Ultima modă: rochia de mireasă vintage

Crinolina, drapajul, corsetul, faldurile bogate… nu mai sunt atributele esențiale pentru rochia de mireasă perfectă, visată din fragedă copilărie. În locul ei, e preferată rochia de mireasă vintage cu care s-a îmbrăcat, bunica, străbunica, mama sau mătușa…

 Rochia cu trecut și viitor

Suntem în plină perioada în care nostalgia ne-a invadat toate sectoarele vieții. Afișele publicitare, etichetele băuturilor, ambalajul produselor, toate amintesc de vremuri trecute pe care nu credeam vreodată că își vor găsi ecou în secolul XXI. Miresele nu se mai  îmbracă în albul luminos cu irizații de zăpadă proaspăt așternută ci se zbat să găsească rochii care au fost purtate cu cel puțin jumătate de secol în urmă.

Anunțurile de pe site-urile de vânzări sunt copleșitoare: se oferă sume fabuloase pentru o rochie din anii războiului sau chiar de dinainte, care poate fi recondiționată, modificată, adaptată după dorințele noii mirese. Se caută simplitatea, bejul ivoriu, dantela simplă, volănașele feciorelnice, gentuța din mărgele sau goblen, toate păstrând patina timpului.

Se poartă minimalismul ridicat la grad de artă

Se poartă nunțile cu aer retro, minimalismul și misterul.  Rochia de mireasă vintage este un lucru esențial pentru a întregi acest tablou pe care tot mai multe mirese vor să-l descopere.

Ideea de originalitate a unei rochii a căpătat valențe noi prin această frenezie cu care sunt căutate și cumpărate rochiile de mireasă vintage. Modelul cel mai căutat este cel care nu amintește cu nimic de prințesa din basme. Este rochia cu un aer boem și romantic, cu broderii executate manual, cu o amploare reținută a fustei. Rochia vintage cade lejer pe corp, urmărind cu delicatețe linia coapselor.

Rochia din anii 1920 când Charlestonul era un mod de viață e printre cele mai căutate, dar și  printre cele mai greu de găsit. Iată de ce printre zecile de anunțuri pentru căutarea unei rochii perfecte, în top le veți găsi pe cele care scormonesc după lada cu vechituri din familiile de odinioară.

foto: 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Moda