Un bărbat a povestit ce s-a întâmplat, după ce a fost mort timp de 90 de minute și readus la viață de medici

Alistair Blake a povestit ce s-a întâmplat cât timp a fost în moarte clinică, 90 de minute. Medicii au reușit să-l readucă la viață.

Australianul Alistair Blake, în vârstă de 61 de ani, a făcut stop cardiac în anul 2019, în timp ce dormea. Soția lui, Melinda, se afla alături de el în acele momente și i-a acordat primul ajutor până a ajuns Salvarea.

Paramedicii sosiți la fața locului l-au resuscitat pe Alistair, ba chiar i-au administrat și șocuri electrice cu ajutorul unui defibrilator, însă bărbatul nu dădea niciun semn că și-ar reveni. Nu s-au lăsat, așa că după 90 de minute, Alistair Blake a avut din nou puls.

„Din punct de vedere tehnic, am fost mort timp de 90 de minute. Îmi amintesc că m-am culcat sâmbătă seara, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc a fost că m-am trezit joi dimineață în timp ce mă mutau de la Terapie Intensivă la Chirurgie Cardiovasculară. Creierul meu pur și simplu a blocat ceea ce s-a întâmplat între aceste două momente', povestește acum Blake, citat de Daily Star, relatează Gândul.

Bărbatul povestește că mulți oameni l-au întrebat ce a văzut în cele 90 de minute cât a fost în moarte clinică. El spune că nu s-a întâmplat nimic din ce cred alte persoane.

„Mulți oameni mă întreabă dacă am văzut ceva. Nu, nu am văzut nimic. Fără lumini puternice, nimic de genul acesta. Nu știu ce este acolo, dar nu mă deranjează asta, atât timp cât sunt în formă și sunt sănătos', spune el.

Alistair a fost transportat la Spitalul Frankston, unde medicii au putut să-i desfunde artera blocată care i-a produs stopul cardiac. Bărbatului i-a fost montat un stimulator cardiac ca măsură de precauție, el fiind externat după 12 zile petrecute în spital.

„Acum am o abordare total diferită a vieții. Mi-am redus numărul de ore de lucru și încerc să stau mai mult cu familia și prietenii. Obișnuințele mele alimentare s-au schimbat. Mănânc mai sănătos și fac mai multă mișcare', explică Blake.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete