Timpul alocat temelor pentru acasă se reduce la 2 ore

elev-care-isi-face-temele

Temele pentru acasă nu le vor mai ocupa copiilor mai mult de două ore. Cel puțin așa susține ministrul Educației, Mircea Dumitru, care va semna un ordin în acest sens în zilele următoare.

Conform acestui ordin, timpul alocat rezolvării temelor va fi diferențiat în funcție de ciclul de învățământ. La clasa pregătitoare, elevii nu vor avea teme. Elevii din învățământul primar nu vor petrece mai mult de o oră cu rezolvarea temelor, cei din ciclul gimnazial vor aloca temelor maximum două ore, în timp ce, în cazul liceenilor, numărul de ore alocat temelor, evident, va crește, însă va trebui stabilit de către profesor.

O primă reacție la anunțul ministrului Educației a avut-o profesorul universitar Radu Gologan, coordonatorul lotului național de matematică. Acesta susține că ordinul ministrului are și părți bune, și părți mai puțin bune. Dacă avantajele sunt evidente, dezavantajele nu sunt nici ele de neglijat. Acestea din urmă se referă la faptul că acest ordin ar birocratiza sistemul de învățământ, pe de o parte, și ar împovăra profesorul, pe de alta. Profesorul Gologan susține că timpul alocat temelor pentru acasă ar trebui să țină de tactul și educația pedagogică a profesorului, și nu de un ordin ministerial.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie