10 idei de hobby-uri pentru a începe anul 2023 cu dreptul!

Nu mai este foarte mult timp până la finalul anului. Ți-ai făcut rezoluțiile pentru 2023? Dacă simți că este nevoie de o schimbare în viața ta, atunci îți recomandăm ca încă din primele zile ale anului să încerci un hobby nou.

Hobby-urile reprezintă antidotul perfect pentru alungarea plictiselii și pentru încărcarea cu energie pozitivă. Cercetările au arătat că implicarea în activități de timp liber este asociată cu mai puțin stres, cu buna dispoziție și cu un sistem imunitar mai puternic. Așadar, trece încă de acum pe lista cu lucruri de făcut: „Un hobby nou'. Iată 10 idei:

Blogging

A scrie pentru public poate fi foarte interesant. Poți să începi un blog și să-ți exprimi gândurile despre orice subiect vrei, din orice domeniu, sau poți să furnizezi conținut specializat pe un anumit segment. Cel mai bun lucru când faci blogging este că nu există presiune pentru a urma un anumit format sau un anumit program, astfel că vei crea numai atunci când vei avea dispoziția necesară. În plus, poți să fii blogger de oriunde. Ai nevoie doar de un laptop și de conexiune la internet. Dacă nu vrei să vadă toată lumea ce scrii, există și varianta de a ține un jurnal personal.

Caută destinații de vacanță

Probabil că 2022 a fost un an solicitant. În cazul în care nu te-ai răsfățat cu o vacanță extinsă de Crăciun, ai tot dreptul să cauți destinația ideală de călătorie încă din primele zile ale anului viitor. Să știi că poți face plajă și în luna ianuarie, fără să părăsești Europa. În sudul Spaniei, de exemplu, sunt 25 de grade în miezul iernii. Dacă vrei o destinație exotică, poate ar fi bine să iei în considerare Qatarul, ca să profiți de infrastructura construită pentru Cupa Mondială de fotbal.

Grădinărește

În interior poți „grădinări' oricând, pentru că temperatura este constantă, iar plantele se dezvoltă armonios. Alege un colț al casei și transformă-l în zonă verde, cu copăcei plantați în ghivece mari. Foarte multă lume cultivă plante aromatice, precum busuioc, mentă, oregano sau salvie. Este o senzație specială să faci pizza Marguerita în casă cu busuioc proaspăt cules din grădina proprie. Dacă ai curte, poți planta semințele pentru răsaduri încă din luna februarie, în pahare de plastic. Este fascinant să urmărești cum se dezvoltă fiecare fir de plantă.

Participă la concursuri

Participarea la diverse concursuri este antrenantă. Nu contează neapărat premiul, cât adrenalina generată de competiție. Opțiunile sunt numeroase, de la concursuri de cultură generală, până la cele de șah sau de pariuri sportive. Dacă practici un sport, este momentul să afli la ce nivel te situezi. Cu siguranță că sunt competiții rezervate disciplinei în orașul tău sau în alte orașe. Sau poate că este o idee să organizezi chiar tu un concurs.

Fă sport

Sportul este un hobby mereu la modă. Dacă l-ai neglijat, propune-ți ca din 2023 să îi acorzi mai multă atenție, pentru că alungă stresul, te încarcă cu energie și ajută la sănătate. Indicat este să îți faci abonament la sală, pentru a beneficia și de îndrumare specializată, însă este ok și să faci exerciții fizice acasă, ghidându-te după tutorialele găsite pe internet. În paralel, pentru ca efortul să aibă o eficiență maximă, învață și noțiuni de nutriție.

Pictează

Pictura este o activitate care te ajută să te destinzi și, mai ales, este un domeniu în care nimeni nu poate greși. Arta este subiectivă. Așa se explică faptul că o foaie pe care erau trase câteva linii, fără niciun înțeles pentru privitorul „de rând', a fost vândută cu 20.000 de euro. Această știre este motivațională, nu-i așa? Poți picta din imaginație, sau poți reproduce ce vezi în fața ochilor. Pune bazele acestui hobby la începutul anului, iar atunci când se încălzește mergi cu șevaletul în mijlocul naturii, ca să pictezi în timp ce asculți trilurile păsărilor.

Gătește

Fiecare poate să fie bucătar la el acasă. În epoca digitalizării, nici nu mai este nevoie să citești rețetele culinare din cărți sau de pe bloguri. Le găsești aproape pe toate filmate, astfel că ție nu îți mai rămâne decât să cumperi ingredientele și să repeți mișcările celui din imagine. Gătind acasă, te relaxezi și faci economii, întrucât este mult mai ieftin decât să mergi la restaurant. Mâncarea unește oamenii. Invită-ți prietenii la masă, iar în weekend-ul următor mergi la ei, pentru a vedea ce bucătari buni sunt.

Învață o limbă nouă

Nu strică niciodată să înveți o limbă nouă. Dacă le cunoști pe toate cele de circulație internațională, gândește-te care este următoarea țară pe care îți dorești să o vizitezi în vacanță și învață graiul localnicilor. De obicei, aceștia sunt foarte bucuroși atunci când au că un străin li se adresează în limba lor. Provocarea este pe cât de plăcută pe atât de utilă, întrucât limbajul antrenează creierul și te ajută să fii mai rapid în gândire, așa cum ești când traduci simultan ce gândești în ce spui.

Fă origami

Mai ții minte cum făceai avioane și bărci din hârtie atunci când erai copil? Poți trece la un alt nivel prin origami, arta japoneză plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte. Vei vedea că din hârtie ia naștere orice: iepuri, girafe, elefanți, cămile, chiar și dragoni. La fel ca pentru multe alte hobby-uri, și pentru origami există numeroase tutoriale pe internet.

Plimbă-te

Înainte de toate, creierul are nevoie de aer curat. Propune-ți să te plimbi măcar 30 de minute pe zi, într-un loc cât mai departe de străzile circulate de mașini. Mergi în parc sau pe malul unui lac, respiră adânc și deconectează-te de la viața cotidiană. Acest obicei este foarte important mai ales dacă ai un job care te obligă să stai mult pe scaun. O plimbare nu presupune un efort fizic intens, așa că este recomandată și celor care, dintr-un motiv sau altul, nu pot face sport.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial