10 sfaturi de îngrijire a puloverelor

Într-o zi, îmbrăcămintea noastră se va spăla, plia și se va îngriji de ea însăși. Până atunci, am rămas cu meseria de purtător și îngrijitor. În acest sezon de pulovere, învățăm arta de a sări peste curățătorie și de ne îngrjiji acele pulovere de damă preferate la domiciliu, cu câteva sfaturi de la experții magazinului de îngrijire a confecțiilor din New York, Madame Paulette.

1. Cum putem elimina ușor scamele de pe un pulover?

Adevărul inevitabil este că toate modelele de pulovere de damă vor face scame doar purtându-le sau curățându-le. Puteți elimina scamele cu ușurință ținând puloverul plat cu o mână și tăind scamele pe rând cu un aparat de ras simplu, ca un Bic. De asemenea, puteți cumpăra un dispozitiv de îndepărtare manuală a scamelor.

2. Cât de des ar trebui să spălăm un pulover?

Dacă puloverul s-a murdărit, asta justifică o spălare. O regulă bună este să spălați la fiecare patru purtări, cu excepția cazului în care vărsați ceva pe el, transpirați excesiv sau sunteți în jurul fumului.

3. Cum se spală pulovere de damă de mână, pas cu pas?

Umpleți o chiuvetă sau un lighean cu apă rece, apoi adăugați câteva stropi de detergent cu o formulă de îngrijire extra delicată. Scufundați puloverul și învârtiți-l. Lăsați-l să se înmoaie timp de 30 de minute, apoi clătiți-l bine sub apă rece.

4. Cum stoarceți apa și îl lăsați să se usuce?

Nu stoarceți niciodată nimic. Scoateți ușor apă din pulovere dama și apoi așezați-le pe un prosop. Rulați-le ca un sac de dormit pentru a elimina cu adevărat excesul de apă. Uscați-le așezându-le plat pe un prosop curat sau un suport de uscare.

5. Există vreo modalitate de a înmuia un pulover care provoacă mâncărime?

După spălare și clătire, umpleți chiuveta sau ligheanul cu suficientă apă rece pentru a permite puloverului să se învârtă. Se amestecă bine în balsamul lichid și se urmează aceleași instrucțiuni de spălare explicate mai devreme. Clătiți-l bine în apă rece. Acest lucru nu este aprobat de un profesionist, dar puteți folosi o jumătate de cană de balsam de păr în loc de balsam de rufe. Evitați amestecurile de șampon 2-în-1 și măștile de păr grele și urmați același proces de mai sus.

6. Cum se micșorează un pulover care s-a întins?

Udați puloverul și puneți-l în uscător la temperatură foarte mare până când este uscat. Puteți personaliza micșorarea cu cât de umed este puloverul: înmuierea completă va duce la o micșorare mai mare, în timp doar a-l stropi până când este puțin umed va micșora acele pulovere de damă mai puțin. Dacă puloverul este pur și simplu deformat, udați doar acele zone și aruncați-l în uscător.

7. Putem întinde un pulover care a fost micșorat?

În funcție de țesătură, da. Întindeți corpul apucând gulerul și tivul în diferite puncte și trăgând ușor. Țineți timp de cinci secunde și repetați. Faceți același lucru de la umăr la mânecă și dintr-o parte în alta. Un truc pe care l-am folosit este să atârnăm puloverul și să fixăm două umerașe de pantaloni în partea de jos pentru a-l face mai greu. Umerașele vor încreți puloverul, dar se poate rezolva cu o spălare sau un fier de călcat la temperatură foarte mică.

8. Care este cel mai bun mod de a atârna un pulover, pentru a evita urmele de pe umeri?

Cel mai bun mod este să nu-l atârnați deloc, deoarece puloverele, în special cele cu țesătură slabă, se vor întinde. Păstrați-le forma depozitându-le în sertare sau pe rafturi, pliate sau rulate. Dacă trebuie să-l atârnați, pliați-l peste umeraș, dar în mod ideal peste o foaie de hârtie, pentru a preveni o cută.

9. Există vreun truc pentru pliere sau rulare?

Așezați puloverul cu fața în jos pe o suprafață plană (așezați mai întâi un prosop pentru a împiedica agățarea puloverului). Îndoiți fiecare braț unul câte unul, din cusătura mânecii în diagonală pe spatele puloverului. Apoi, fie rulați de la tivul inferior până la guler sau pliați-l orizontal în jumătate.

10. Care este cel mai bun mod de a plia și depozita puloverele primăvara?

Trei pași: curățați-le bine, pliați-le și apoi depozitați-le în pungi sau cutii de depozitare a îmbrăcămintei respirabile sau cutii din bumbac, muselină sau pânză.

Curățați temeinic toate articolele înainte de a le depozita. Anumite substanțe pot atrage insecte. Nu ați vrea ca puloverul dvs. preferat să devină terenul lor de sărbătoare! În plus, petele pe care ochiul abia le poate vedea se pot îngălbeni sau se pot întuneca în timp.

Nu călcați pulovere înainte de a le depozita. Călcatul poate încălzi petele care nu au fost îndepărtate complet. Dacă reapar după o lungă siestă de vară, este posibil să fie imposibil de îndepărtat.

Păstrați puloverele într-o zonă răcoroasă, întunecată, uscată și bine ventilată. Opțiunile bune includ un dulap rece, un cufăr etanș sau o cutie de carton sub pat. Evitați pungile sau coșurile de plastic. Pot captura aerul și umezeala, creând o atmosferă umedă și nepotrivită. Pungile sigilate sub vid ar putea economisi spațiu, dar se etanșează în umiditate și pot crea mucegai și îngălbenire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial