O fetiță de 10 ani a spus “Nu” unui job la Google

O fetiță de 10 ani a spus Nu unui job la Google

O fetiță de 10 ani a spus Nu unui job la Google

Se numește Samaira Mehta, are 10 ani și este considerată “copilul–minune” din domeniul IT.

Fetița din SUA a reușit să-i uimească și pe cei de la Google cu ideile ei geniale.
Samaira Mehta fost ofertată deja de Google să lucreze pentru ei, după ce îşi va termina studiile.

Cu toate astea, Samaira a avut un răspuns pe măsura ofertei de angajare: se mai gândeşte, pentru că ar vrea să rămână antreprenor.

“Mulţi dintre oamenii care vor să fie antreprenori spun că nu au timp din cauza serviciului sau a altor activităţi. Dar, dacă vrei să faci ceva cu adevărat, atunci timpul se va dilata ca să te poţi ocupa şi de pasiunile tale”, afirmă Samaira.

Copila, în vârstă de 10 ani, a atras atenția firmelor din domeniul IT cu un board game care îi învaţă pe copii secretele programării.

La vârsta de şase ani, tatăl ei, care lucrează ca inginer în IT, a început să îi povestească despre programare. Cucerită de acest domeniu, doi ani mai târziu, Samaira a inventat un joc care i-a cucerit până și pe cei de la Microsoft, Intel şi Google.

Jocul se numeşte CoderBunnyz şi combină trei dintre lucrurile care îi plac fetiței: liniile de cod, jocurile de tip board game şi iepuraşii.

Samaira Mehta este considerată copilul-minune al Sillicon Valley și a fost invitată la multe conferințe, în calitate de speaker.

Mai mult decât atât, Samaira ține ateliere de programare pentru elevi în şcoli şi biblioteci, unde îi învaţă pe copii regulile jocului pe care l-a inventat.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Povesti adevarate