21 martie 2011, Ziua Mondiala a Sindromului Down

Sindromul Down, copil

Va invitam sa fiti alaturi de noi, luni 21 martie 2011, Ziua Mondiala a Sindromului Down urmarind acest video pe pagina http://www.ds-int.org/video/will-you-let-us-in si ajutand la crearea unei voci globale pentru sustinearea drepturilor, incluziunii si starii de bine a persoanelor cu sindrom Down.

Ziua Mondiala a Sindormului Down se marcheaza in fiecare an, in data de 21 martie. Aceasta data – 21/3 – semnifica 3 cópii ale cromozomului 21, caracteristica unica a persoanelor cu sindrom Down si reprezinta o zi de constientizare globala, pe care oamenii si organizatiile din intreaga lume o sarbatoresc in diverse moduri.

Luni, 21 martie 2011 marcheaza cea de a sasea sarbatorire a Zilei Mondiale a Sindormului Down si in fiecare an vocea persoanelor cu sindrom Down, a celor cu care locuiesc si a celor cu care acestia lucreaza se aude tot mai puternic.

Persoanele, familiile, profesionistii, grupurile si organizatiile din intreaga lume se pregatesc pentru eveniment si pentru campaniile de constientizare a sindromului Down.

Inca o data, website-ul dedicat Zilei Mondiale a Sindromului Down, www.worlddownsyndromeday.org gazduieste un singur loc de intalnire, unde fiecare poate sa-si impartaseasca propriile experiente si sa-si promoveze activitatile si de aceea, va invitam sa fiti alaturi de noi la aceasta aniversare.

ALDO-CET este o asociatie de parinti, cu sediul in Bailesti, Romania, a carei misiune este asigurarea calitatii vietii si a drepturilor persoanelor cu sindrom Down.

Actiunea „Incluziunea nu exista fara intelegere', se va desfasura luni 21 martie 2011, la sediul Centrului Educational Teodora din municipiul Bailesti, str. Dreptatii nr.35, orele 10.00-13.00. Actiunea urmareste constientizarea asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav asupra drepturilor si responsabilitatilor pe care acestia le au fata de persoana pe care o au in ingrijire, identificarea si adresarea nevoilor persoanelor cu dizabilitati cu domiciliul in municipiul Bailesti, precum si responsabilizarea acestora fata de importanta educatiei in dezvoltarea, recuperarea si incluziunea tuturor persoanelor cu nevoi speciale.

La eveniment vor participa reprezentanti ai Comisiei de Incluziune Sociala Dolj, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Dolj, Centrului Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala, precum si ai Primariei Municipiului Bailesti, asistentii personali si persoane cu gradul accentuat de handicap rezidente in municipiul nostru.
Romfilatelia a introdus in circulatie emisunea de marci postale Ziua Mondiala a Sindromului Down.

Asociatia Langdon Down Oltenia Centrul Educational Teodora
Str. Dreptatii nr.35 – Bailesti – 205100 – Dolj, Cod fiscal: 13423916
Tel./fax: 0251/312018, 0745540720; e-mail: [email protected]
IBAN: RO21RNCB0135018910250001 deschis la B.C.R. Agentia Bailesti

MITURI REALITATI
Persoanele cu sindrom Down nu traiesc mult. In zilele noastre, persoanele cu sindrom Down au speranta de viata lunga.
 
Numai mamale mai in varsta au bebelusi cu sindrom Down. Desi mamele mai in varsta au un risc mai mare de a avea copii cu sindrom Down, din ce in ce mai multi sunt nascuti de mame tinere, ceea ce reflecta o incidenta in crestere la aceasta categorie de varsta.
 
Persoanele cu sindrom Down nu pot duce o viata normala. Cu sprijin adecvat, ei pot. Majoritatea persoanelor cu sindrom Down invata sa mearga si sa vorbeasca, si foarte multi copii cu sindrom Down urmeaza cursurile scolilor publice, trec cu success examenele scolare si traiesc o viata de adult deplina, semi-independenta.
 
Toate persoanele cu sindrom Down arata la fel. Exista anumite caracteristici fizice care pot sa apara. Persoanele cu sindrom Down pot sa aiba toate aceste caracteristici sau niciuna. Intotdeauna o persoana cu sindrom Down va semana mai mult cu familia sa decat cu altcineva cu aceeasi conditie genetica.
 
Persoanele cu sindrom Down sunt intotdeauna fericite si afectuoase. Cu totii suntem oameni, iar persoanele cu sindrom Down nu sunt diferite de ceilalti oameni in ceea ce priveste trasaturile de caracter si starile sufletesti.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri