Unde te ascunzi în cazul unui atac chimic cu gaz sarin

În cazul unui atac chimic cu gaz sarin de exemplu, cele mai bine locuri pentru supraviețuire sunt subteranele ventilate și închise ermetic sau locurile foarte înalte.

Pe 21 aprilie 2013, regimul Assad din Siria, cu sprijinul Rusiei , a atacat oameni nevinovați, populația civilă din Siria cu un agent patologic pe bază de gaz sarin.

Timp de un deceniu de la incident, zeci de videoclipuri încă mai apar pe internet, cu imagini șocante greu de închipuit că așa ceva s-a putut întâmpla în secolul nostru. Oamenii care se văd în filmări au arsuri mutilante pe corp, nu au urechi, unii se sufocă, sunt dezorientați, vomită până își pierd răsuflarea.

În urma atacului au murit 1.400 de oameni, mulți dintre ei copii. Un total de 50 de atacuri chimice au fost efectuate în Siria, de cel puțin 50 de ori.

Rușii ne-au bombardat cu gaz sarin, un agent chimic. Nu mai avem miros, nu vedem culorile. Nu vă puteți da seama de expunere până nu încep simptomele “, – confirmă medicul sirian Abdul Alkhay pentru “Adevărul ucrainean' .

Aceste cuvinte au fost una dintre ideile principale, despre informarea profesională, a unui medic militar din Siria, care a vrut să-i învețe pe medicii ucraineni despre pregătirea împotriva atacurilor chimice.

Pe 14 martie, Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională din Ucraina a anunțat că a descoperit o altă confirmare că Rusia pregătește un atac chimic împotriva Ucrainei, susține publicația Pravda.

Atac chimic cu gaz sarin: una dintre cele mai toxice substanțe

Este un atac în masă bazat pe puterea toxică a formulelor chimice. Atacul chimic este creat de om și poate provoca moartea prin asfixiere. Este interzis de toate țările, fiind înclus pe primul loc ca armă de distrugere în masă.

Gazul sarin este un agent chimic care afectează sistemul nervos provocând paralizii, nu are un miros pronunțat și specific fiind greu de detectat. Este făcut în laborator, este inodor și incolor, și a fost folosit în atacurilor teroriste din Japonia în 1994 și 1995. Pe măsură ce gazul se eliberează în aer, acesta intră în corpul unei persoane prin haine, piele, membrane, mucoase ale ochiului, și respirație. Când o persoană a inhalat gaz sarin, simptomele apar deja în zece secunde. Acestea sunt: lăcrimare, pierderea vederii, tuse puternică, rigiditate a corpului, lipsa motilității, diaree, vărsături, confuzie, dureri puternice de cap, probleme cardiace, convulsii și paralizie.

Unde te ascunzi în cazul unui atac chimic?

În cazul unui atac cu gaz chimic subteranul poate fi o alternativă de salvare în cazul în care există sisteme de ventilare performante. De asemenea, stațiile de metrou au perdele termice, care le permit să ventileze aerul de la suprafata, impiedicând aparent pătrunderea aerului din exterior. Purtați ochelari, dezbrăcați-vă imediat de haine puneți-le în pungi de plastic, nu beți apă, purtați mai multe măști una peste alta. Medicii sirieni au spus că au pus la fereastră covoarele și draperiile ude în timpul atacurilor cu gaz sarin. Dacă o persoană leșină, respirația gură la gură este interzisă. Pentru că este mai greu decât aerul gazul sarin va sta deasupra solului, de aceea o soluție de salvare ar fi etajele superioare ale clădirilor, închise ermetic.

Foto: 123rf

Citeste și:

Sănătatea mintală a lui Putin pusă sub semnul întrebării: pericolul nuclear este real

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri