta este în mare parte răspunderea ta. 

În mod similar, vei fi responsabil atât pentru perioadele prospere ale afacerii tale, cât și pentru cele în care lucrurile poate nu s-au desfășurat așa cum te-ai fi așteptat. Deopotrivă un beneficiu, dar și un dezavantaj, este și faptul că în mâinile tale este cariera mai multor persoane – în funcție de cum îți conduci firma, angajații tăi pot fi productivi sau nemulțumiți, atribute care se vor reflecta în scalabilitatea business-ului tău. 

  1. Posibilitatea de a-ți gestiona timpul după bunul plac

Probabil unul dintre principalele motive pentru care un angajat își dorește să dețină la un anumit moment dat propria afacere este posibilitatea de a-și gestiona timpul exact cum vrea. În calitate de antreprenor, poți decide la ce oră să îți începi sau să îți închei activitatea. Acest lucru este valabil atât pentru tine, cât și pentru angajați, flexibilitatea fiind esențială. 

Cu toate acestea, medalia poate avea și un revers – foarte mulți antreprenori de succes depind și de programul pe care îl au terți stakeholderi – furnizori, personal contractual, perioade legale de odihnă etc. Concret, îți vei putea împărți timpul în funcție de priorități, însă, dacă vrei ca afacerea ta să fie una de succes, va trebui să faci compromisuri în anumite situații pentru a te putea dezvolta. 

Viața de antreprenor poate întâmpina diverse provocări, însă și beneficiile pe care le oferă sunt pe măsură. Acestea pot fi atât de ordin financiar, cât și din perspectiva posibilității de a lua propriile decizii în ceea ce privește conducerea afacerii, gestionarea timpului și a modului de operare. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial