3 aspecte la care să fii atent atunci când cumperi peleți de la un nou furnizor

Anul 2023 se pare că este un an în care din ce în ce mai mulți români aleg peleții pentru a-și încălzi locuințele. Piața se va adapta la un astfel de an și va pune la dispoziția românilor o mulțime de peleți de la tot felul de producători. Bineînțeles că nu vor dispărea peleții de calitate inferioară, iar la cât de mare va fi cererea în acest an, ai mare grijă să nu devii ținta unei înșelătorii.

Astăzi discutăm despre aspectele la care trebuie să fii atent atunci când cumperi peleți de la un nou furnizor. Dacă nu ești informat corespunzător încă de la bun început, riști să achiziționezi peleți de calitate inferioară. Această grijă va dispărea dacă urmezi cu atenție rândurile ce urmează.

Cum faci diferența între peleții de calitate inferioară și cei de calitate superioară?

Există mai multe aspecte ce te vor ajuta să faci diferența între peleții de calitate superioară și cei de calitate inferioară. Nu e nevoie să le reții pe toate pentru a putea face achiziții corecte. Să nu mai batem pasul pe loc și să începem.

  1. Producătorul

Atunci când achiziționezi peleți de la un nou furnizor, fii foarte atent la producătorul acestora. Poate se întâmplă să fie un producător a cărui produse le-ai mai folosit și ai fost pe deplin mulțumit. 

Totuși, să nu uităm că producătorul în cauză poate avea peleți din mai multe clase de calitate (aspect de care discutăm la punctul următor), ceea ce înseamnă randament diferit. De aceea este important să cunoști, pe lângă istoricul producătorului, și clasele de calitate.

  1. Clasele de calitate

Atunci când cauți peleti de vanzare, trebuie să știi că aceștia sunt împărțiți în 3 clase de calitate. Este vorba despre:

  • peleți din clasa de calitate A1;
  • peleți din clasa de calitate A2;
  • peleți din clasa de calitate B.

Reține că peleții cei mai calitativi sunt cei din clasa de calitate A1. Ei au cel mai ridicat randament, cea mai mare putere calorică, cantitatea de cenușă pe care o produc este infimă, la fel și cea de fum. 

Cât despre peleții din celelalte clase de calitate, trebuie să știi că proprietățile lor sunt mult mai scăzute. De exemplu, peleții din clasa de calitate A2 au o putere calorică mai mică, comparativ cu cei din clasa A1, iar cantitățile de fum și de cenușă produse sunt mai mari. 

În ceea ce privește peleții din clasa de calitate B, tot ce putem spune este că sunt cei mai slabi calitativ. Aceștia sunt de obicei plini de impurități, iar de cele mai multe ori nu reușesc să dea nici măcar jumătate din randamentul dorit.

Unde găsești informații despre clasa de calitate a peleților? Depinde de unde îi achiziționezi. De exemplu, dacă ești în căutare de peleți de vânzare în mediul online, este mai simplu să identifici clasa de calitate din descrierea produsului.

Dacă achiziționezi peleți dintr-un magazin fizic, atunci caută clasa de calitate pe eticheta produsului. Ai acolo și alte informații care îți vor fi de ajutor precum randamentul, puterea calorică, dimensiuni, densitate și nu doar atât.

  1. Prețul

Știm cu toții că tot ce e de calitate costă. Dacă vei descoperi pe piața de profil peleți caracterizați ca fiind excepționali, însă cu un preț sub nivel, atunci fii sigur că acei peleți nu sunt ceea ce promit. 

Nu spunem că peleții trebuie să fie extrem de scumpi și inaccesibili pentru a fi de calitate superioară, însă un preț prea mic nu justifică calitatea lor. Așadar, trebuie să existe un echilibru între prețul peleților și calitatea acestora. Acolo unde discrepanța este prea pronunțată, cu siguranță ceva nu este în regulă.

Peleți de vânzare găsești extrem de ușor atât în mediul online, cât și în magazinele fizice. Partea bună e că pentru peleții achiziționați din mediul online ți se asigură transport direct la tine acasă. În funcție de cantitatea achiziționată, s-ar putea să nu fii nevoit să suporți cheltuielile de transport, ceea ce înseamnă un mega avantaj.

Acestea fiind spuse, iată aspectele la care să fii atent atunci când achiziționezi peleți și vrei să fii sigur că sunt de calitate excepțională!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial