Zbor

Homepage  / Z

A zbura in vis este extrem de comun. Multi declara ca aceste vise sunt pline de voie bune si libertate. Carl Jung a spus ca astfel de vise exprima dorintele noastre ascunse de a depasi orice limita sau restrictie.

Daca iti este greu sa plutesti inseamna ca nu esti capabil de a-ti controla viata foarte bine. Lucruri precum linii de curent, copaci sau munti iti pot sta in cale. Aceste bariere pot reprezenta obstacole sau persoane din viata reala. Intreaba-te ce sau cine te impiedica sa avansezi. Frica de a zbura este echivalenta cu frica de provocari si de succes.

Daca visezi ca zbori peste diverse obiecte inseamna ca stapanesti bine o situatie ceea ce iti da incredere in tine. Analistul Alfred Adler credea ca zborul in vis tine de superioritate si de dorinta de a domina. La fel considerau si societatile antice.

Achmet al Bizantului a scris ca atat egiptenii cat si persanii considerau aceste vise ca fiind un indiciu al pozitiei politice importante. A zbura ca o pasare semnifica onoare si aspiratii inalte. Astfel de vise au fost considerate semne rele, prevestitoare, ca si in cultura chinezeasca antica.

Un manuscript din secolul al ix-lea gasit la Tun Huang descrie cartea viselor a Ducelui de Chou (1200 i.Hr.). Un expert in astfel de fenomene spune ca inaltarea la cer vesteste nasterea unui copil nobil. Cartea aceea a fost denumita “Vechea Carte a Domnului Chou despre Visele Norocoase si Ghinioniste” si, datorita acesteia, unii oamenii inca sunt convinsi ca a zbura in vis aduce noroc. Dar nu toti anticii erau de parere ca aceste vise sunt pozitive.

Cititorul de vise roman Artemidorus din Daldianus, (150-200 Hr.) a scris in Oneirocritica sa (Discernamantul Viselor) ca a zbura cu pasarile inseamna moarte nobilimii si pedeapsa criminalilor. Visele in care se zboara cu capul in jos sunt de temut si a zbura in timp ce stai jos inseamna ca vei fi lovit de boala.

Dar daca ai aripi, precum o pasare, ar putea fi un lucru bun, in special pentru sclavi si pentru cei saraci. Artemidorus l-a sfatuit pe visator ca, dupa zboruri inalte, sa se intoarca pe pamant si sa se trezeasca imediat dupa aterizare. Se pare ca acesta a realizat ca asemenea vise sunt de necontrolat.

Multi cred ca visele in care zbori sunt de fapt o experienta extracorporala. Edgar Cayce considera ca astfel de calatorii in vis sunt un precursor al luciditatii in somn. In Sierra Leone, grupul Kuranko considera ca a zbura ca o pasare simbolizeaza fericire si prosperitate.

Tribul Tachini Navaho din America de Sud-Vest interpretau astfel de vise ca fiind prevestitoare de moarte. In Africa Centrala a zbura in vis reprezinta viata lunga si sanatate de fier, in timp ce pentru locuitorii Insulelor Solomon semnifica succes.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news