2730 de femei din România vor beneficia de analize medicale gratuite în urma înscrierilor la cursa caritabilă Race for the Cure România din 5 iunie 2022

2730 de români au transformat participarea lor la a opta ediție a Race for the Cure România în analize medicale gratuite pentru femeile vulnerabile

Evenimentul, reluat în format fizic după doi ani în care cursa digitală s-a desfășurat în digital, s-a bucurat de susținerea autorităților locale și centrale, numeroase personalități, reprezentați ai Corpului Diplomatic la București, școli și licee, dar și de companii care au înțeles importanța implicării într-o astfel de cauză.

Ediția din acest an, desfășurată sub egida Administratiei Prezidențiale, sub  Patronajul Ambasadei Italiei la București, având parteneri instituționali: Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Atletism și Crucea Roșie Română, a adus, pe lângă prezența la cursa fizică din București, posibilitatea locuitorilor din alte orașe din țară sau din diaspora să susțină și să doneze pentru femeile din România pentru prevenția și depistarea cancerului de sân și de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu/ro, care va fi activă pentru donații până la sfîrșitul lunii octombrie 2022.

Pentru înscrierea unui adult suma donată a fost de 50 de lei, care se va transforma într-un test Babeș-Papanicolau, iar 4 înscrieri reprezintă o mamografie gratuită pentru o femeie vulnerabilă, oferite prin Unitatea Medicală Mobilă Renașterea sau pacientelor oncologice la Centrul Medical de Excelență Renașterea din București.

Fundația Renașterea a pregătit surprize, premii pentru primele trei locuri la diferite categorii de concurs, dar și o tombolă pentru învingătoarele în lupta cu cancerul, care au luat parte la evenimentul din acest an pe Stadionul Iolanda Balaș Soter din București. Primele trei locuri la categoriile: Femei- 5K, Bărbați- 5K, Învingătoare în lupta cu cancerul– 0,5 K, Fete (5-7 ani, 8-10 ani, 11-14 ani)– 0,5 K, Băieți (5-7 ani, 8-10 ani, 11-14 ani)– 0,5 K, au fost premiate cu biciclete oferite de Hervis, bijuterii oferite de Kultho, parfumuri de la Obsentum, invitatii de 4 zile la Neversea, vouchere Victoria s Secret, rucsaci Tuborg si Granini și echipamente sportive.

Pentru toți cei prezenți au fost oferite: program de încălzire pe muzică, jocuri distractive educative pentru copii, fotografii la minut, dar și momente inedite de petrecere a timpului alături de familie, prieteni și alți cunoscuți.

Ca și în edițiile anterioare și în acest an a fost  apreciată competiția între echipe (licee, ambasade, companii) pentru cea mai numeroasă, gălăgioasă, amuzant costumată, generoasă sau inimoasă echipă. Au participat 57 echipe, printre care s-au numărat și Echipa Ambasadei Italiei, a Statelor Unite, a Franței, Finlandei, Danemarcei și Estoniei.

Premiile câștigătorilor au fost oferite de Dl Mircea Geoană – Secretar General Adjunct al NATO, Dna dr. Diana Loreta Păun – Consilier Prezidențial, Dl Prof Dr Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății, Dna Nicoleta Pauliuc – Senator și învingătoare în lupta cu cancerul, Ambasadorii Italiei, SUA, Frantei, Estoniei, Finlandei, Danemarcei, Membrele Boardului Fundației Renașterea: Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Șucu, Andreea Mihai, Adriana Cazacu, Amalia Năstase, precum și Ambasadoarea Asociației de Sprijin a Pacientului Oncologic – jurnalista Dana Deac.

Trofeele Team for the Cure au fost oferite pentru: Ambasada Italiei – Cea mai animată/gălăgioasă echipă, Echipa Jean Monnet – Cea mai numeroasă echipă a unei școli, Echipa KPMG Legal    – Cea mai numeroasă echipă a unei companii, Echipa SUA  – Cea mai numeroasă echipă a unei ambasade, Echipa Catena – Cea mai inimoasă echipă, Echipa Fundației SUPERBET – Cea mai generoasă echipă, Liceul ICHB – Cea mai numeroasă echipă de voluntari.

Date statistice despre cancerul la femei in Romania

Peste jumătate din pacientele cu cancer din Romania (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III și IV, comparativ cu statele europene, unde 70-80% din cazurile noi de cancer sunt depistate în stadiile incipiente ale bolii (0, I și II). 

Cancerul de sân este unul dintre principalele cauze de mortalitate pentru femeile din România: prima cauză pentru categoria de vârstă 15 – 49 de ani, a treia cauză pentru categoria 50 și 69 de ani și a patra ca dizabilitate (Globocan, 2018).

Anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209. Printr-un calcul simplu, corelând statistici locale cu cele europene, poate fi estimat că, în condițiile în care  rata mortalității în România ar fi similară cu cea europeană, numărul de decese ar fi 2.406, ceea ce înseamnă că înregistrăm un număr suplimentar de 800 de decese anual, comparativ cu statele europene. Mai mult, conform datelor analizate în cadrul studiului, fiecare persoană decedată din cauza cancerului de sân a pierdut prematur aproximativ 13 ani de viață. De asemenea, anual, peste 1.800 de femei mor în România din cauza cancerului de col uterin și aproape 3.400 sunt diagnosticate cu această boală. Incidența este de 2,5 ori mai mare decât media Uniunii Europene.

Informatii despre Race for the Cure

Race for the Cure reprezinta cel mai important eveniment global de constientizare, educare si strangere de fonduri pentru cancerul de san. Inaugurata in anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursa cu 800 participanti in Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanti in intreaga lume.

Pentru Fundatia Renasterea, acest eveniment reprezinta, in egala masura, un bun prilej de a promova mesaje pentru prevenirea si depistarea precoce a cancerului, de a reaminti femeilor ca cel mai bun tratament este preventia, iar informarea corecta, sportul si optimismul, sunt reteta propriei noastre sanatati. Cele cinci editii ale evenimentului desfăsurate in format fizic s-au bucurat de participarea a peste 15.000 de persoane, din care peste 300 invingatoare in lupta cu cancerul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial