10 titluri noi pentru copii scrise de autori români și publicate de Grupul Editorial ART

V-ați întrebat vreodată care-i diferența dintre un scriitor străin de cărți pentru copii și unul român? Ei bine, nu-i niciuna. Cu toții sunt magicieni ai cuvintelor, supereroi ai imaginației și jongleri ai creativității. În ultima lună din an vă invit să descoperiți cele mai recente volume scrise și ilustrate de autori români și publicate la imprinturile Arthur, Vlad și Cartea cu Genius și miniGrafic. Veți găsi aventuri, jocuri și pagini pline de umor care vă vor împrieteni iremediabil cu literatura românească pentru copii.

Cărți în versuri

Petarde și pocnitori. Poveste de sărbători, Florin Bican (il. Andrei Măceșanu, vârsta recomandată 10 ani+)

Să fii copil model nu-i lucru tocmai ușor. Dar Flatulențiu Aurel este pe calea ce bună: știe ce trebuie să facă și, mai ales, ce să nu facă. Un singur lucru îi scapă: joaca cu petardele, pocnitorile și artificiile, despre care nu-i spune nimeni că n-ar fi bună. Asta spre spaima vecinilor, animalelor din jur și a celor mai slabi de înger.

Zmeu Robot, Ioana Nicolaie (il. Sidonia Călin, vârsta recomandată 7 ani+)

Când Pământul nu mai este locuibil, Gabi și Marta, doi puști din viitor, trebuie să găsească o nouă planetă unde să-și facă o casă. Pe cât de complicat sună, pe atât se va dovedi de dificilă misiunea lor, la bordul navei Sirka. Noroc cu Zmeu Robot, care le va urmări aventura și ne-o va povesti și nouă.

Scriitoarea Ioana Nicolaie și ilustratoarea Sidonia Călin

Poezii de transformat visele în oglinzi, Matei Vișniec (il. Andra Bădulescu, vârsta recomandată 10 ani+)

Matei Vișniec este un maestru al poeziilor pentru cei mici și pentru cei mari. Noul volum adună împreună versurile care-i însoțesc piesele de teatru pentru copii publicate la Editura Arthur. Poezii despre clovni și extratereștri, despre oameni de zăpadă visători și călători printre stele, adică despre toate emoțiile, fricile și aspirațiile care ne fac oameni.

Soarele furnicilor, George Topîrceanu (il. Ștefan Georgescu, vârsta recomandată 2 ani+)

Un nou volum a apărut în colecția Versocicleta a Editurii Vlad și Cartea cu Genius, semnat de data aceasta de George Topîrceanu, clasicul autor al versurilor pline de umor și pilde ascunse. Plantele, animalele, fenomenele naturii și lumea întreagă își dau acum mâna în versuri care-i vor fermeca și pe cei mici, și pe cei mari.

Porci căzători, sucuri verzi și-un iepuraș plin de magie

Androidul Avarie și Mațe, porcul căzător, David Gruev (il. Andreea Chele, vârsta recomandată 10 ani+)

De porci zburători a auzit toată lumea. Dar ce spuneți de un porc căzător? Ei bine, el există: se numește Mațe și este un porc mistreț cât de poate de blând și jucăuș. O cam dă în bară când cade fix pe androidul Avarie și-l cam dezmembrează. Noroc că se pricepe la reparat și, piuliță cu piuliță, cei doi devin cei mai buni prieteni. Dar și parteneri în lupta cu monștrii ce pândesc din umbră.

O istorie cu gust de kiwi, Adina Rosetti (il. Irina Maria Iliescu, vârsta recomandată 10 ani+)

Pe Ada Ștefănescu o cunoaștem din Întâiul meu cuvânt de pionier, precedenta carte a Adinei Rosetti. De data aceasta și Ada, și lumea în care trăiește trec prin multe schimbări: dictatura e înlocuită cu o formă de libertate, apar fructe exotice, cașcaval și tot soiul de sucuri, dar istoria continuă să fie impredictibilă, mai ales în Bucureștiului anului 1990.

Lumea magică a lui Puf!, Emanuel Pavel (vârsta recomandată 4 ani+)

Puf pare un iepuraș ca oricare altul: se trezește dimineață, își ia morcovul la micul-dejun, citește câteva pagini și apoi țuști afară, căci sunt multe de făcut: mingea nu se joacă singură, înghețata cu siguranță nu se mănâncă fără ajutor, iar concursurile de alergat au nevoie de un arbitru. Puf este cel mai nou personaj românesc de benzi desenate pe care cei mici îl vor îndrăgi din picioare până în vârful urechilor.

Antologii scrise de copii mici și mari

Jocuri și jucării. Juniorii, coord. Florentina Sâmihăian (vârsta recomandată 10 ani+)

O antologie scrisă de copii pentru copii, Jocuri și jucării cuprinde textele și ilustrațiile câștigătoare ale concursurilor „Locuiește în poveste! organizate de editura Arthur în 2020 și 2021. Personaje celebre își dau mâna cu cele mai fresh creații ficționale, iar lumile pe care le cunoaștem se iau la trântă cu cele imaginare, cum ar fi Statele Unite ale Jucăriilor ieşite la pensie.

Jocuri și jucării. Seniorii, coord. Florentina Sâmihăian (vârsta recomandată 10 ani+)

Colecția „Cărțile mele' s-a îmbogățit și cu un nou volum semnat de seniori ai literaturii pentru copii. De data aceasta, jocurile și jucăriile sunt starurile și cele care i-au inspirat pe autori ca Florin Bican, Adelina Butnaru, Laura Grünberg, Nora luga, fiecare scriind despre jocurile reale sau imaginare ale copilăriei lor.

Ordinul Povestitorilor #16, coord. Adina Popescu (vârsta recomandată 10 ani+)

Cine spunea că supereorii trebuie neapărat să poarte pelerină, chiloți peste colanți sau să alerge cu viteza luminii? La fel de bine pot repara un pod stricat, pot face un delicios ceai de furtună sau să-și transforme vechii dușmani în prieteni la cataramă. Cel mai recent număr al Ordinului Povestitorilor, revistă de scriere creativă și alte forme de magie, vă face cunoștință cu supereroi ca Super Bulină, Omul Muscă sau Caracatița Cratiță.

Dacă v-am făcut poftă de cărți pentru copii scrise și ilustrate de autori români, aruncați un ochi pe site-ul Arthur unde veți descoperi numeroase alte volume care să vă stârnească imaginația, să vă țină cu sufletul la gură sau să vă facă să râdeți cu gura până la urechi!

Oana Purice

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial