”Zeița flexibilității” încape într-o geantă GALERIE FOTO

Julia Günthel, 33 de ani, cunoscută cu numele de scenă Zlata, este recunoscută de Cartea Recordurilor drept cel mai flexibil om din lume, ea putând fără mari eforturi să își îndoaie coloana vertebrală până la un unghi de 90 de grade.

Zlata, poreclită 'femeia-elastic' sau 'zeița flexibilității', s-a născut în Kazahstan, iar la vârsta de 4 ani și-a descoperit capacitățile care ulterior aveau să uimească lumea medicală. Și-a cultivat de mică talentul, alăturându-se unei echipe de circari şi practicând, în paralel, gimnastica. A devenit faimoasă după ce a ajuns în Germania, la 16 ani, acolo unde s-a măritat cu un neamț care ulterior avea să îi devină manager și tatăl copilului său, Leon, în vârstă acum de 11 ani.

Abilităţile Zlatei au devenit rapid recunoscute internaţional, ea concurând în compeţii de contorsiune, doborând numeroase recorduri mondiale, recunpscute de Cartea Recordurilor. Ea își poate duce cu ușurință picioarele după cap și este singura persoană din lume care îşi poate îndoi coloana vertebrală până la un unghi de 90 de grade. Poate deschide lejer capacul sticlelor cu picioarele, stând în mâini, şi poate să intre în cuburi cu latura de doar 50 de centimetri sau într-o geantă.

Este atât de elastică încât îşi poate îndoi trupul în unghiuri incredibile, ce sfidează anatomia, având marele avantaj că tendoanele sale sunt extrem de flexibile.

Vezi pozele

A refuzat în trecut să apară în showurile Cirque du Soleil', considerând că acolo lumea nu o va percepe în nume personal, ca artist, ci ca grup. În plus, i s-ar fi cerut să apară topless, ceea ce nu a conceput. A jucat însă în mai multe filme, cel mai cunoscut fiind 'Holy Motors', în care contorsionista a fost colegă de platou alături de cunoscuta Kylie Minogue. Are fiecare parte a corpului asigurată în limitele unor sume, dar speră să nu fiu nevoită să apeleze vreodată la asigurare. Julia a dezvăluit pentru Avantaje cum se menține în formă, dar și ce planuri de viitor are.

Ce mănânci, care este meniul tău zilnic?

Mănânc multe fructe și legume, niciodată carne de porc și foarte rar produse de patiserie. Îmi place ca la micul dejun să mănânc fulgi de ovăz cu fructe. Pentru masa de prânz aleg un meniu cu supă, pește sau carne de pui cu legume și salate. Seara mănânc ceva ușor  și, foarte important, încerc să beau foarte multă apă în timpul zilei.

Ce dimensiuni ai, câți centimetri măsori în talie?

Talia mea a fost întotdeauna de 63 de centimetri, mă mențin așa probabil și datorită exercițiilor. Am 176 cm înălțime și cântăresc 57 kg.

Cât de des faci sport?

Mă antrenez câte 2 ore, de trei ori pe săptămână, făcând exerciții de anduranță și exerciții de întărire a mușchilor. Dedic o zi a săptămânii flexibilității mele, prin anumite exerciții de contorsionism, iar la final fac yoga.

Ai restricții asupra anumitor exerciții?

Da, există o restricție pentru mine în domeniul sportului, nu trebuie să sar foarte mult deoarece am articulații și discuri foarte moi și flexibile și pot foarte ușor să sufăr traume în urma salturilor.

Te-ai gândit să încerci să te reprofilezi într-un domeniu artistic, cum ar fi dansul exotic?

Acesta este noua mea pasiune. Îmi place să dansez Vogue, un stil de dans modern.

Te-ai gândit să-i antrenezi pe viitor  fete care să îți calce pe urme?

Desigur, m-am gândit adesea să instruiesc copii, pentru că mulți părinți îmi scriu și îmi cer sfaturi pentru micuții care au abilități de contorsionism. Trebuie să recunosc că mă bucur foarte mult să văd cum copiii folosesc sfaturile mele de antrenament și cum să-și stăpânească mișcările mai bine.

Vezi pozele

Ai avut vreodată restricții medicale pentru mișcările tale?

Acesta este un subiect dificil. Sunt mulți medici și multe opinii. Unii medici au avut un șoc atunci când au văzut ce pot face cu trupul meu, ei mă sfătuiesc imediat să mă opresc. Dar există și medici, în special în domeniul sportului, care știu exact ce poate suporta un corp și de ce este capabil. Bineînțeles, orice sport profesionist este periculos pentru sănătatea noastră, dar dacă nu exagerăm și ne ascultăm corpul, atunci nu trebuie să ne facem sau să avem probleme.

Coloana ta este în regulă după mii de exerciții în care ai solicitat-o?

După 23 de ani de exerciții extreme, concursuri și apariții la nivel mondial, am desigur, mici probleme. Dar, în ansamblu, spatele meu este sănătos, iar dacă mă încălzesc bine înainte unui exercițiu de contorsionism totul este ok.

Vezi pozele

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate