10 motive pentru care să alegi îmbrăcămintea second-hand

Există o mulțime de motive întemeiate pentru a alege hainele second-hand în locul celor noi. În primul rând, ajuți o afacere mică. Iar afacerile mici creează locuri de muncă – ceea ce este un lucru pe care îl putem susține cu toții. Magazinele second-hand sunt, de asemenea, prietenoase cu mediul. Nu produc munți de deșeuri și adesea reciclează hainele, ceea ce reduce cantitatea de deșeuri. În cele din urmă, hainele second-hand sunt adesea mai ieftine decât cele noi. Așadar, dacă ai un buget limitat, hainele second-hand sunt o opțiune excelentă.

Achiziționezi piese unicat, în tendințe 

Îmbrăcămintea second hand este la modă și în tendințe. Nu trebuie să cheltuiești mulți bani pentru a cumpăra haine second-hand, deoarece acestea sunt adesea vândute la magazinele de profil sau chiar online la prețuri reduse. 

Poți economisi mulți bani pentru garderoba ta

O persoană cheltuiește în medie de la câteva sute până la mii de lei pe an pe haine noi, iar asta fără a lua în calcul accesoriile precum pantofii și gențile. Îmbrăcămintea second hand este o modalitate excelentă de a reduce cheltuielile și de a obține haine de calitate, la preț redus.

Poți găsi piese de firmă la un preț accesibil

Poți găsi adesea piese de înaltă calitate, care nu au fost încă purtate, la o fracțiune din costul mărcilor de designer. În cazul articolelor noi, este ușor să cheltuiești mult mai mulți bani decât ți-ai propus inițial, însă hainele second hand de cele mai multe ori sunt ca și noi, fără defecte și la un preț mult mai bun. 

Susții planeta

De asemenea, dacă ești în căutarea unor modalități de a reduce amprenta asupra mediului, atunci achiziționarea produselor second hand este o modalitate excelentă de a începe. Astfel, nu numai că se reduce cantitatea de haine care ajunge la gropile de gunoi, dar ajută la menținerea curățeniei planetei noastre.

Hainele second-hand sunt accesibile

Hainele second hand sunt adesea mai ieftine decât articolele noi. Poți găsi haine second-hand aproape oriunde, inclusiv online. Atunci când cumperi articole second hand, nu va trebui să plătești prețul de vânzare cu amănuntul, în schimb, vei face o afacere excelentă. 

Ai ocazia să încerci ceva nou

S-ar putea să nu știi ce fel de stil îți place până când nu încerci câteva ținute diferite. În plus, nu vei rămâne niciodată fără opțiuni – poți oricând să te întorci la un magazin second-hand, fie fizic, fie online, și să cauți alte lucruri pe care să le porți.

Devii mai creativ 

Uneori, tot ce îți dorești cu adevărat este o schimbare de peisaj. Poate că te-ai plictisit de ținuta ta actuală sau poate că pur și simplu ai chef să încerci ceva nou. Cumpărând haine second hand, poți să-ți explorezi creativitatea și să încerci stiluri noi fără să cheltuiești o sumă mare de bani pe produse de firmă. 

Te poți exprima liber

Nu este nimic rău în a fi unic. De fapt, uneori poate fi destul de cool. Poate crezi că toată lumea arată la fel, dar asta nu înseamnă că trebuie să te îmbraci ca toată lumea. Exprimându-te prin intermediul modei înseamnă că poți ieși în evidență din mulțime, dar în același timp te poți integra.

Poți susține afacerile independente 

Sprijinirea afacerilor locale ajută la crearea de locuri de muncă și susține micile întreprinderi. Poți ajuta întreprinderile mici cumpărând bunuri second-hand de la acestea, în locul marilor retaileri care s-ar putea să nu fie responsabili din punct de vedere etic sau sustenabili.

Reduci risipa 

Atunci când cumpărăm haine noi, avem tendința de a nu ne face timp să ne gândim la modul în care achizițiile noastre vor fi folosite sau reciclate mai târziu în viață. De obicei, pur și simplu cumpărăm ceea ce vedem fără să ne gândim prea mult la asta. Sau, mai rău, cumpărăm impulsiv lucruri bazate pe tendințele modei schimbătoare. Cu toate acestea, cumpărând haine folosite, devii mai atent la impactul pe care îl au alegerile tale asupra mediului înconjurător.

În cazul în care nu știi de unde să alegi produse second-hand, pe Offero.ro poți descoperi o gamă variată de piese unicat, la o fracțiune din prețul original. Îmbrăcămintea second-hand are multe beneficii. Nu duce la poluare și ajută la economisirea banilor. Cu toate acestea, există o mulțime de motive excelente pentru care ar trebui să iei în considerare hainele second-hand. Te poți asigura de faptul că prețul și calitatea acestui produs vor fi accesibile. În plus, este o modalitate excelentă de a-ți diversifica garderoba. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial