Vechea barcă cu motor a Prințului Philip este scoasă la vânzare. Prețul este incredibil

O barcă cu motor clasică, deținută pentru prima dată de Prințul Philip, defunctul soț al Reginei Elisabeta, va fi scoasă la licitație în Regatul Unit luna viitoare.

Prințul Philip a condus Albatross MkIII Super Sports Runabout din 1956 timp de mai bine de 30 de ani, potrivit casei de licitații Bonhams, iar barca cu motor a fost transportată la bordul Royal Yacht Britannia timp de mai bine de 10 ani.

Barca a fost prezentată într-o fotografie faimoasă a lui Philip și a primului său fiu, Prințul Charles, participând la o cursă din 1958 în Cowes, pe Insula Wight. Fotografia a fost folosită în felicitările de mulțumire emise de Charles ca răspuns la mesajele de condoleanțe pe care le-a primit după moartea lui Philip anul trecut.

În 1967, barca a fost mutată la Balmoral Estate, casa de vacanță privată a reginei din Scoția, unde se spune că regretata Prințesă Diana a condus-o, potrivit Bonhams, scrie Forbes. Albatross a fost scos din funcțiune în 1987. În continuare este în stare bună nerestaurată și își păstrează motorul original Ford 100E.

Licitația va avea loc pe 10 aprilie în Chichester, Anglia, unde se estimează că barca cu motor va aduce între 26.000 și 39.000 de dolari. Există o piață majoră pentru suvenirurile regale. Anul trecut, o felie de tort de nuntă de la nunta lui Charles și Dianei, care fusese înghețată, s-a vândut la licitație cu 2.565 de dolari.

Prințul Philip, pasionat de bărci încă din copilărie

O mare parte din viața și moștenirea lui Philip este legată de bărci. Când avea mai puțin de doi ani, Filip a fost introdus ilegal la bordul HMS Calypso pentru a scăpa de Corfu, Grecia, după ce unchiul său, regele Constantin I al Greciei, a fost forțat să abdice în urma războiului greco-turc.

Ulterior, Philip a servit în Marina Regală Britanică timp de aproape 14 ani. În iulie 1939, pe când era încă cadet la Colegiul Naval Regal al Marii Britanii, a fost însărcinat să o escorteze pe Elisabeta, în vârstă de 13 ani, pe atunci doar o prințesă, împreună cu sora ei, Prințesa Margareta și părinții lor, Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta, în timpul unei vizite regale la academia navală.

Se crede larg că întâlnirea a stârnit interesul Elisabetei pentru Philip, iar cei doi s-au căsătorit la Westminster Abbey în 1947. Înainte de încoronarea Elisabetei în 1953, cariera navală a lui Philip i-a dus pe cuplul în Malta, unde între 1949 și 1951 a fost staționat ca ofițer. Villa Guardamangia, casa lor din Malta, este singura proprietate în afara Regatului Unit în care a locuit un monarh britanic.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete