10 idei de cadouri potrivite pentru familie

Indiferent de sezon, există momente sau perioade speciale pe care dorim să le marcăm într-un mod aparte. Iar cadourile, care pot varia în funcție de preferințe, sunt, de departe, cea mai cunoscută și uzitată modalitate. Cele mai căutate sunt, de obicei, bijuteriile–fascinante mai cu seamă pentru doamne și domnișoare, însă potrivite inclusiv bărbaților, care știu să aprecieze, de exemplu, un set fin de butoni sau un inel cu dedicație. Desigur, gama opțiunilor este extrem de vastă, iar în cele ce urmează vom descoperi o serie de idei pentru pregătirea darurilor în familie.

Bijuterii

Personalizate sau nu, bijuteriile reprezintă alegeri perfecte când vorbim de cadouri. Pe baza cunoștințelor pe care le deținem despre destinatari, stabilim aspecte ce vizează materialul (aur, argint, inox etc.), modelul (feminin, masculin, unisex, pentru copii), dimensiunea.

Brățările, de exemplu, pot fi asortate cu alte bijuteri –inele, cercei, lănțișor etc. – sau pot fi elemente distincte, complementare ținutei, ori suvenire dragi. În plus, piața de profil oferă și diferite modele de talismane pentru brățări din care putem alege. Un element important este dimensiunea talismanului. Destinat a fi purtat atașat unui lănțișor sau unei brățări, este necesar ca acest accesoriu să fie, deopotrivă, confortabil dar suficient de mare pentru a fi remarcat.

Accesorii personale

Aceste cadouri ne ușurează sarcina de a oferi ceva util și estetic în același timp. Categoria în discuție conține elemente pe cât de ofertante ca modele și design, pe atât de interesante ca opțiuni: eșarfe, mănuși, pălării, curele, genți etc. În definitiv, atunci când avem în vedere darurile de familie, cunoaștem gusturile și înclinațiile celorlalți, deci nu va fi complicat să decidem ce alegem pentru fiecare.

Îmbrăcăminte

Foarte la îndemână ca opțiune pentru familie sunt și hainele. Fie că optăm pentru articole specific feminine, precum bluze, rochii, deux-pièces etc., ori pentru elemente masculine, cum ar fi cămășile, jachetele, puloverele etc., este esențial să alegem cadourile având ca reper măsurile, tipologia și preferințele primitorilor.

Încălțăminte

Aceleași coordonate urmărite pentru îmbrăcăminte se aplică și când dorim să oferim un anumit tip de încălțăminte. O pereche de pantofi pe care iubita și-i dorește? Sau poate acei pantofi sport la care adolescentul nostru visează de ceva timp încoace? Ori poate ceva comod pentru picioarele obosite ale părinților sau ale bunicilor? Oricare ar fi alegerea, dacă respectăm dorințele celor dragi, nu vom da greș.

Articole de îngrijire

De cele mai multe ori, fiecare adult își alege singur produsele de care are nevoie. Cu toate că are la dispoziție o piață variată pentru a-și exprima opțiunile în materie de îngrijire personală, întotdeauna există acel ceva care-i poate declanșa reacții de surpriză și entuziasm. De exemplu, produse de machiaj sau de estetică, un parfum ediție limitată pentru doamne sau poate un set de bărbierit pentru domni, orice astfel de răsfăț își va bucura primitorul.

Electronice și electrocasnice

În acest caz, variantele sunt cu adevărat extinse, iar ceea ce ne-ar putea limita ar fi bugetul pe care îl luăm în considerare. De la aparate de dimensiuni reduse, precum cele pentru demachiere, pentru masaj, depilare sau bărbierit, până la cele medii (tabletă, radio, laptop etc.) sau mari (espressoare, aspiratoare, aparate frigorifice etc.), orice poate reprezenta un cadou binevenit și apreciat.

Produse decorative

Pentru iubitorii de design interior, surprizele de ordin decorativ sunt exact ce-și doresc. Vaze, tablouri, aranjamente moderne, accente metalice de anumite culori, ceasuri de perete realizate într-un stil anume, chiar și unele piese de mobilier ar putea fi încadrate în categoria pe care o găsim pe piață sub denumirea home deco.

Cărți

Într-o epocă a vitezei și a tehnologiei, se spune despre cititul clasic că tinde să dispară. Cu toate acestea, putem avea în familie persoane cărora o anumită lucrare le va trezi interes și emoție, devenind curând delectarea momentelor de relaxare și dezvoltare personală.

Articole pentru copii

Pentru cei mai tineri membri ai familiei vom găsi întotdeauna cel puțin un cadou potrivit. De la jocuri și jucării, până la bijuterii, produse de îngrijire, îmbrăcăminte și încălțăminte, există o multitudine de opțiuni propuse de producători și comercianți.

Vouchere

Atunci când nu dorim să limităm cadoul la un obiect specific sau, pur și simplu, nu avem timp pentru achiziții și emoțiile aferente căutărilor, un voucher cu o valoare anume oferă primitorului completa libertate de a-și alege darul potrivit.

În definitiv, cadourile au întotdeauna un farmec aparte și, datorită acestui motiv, sunt perfecte când pregătim surprize plăcute persoanelor dragi. După cum am văzut, opțiunile sunt numeroase, iar decizia finală este doar o chestiune de timp și de răbdare. 

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial