Un tată transsexual care își alăptează fiul după ce l-a născut reacționează în fața celor care îl critică

Un tată transsexual, care și-a născut băiețelul, își apără cu curaj alegerile parentale. Videoclipul său în care își alăptează copilul s-a confruntat cu reacții negative din partea criticilor online, care au susținut că purtarea și alăptarea copilului său ar putea dăuna sănătății acestuia în viitor din cauza excesului de testosteron.

Tanius Posey s-a născut femeie și spune că a simțit de la început că “ceva nu era în regulă”, dar “nu a știut niciodată exact ce anume”. În urmă cu șase ani, Tanius și-a dat seama că se identifică ca bărbat, cu sprijinul unui coleg de muncă transsexual. La scurt timp după aceea, a început călătoria de tranziție medicală și, în cele din urmă, s-a regăsit pe sine: “Odată ce am început tranziția, m-am simțit întreg”, scrie Bright Side.

Posey a știut că a avea un copil nu era o opțiune după ce medicii i-au spus că va trebui să își înghețe ovulele. Spre sfârșitul anului 2021, el a mers la spital din cauza faptului că nu se simțea bine, pentru a descoperi că era însărcinată în trei luni. Tânărul de 31 de ani a explicat că a trebuit să se oprească brusc din administrarea de testosteron, ceea ce a fost un iad.

Bărbatul era îngrijorat de eventualele reacții pe care le-ar putea primi pentru că își alăptează copilul în public. „Eram îngrijorat de ceea ce ar fi avut de spus societatea despre faptul că alăptez și motivul pentru care am început să povestesc despre experiența mea în materie de hrănire la piept, pentru că nu vezi niciun bărbat transsexual care să alăpteze sau orice altceva și sunt mulți care vor să o facă”, explică Tanius, mai scrie sursa citată anterior.

În cele din urmă, Posey a devenit un creator de conținut cu normă întreagă și a început să împărtășească experiența sa unică pe TikTok. Recunoscând absența oamenilor trans de culoare care să își documenteze experiențele de sarcină pe platformă, el a urmărit să fie primul care să o “normalizeze” prin împărtășirea propriei sale povești.

Posey a dezvăluit că a primit reacții contradictorii atunci când a împărtășit videoclipuri în care își alăptează fiul de 1 an. Tanius a adunat un număr de urmăritori dedicați de aproximativ 1 milion de persoane, utilizatorii l-au numit cu drag “tatăl căluțului de mare”, făcând o legătură cu natura remarcabilă a căluților de mare masculi care își poartă puii. Dar a primit și multe comentarii negative, precum: “Locul tău nu este pe această planetă să porți un copil” și “Du-te și întoarce-te de unde ai venit”.

De asemenea, recunoaște că a primit chiar și multe reacții negative din partea unor persoane care fac parte din comunitatea trans, care i-au spus lucruri precum: “Nu ești suficient de trans pentru că ți-ai purtat copilul în pântece” sau “Ne faci pe noi ceilalți să arătăm rău”. Dar ura nu l-a doborât. El adaugă: “Am avut parte de multe reacții negative care m-au afectat foarte tare la început. Dar mi-am zis că, poate dacă voi continua să împărtășesc, poate că voi putea ajuta următoarea persoană”.

tanyus-posaySeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 5)

În timpul unui interviu recent, mai scrie Bright Side, el a abordat criticile, inspirându-i în același timp și pe alți tați de căluți de mare să “folosească ceea ce au” fără să simtă vreo urmă de rușine. Tanius spune: “Am părțile necesare pentru a putea alăpta. Doar pentru că am făcut tranziția nu înseamnă că m-am dezbrăcat de dorința de a-i oferi copilului meu substanțe nutritive. Am tot ce am, de ce să nu folosesc ceea ce am? Copilul meu trebuie să mănânce. Nu pot să stau acolo și să-l înfometez. Trebuie să mănânce și nu ia biberon, așa că trebuie să îl hrănesc”.

Posey vrea să pună capăt stigmatizării negative a persoanelor transsexuale care își cresc copiii: “Trebuie să nu mai trăim sub o piatră – trebuie să ne deschidem ochii și să realizăm că există mai multe moduri de a trăi.” El a adăugat: “Avem piesele necesare. Asta nu ne face mai puțin bărbați. Suntem în continuare un bărbat, indiferent de ceea ce simte societatea despre noi. Folosiți părțile pe care le aveți”.

Foto: Instagram, TikTok

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate