Cum îţi influenţează zodia starea de sănătate

Starea noastră de sănătate poate fi influențată atât de semnul zodiacal în care ne-am născut, cât și de ascendent. Să aflăm, așadar, cât de vulnerabili suntem la boli în funcție de acești doi parametri, zodie și ascendent.

semne

BERBEC

SĂNĂTATE

Berbecul este unul dintre norocoșii zodiacului. Are o sănătate de fier și rareori se îmbolnăvește (în special de boli acute). Din fericire, se repune repede pe picioare, adesea fără să ia niciun tratament. Principalele afecțiuni ale Berbecului apar la nivelul capului, căci acest semn zodiacal guvernează capul. Migrene, otite, congestii nazale, traumatisme minore, afecțiuni oculare, cu toate vor face Berbecii cunoștință de-a lungul vieții.

De asemenea, imprudent cum îl știm, Berbecul se rănește relativ ușor. Cele mai multe cicatrice le are, evident, la nivelul capului. Activi din fire, Berbecilor nu le face o plăcere deosebită să doarmă sau să se odihnească. Întotdeauna găsesc ceva de făcut și consideră că odihna este pierdere de vreme.

ALIMENTAȚIE

Berbecii ar trebui să privilegieze consumul de alimente care conțin fosfat de potasiu, care îi ferește de iritabilitate și de migrene. Această substanță se găsește în morcovi, castraveți, conopidă, sfeclă, țelină, nuci.

TAUR

SĂNĂTATE

Asemenea Berbecilor, și Taurii se bucură de o sănătate de fier. Și asta spre norocul lor, întrucât nu le plac deloc doctorii sau mediul spitalicesc. Au prostul obicei de a ignora simptomele și de a duce boala pe picioare. Nu se duc la doctor decât atunci când se află într-o fază critică a bolii. Preferă să se trateze după ureche și nu de puține ori pun la îndoială tratamentele prescrise de medic.

În cazul Taurilor, gâtul este cea mai sensibilă parte a corpului. Pe cale de consecință, se confruntă în special cu afecțiuni specifice gâtului: amigdalită, răgușeală sau torticolis. Cei mai mulți Tauri sunt gurmanzi, le place să mănânce bine și sunt pofticioși. De aceea, se confruntă de-a lungul vieții cu probleme de greutate, remarcându-se oscilațiile mari de greutate. Nu sunt feriți nici de tulburări digestive, gastritele, ulcerele, refluxul gastro-esofagian fiind adesea întâlnite la acești nativi.

ALIMENTAȚIE

Taurilor nu ar trebui să le lipsească din dieta zilnică alimentele care conțin iod (sare iodată, fructe de mare, nuci). Ca să scape de retenția hidrică, Taurii ar trebui să consume alimente care conțin sulfat de sodiu: legume crucifere, ridichi, ceapă.

GEMENI

SĂNĂTATE

Rezistenți, capabili de eforturi supraomenești, Gemenii au și ei momente – puține, ce-i drept – în care clachează. Sunt predispuși la tulburări nervoase și de comportament precum depresie, anxietate, nevroze, dar și la afecțiuni respiratorii, precum astm, bronșite, pneumonii. De asemenea, sunt vulnerabile traheea, bronhiile, uretra, ureterele, trompele uterine. Din fericire, Gemenii se refac rapid după o boală. Stilul de viață dezordonat contribuie, adesea, la dezvoltarea anumitor afecțiuni.

ALIMENTAȚIE

Gemenii ar trebui să privilegieze consumul de alimente bogate în calciu, magneziu și în proteine (carne albă, pește, lactate, brânzeturi, ouă, oleaginoase), care favorizează sănătatea sistemului nervos.

RAC

SĂNĂTATE

Racul detestă să-și exteriorizeze trăirile, iar acest lucru îi dăunează sănătății. Se îmbolnăvește destul de ușor și, adesea, somatizează. În cazul lui, stomacul este destul de vulnerabil. Astfel, Racii vor suferi adesea de gastrite, ulcere, colite. Printre Raci, vom găsi adesea persoane care au meteahna alcoolului, dar și persoane care se confruntă cu depresii severe.

ALIMENTAȚIE

Racii ar trebui să privilegieze consumul de fructe, de legume bogate în iod, de lactate (în special cele fermentate – iaurt, chefir, lapte bătut) și de alimente care conțin fluorură de calciu (crucifere, ceapă, castraveți, gălbenuș de ou).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Horoscop