10 lucruri pe care sigur nu le știai despre Elizabeth Taylor


Când ne gândim la Hollywoodul a anilor 1950, mai mult ca sigur, numele Elizabeth Taylor ne apare în minte.

Celebra actriță a rămas cunoscută toată viața ei, nu doar pentru filmele în care a apărut, ci și pentru personalitatea sa.

10 lucruri pe care sigur nu le știai despre Elizabeth Taylor

Toată lumea știe că a fost actriță și că era foarte frumoasă, dar câtă lume știe de fapt cum și-a trăit viața?

A ajuns la Hollywood din teamă

Taylor s-a născut în Anglia, dar părinții ei erau americani și au decis să se mute în California pentru a-și proteja fiica de conflictele celui de-Al Doilea Război Mondial.

Spunea mereu ce gândea

Când era adolescentă, Louis Meyer, șeful ei de atunci de la MGM, a insultat-o pe mama sa, iar ea nu a ezitat să îl jignească. Deși angajații au presat-o să își ceară scuze, Taylor a refuzat.

A avut un număr record de apariții pe coperta revistei Life

Prima apariție a fost la 15 ani și a fost pe copertă de 14 ori în toată viața ei. A apărut în multe alte reviste, iar singura persoană care a apărut pe coperta revistei People de mai multe ori decât ea a fost Prințesa Diana.

A câștigat 1 milion de dolari din „Cleopatra”

Filmul i-a adus privilegiul de a fi prima actriță care a câștigat un milion dintr-un singur film. Filmarea a durat peste doi ani, iar durata filmului este de patru ore.

A luptat pentru cercetarea de HIV/AIDS

Când a venit epidemia de HIV în anii 1980, Elizabeth a fost printre primele celebrități care au sprijinit cercetarea. De asemenea, a fost co-fondatoarea Fundației Americane pentru cercetarea HIV și Fundației Elizabeth Taylor pentru HIV.

 A fost căsătorită de 8 ori cu 7 bărbați

Prima ei căsnicie a fost cu Conrad Hilton Jr. pe când avea doar șaptesprezece ani. A doua a fost cu Michael Wilding, a treia cu Michael Todd, a patra cu Eddie Fisher, a cincea și a șasea cu Richard Burton, a șaptea cu John Warner și ultima cu Larry Fortensky.

A avut 4 copii

Primii doi, Michael Wilding Jr. și Christopher Edward Wilding din a doua căsătorie. A avut o fiică cu Mike Todd, Liza, iar după divorțul de Eddie Fisher, a adoptat-o pe Maria Burton, fiica ei și a lui Richard.

A câștigat diamante la ping pong

În 1970, Richard Burton i-a promis că dacă marchează 10 puncte împotriva lui, îi cumpără un set de inele cu diamant. Taylor a marcat 30 de puncte.

Iubea parfumurile

Într-o listă de lucruri despre ea pe care a declarat-o pentru Us Weekly, actrița a recunoscut că nu trecea o zi fără să poarte parfum și că visa la crearea unui parfum cu 25 de ani înainte să o facă.

Suferea de o mutație genetică

Elizabeth suferea de o condiție numită Distichia care avea ca efect creșterea unui set dublu de gene. De asemenea, nu avea ochii mov, culoarea era rezultatul unor efecte cosmetice și fotografice.

Profesia ei a fost de actriță, dar Elizabeth a fost în același timp, mamă, soție, prietenă și și-a trăit viața exact cum a vrut, indiferent de dorințele celor din jur.

Redactat de Ana Maria Niță-Bungrezeanu

Foto: Hepta.ro / Profimediaimages.ro

Citește și:

Justin Timberlake, tată pentru a doua oară! Nimeni nu a știut că soția lui era însărcinată

Imagini nemaivăzute de la nunta actorului Denis Ștefan cu bebelușa Cristina

Anca Țurcașiu și soțul ei au divorțat după 22 de ani de căsnicie: „Ne naștem să primim lecții”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete