10 greșeli de frumusețe care te îmbătrânesc

Orice femeie se îngrijește cum poate mai bine, ca să arate tânără cât mai multă vreme. Uneori, lucrurile pe care le facem și despre care credem că ne fac bine, de fapt ne îmbătrânesc. Care sunt acestea:

greseli-frumusete

foto femeie frumoasă via Shutterstock

Ai uitat de somnul de frumusețe

Nu îți mai faci timp să te culci la ore rezonabile din X motive probabil prea puțin importante. Iar lipsa regulată a somnului nu face decât să-ți îmbătrânească pielea. Nu degeaba se numește 'somn de frumusețe', ci pentru că în timpul nopții pielea se reface, iar dacă nu îi acorzi destul timp pentru acest proces, nu vei arăta îmrospătată și odihnită de dimineață.

Dormi pe o parte

Că tot suntem la capitolul 'odihnă', află că acea poziție comodă în care îți place să dormi nu este bună pentru pielea ta. Dacă dormi cu fața lipită de pernă timp de șapte-opt ore, pielea nu se mai reface și îți apar riduri.

Ești prea stresată tot timpul

Stresul este inamicul nr. 1 al corpului tău, atunci când vine vorba de frumusețe. Din cauza lui te îngrași și pielea capătă un aspect îmbătrânit. Este greu să te relaxezi, știu, însă odată ajunsă acasă fă-ți un obicei din a… 'uita' de probleme timp de câteva momente și liniștește-te. Cu timpul îți va veni mai ușor să faci asta.

Folosești protecție solară doar din produse de machiaj

Unele produse de machiaj au și factor de protecție solară, însă nu se pot compara cu o cremă făcută cu acest scop. Mai mult, cele mai multe cosmetice blochează doar razele de tip UVB, iar asta nu este de ajuns. O cremă solară bună te protejează și de cele UVA, cele cu adevărat responsabile de pete și riduri.

Ai grijă doar de ten

Semnele de îmbătrânire nu se văd doar pe față, ci se observă foarte ușor și pe gât și mâini. De aceea pe indicațiile cremelor de față scrie să le folosești pe ten, gât și decolteu. Trebuie să-ți îngrijești și mâinile și gâtul ca să arăți mereu bine.

Te speli cu săpun

Dacă bunicii noștri se bucurau de săpun, acum nu mai poți spune același lucru. Acesta poate conține detergenți prea duri pentru pielea ta ce o usucă și o îmbătrânesc timpuriu. Alegerea cea mai bună este un gel de duș cremos, care nu îți usucă pielea și NU uita să te hidratezi după fiecare duș!

Ai slăbit prea mult

Nu este sănătos să fii supraponderală, dar nici să slăbești foarte mult nu este în regulă. Când dai jos kilogramele, pierzi și din grăsimea de pe față, iar asta poate face pielea să atârne inestetic, iar pielea arată uscată și îmbătrânită. Cea mai bună soluție pentru frumusețe și sănătate este să păstrezi o greutate normală și să te îngrijești din toate punctele de vedere.

Te freci la ochi

Știi cum fac copiii mici atunci când le este somn? Se freacă la ochi. Chiar dacă tu nu mai ai acest obicei, orice fel în care îți agresezi pielea delicată din jurul ochilor poate duce la îmbătrânire prematură. Mai mult de atât, pielea din jurul poate să se și închidă la culoare din cauza acestor obiceiuri, iar asta te face să pari și mai în vârstă.

Bei cu paiul

Dacă bei lichidele cu paiul, nu îți mai pătezi dinții, însă dacă bei des cu paiul, se adâncesc ușor și rapid ridurile de expresie din jurul gurii. În timp acestea devin foarte evidente și pari mai în vârstă decât ești cu adevărat.

Folosești produsele anti-aging greșite

Substanțele anti-aging pe care trebuie să le cauți în cosmetice sunt retinolul, peptidele și antioxidanții. Mai departe trebuie ca aceste ingrediente să se regăsească în produsele corecte. Spre exemplu, dacă folosești un gel de curățare cu retinol, acesta nu va îmbunătăți cu nimic aspectul pielii – doar curăță pielea, apoi îl speli. Cremele anti-aging sunt cele mai bune, în special cele de zi care oferă și protecție UVA și UVB.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete